צריכה עזרה..

צריכה עזרה..

בס"ד שלום ושבוע טוב אנשים יקרים שלי!! תקשיבו, יש לי בעיה ואני צריכה שתעזרו לי ותגידו מה אתם חושבים. אז ככה, אני מדריכה בסניף כלשהו של שבט כלשהו...עכשיו, חניכות שלי חושבות שהן יודעות הכל..הן חושבות שמותר להן להגיד לי הכל בפנים! הן חושבות שמדריכים לא נפגעים, למרות שהם כן..והן ממש ממש חוצפניות!!! החוצפה שלהן בלתי אפשרית..אני לא יודעת מה לעשות! בבקשה תעזרו לי... כשאנחנו מפרידים אותם(בנים-בנות) הן מתלוננות..היום הן "איימו" עליי שהן ילכו הביתה כי הפעולה בלי בנים!!!!אני פשוט בהלם!!בבקשה תגידו לי מה לעשות..יש איזה פעולה שמתאימה לזה!?!? תודה רבה רבה. רק אושר ושמחה, פרפר.

s u g e r

New member
בוקר טוב.

יש לי מה לענות לך אבל אני עסוקה עכשיו, אני אתפנה בעז"ה לקראת הצהרים ואני אתייחס, בינתיים יום טוב.

s u g e r

New member
זהו, עכשיו אני עונה...

אני לא יודעת אם כל אחד יענה לך ככה אבל זה מה שאני עשיתי וחושבת: אני לא מוכנה לשום התחצפות של חניך למדריכו, קומונרית וכו´. הם חייבים ללמוד לכבד אתכם, הרי דריך תפקידו להוביל, להנהיג, איך אפשר לבצע את התפקיד הזה בנאמנות אם לא מכבדים אותך? אני לא מאמינה בהערצה, אבל הערכה וכיבוד זה חובה. אז מה עושים? לא לשתוק. פשוט כך. אם חניך מקלל אותך או עונה בחוצפה, לא לוותר, לא להמשיך הלאה. לא לצחוק, לא להתעלם, להגיב. איך? זה תלוי, כל חניך והסגנון שלו. אפשר לומר לו מייד: "סליחה, איך אתה מדבר? מה אני נראה לך?" עם המבט הנכון זה לפעמים מספיק. אפשר להוסיף לזה עוד כמה משפטים שיעמידו אותו במקום. אפשר לקחת לשיחה את אותו חניך או חניכים. כמובן ששיחות כאלה לא עושים לכמה חניכים יחד אלא כל אחד בנפרד. אני מאמינה שבשיחה אישית זה ממש יכול לעזור, כי כשחניך עומד מול מדריכו בשיחה נוקבת ורצינית, יש לזה בכל זאת מעמד אחר. ובשיחה הזאת לשמוע מהחניך למה הוא מדבר ככה, האם יש לזה סיבה, האם נראה לו שככה צריך לדבר? וכו´... לשמוע ממנו ולהסביר ולענות לו שאתם לא תסבלו כזה דיבור... חניך שמדבר ככה חייב לדעת שאם הוא לא ישפר את התנהגותו שיצפה ליחס אחר ממדריכיו. אני זוכרת שכשהייתי קומונרית מדריכים רצו להיות חברים של החניכים, קודם כל עקרונית זה לא נכון כי מדריך הוא לא רק חבר, אחד מהרבה מתפקידיו הוא להיות חבר, אבל לומר שבשביל זה אני מדריך? ואז הם היו נותנים לחניכים שלהם לזלזל בהם ואני פשוט לא יכולה להסבול את זה. אני מודיעה לכם שזה פשוט אפשרי שחניכים גם יאהבו אותך, אבל גם יכבדו אותך- מן "חבר" סמכותי כזה, זה פשוט אפשרי, זה לא אומר לצעוק ולהיות קשוח כל היום, אבל בנושא הזה לא לוותר- לשלב דיבור, שיחה, העמדה במקום ותלמדי לשלב מבטים נוקבים- יש מבטים שפשוט מעמידים במקום ושווים יותר מ 1000 מלים... אשמח להבהיר אם יהיו לך עוד בעיות... ב ה צ ל ח ה

s u g e r

New member
הפרדה בין בנים לבנות

ראיתי ששאלת גם לגבי זה, אז ככה: לא הסברת למה אתם מפרידים- האם זה מבחינת צניעות או נוחות בהעברת פעולה (כלומר יחס אישי, שקט בהעברה וכו´)...או אולי סיבה אחרת... כשתתני לי את הסיבה, אז אני אשתדל לענות ואם אוכל גם לתת רעיונות לפעולה... בינתיים ביי.

