צריכה עזרה

rachel2s

New member
צריכה עזרה

שלום לכולן, יש לי שאלה שבטח עלתה פה מתישהו אבל אני לא מהפורום הזה ואני לא מעורה בעניינים, וגם קצת קשה לי לחפש הודעות בנושא הזה... אז ככה: חברה שלי ילדה בן לפני שבוע. בלידה עצמה כששמו לה אותו על הציצי, היא אמרה שהוא לא רצה לינוק. מאז היא שואבת חלב, כי היא אומרת שהיא לא מצליחה להניק (היו לך סיבוכים אחרי הלידה, וחום והיא הייתה בבית החולים, אז אני מבינה שאולי יש פה אלמנט של לחץ שמקשה עליה...) אז בכל אופן, היא שואבת חלב ואומרת שהתינוק ממש רעב כל הזמן, אז היא משלימה לו עם תחליף הנקה. שאלתי אותה אם היא דיברה עם יועצת הנקה, והיא אמרה שכן, יועצת של בית החולים שאמרה שזה בסדר שהיא שואבת, ושהתינוק מקבל מספיק קרבה אמהית גם ככה. בנוסף, היא אמרה שבגלל שהוא רעב כל הזמן, אז ככה היא יכולה לעקוב אחרי כמות החלב שהוא צורך. נראה לי גם שהיא חוששת שהוא לא ירצה לינוק בגלל שכבר התרגל לבקבוק ולשטף. ולמה אני מוטרדת: אני חוששת שלאורך הזמן יהיה לה יותר מעיק לשאוב ושאולי זה יגרום לה להניק זמן קצר יותר (אני