תודה!!

תודה רבה רבה רבה!! בקשר להפרדה...אנחנו מפרידים אם זה נושא שמתאים לקבוצות קטנות יותר או שאנחנו חושבים שהבנות תהיינה יותר פתוחות בנושא הזה..את מבינה?! המוון תודה לך!! ביי

נקודת מבט של חניכה...

הרבה אנשים את זה הרבה פעמים הולכים לפורמים ומבקשים עצות אני חושבת שאת צריכה ללכת לחניכות שלך ולהסביר!!! שגם לך יש רגשות... אם במקרה הזה הם לא שמות עליך...תתני להם בחזרה אותו יחס ואז נראה...תעדכני במצב ובהצלחה...

לפי דעתי

את לא צריכה לנהוג כמו שיעצה לך סוכר. אני חניכה ותמיד כשאני וחברות שלי עושות משהו שלא כראוי מדריכות שלי היו צועקות ומתחילות להתלונן ולבוא בטענות ובהתקפות. אז זהו שלאא צריך לעשות את זה!!!! זה רק גורם "לשנוא" את המדריך ולא לרצות לבוא לסניף. אני מבינה שאת נפגעת מזה, ולמען האמת אין להם זכות לעשות לך את זה. השיטה היא לא לבוא בתלונות ולנעוץ מבטים. השיטה היא לנסות לדבר, אבל לא לדבר ולתקוף בת אחת <כמו שמדריכה שלי עושה עכשיו>, אלא להכליל את כולן בבעיה. זה יגרום להן להבין אותך יותר ולגלות התחשבות. ובקשר לפעולות עם בנים: אני אישית ועוד כמה חברות שלי נגד פעולות עם בנים. ככה אי אפשר להיפתח לפניהם ובנוסף הבנים שלנו מזילים ריר כשהם רואים בנות <אז זה לא ממש מומלץ לנו...> בכל מקרה מקווה שעזרתי. אני.

גם אני חניכה אבל..

תראי, אני בשבט עמיצור והמדריכה שלי שנה שעברה הייתה ממש כמו חברה של השבט ופעמים זה לא עזר (ממש כמו שסוכר אומרת) כי חברות שלי פחות "העריכו " אותה ז"א הרשו לעצמם יותר. בניגוד אלי´ה השנה יש לי מדריכה מאד תוקפנית. ז"א אם את מפריעה לך היא תעשה לך פרצוף (שוב, כמו שאמרה סוכר..) ותגיד לך: זה נראה לך שאת מדברת עכשיו? וכאלה משפטים. כערון, אני לא מדברת על עצמי בכלל. אבל אני רואה שחברות שלי מאד נעלבות מזה. לכן- עצתי לך. תעשי איתם שיחה. תסבירי לכל אחת שהיא מעליבה אותך.אבל עדיין אל תהיה כמו חברה שלהם כי אז הם לא ממש ישימו עלייך, הרי את כמוהם... מקווה שעזרתי!

נתניתית

New member
תגובה

שלום לך אני בתור מדריכה לשעבר יכולה לייעץ לך לא להגיב להן ולפעמים לדבר איתן בתוקפנות מפני שחלק מהמסגרת של בני עקיבא היא לחנך את הילדים אז לפעמים תהיי רכה איתן ולפעמים תנקטי ביד קשה. מקווה שזה יזור לך ואשמח אם תעדכני אותי אז שיהיה לך לילה טוב

michael142

New member
לגברת פרפר מאושר ../images/Emo8.gif

גם אני הייתי מדריך וגם לי היו בעיות כאלה והגעתי למסקנה שהסיבה שחניכים מתנהגים ככה זה ביגלל שהם בתוכים שהמדריך חייב להם הכל והם קצת שוכחים לפעמים שכל ההדרכה הוא בעצם עניין התנדבותי . מה שאני עשיתי היה פשות אמרתי להם שאני לא עושה פעולות לזמן בלתי מוגבל וזה היה כדי להראות להם שבאמת אני לא חייב להם כלום. ותתפלאי לשמוע אבל אחרי שבוע הם באו לבית שלי אם זר פרחים גדול וממש התחננו שאני יחזור. אפילו אני הייתי מופתע. וכיום אפילו שאני כבר לא מדריך יש לי קשר מצוין איתם. אני מקווה שעזרתי. בהצלחה בכל מקרה ממני מיכאל

למעלה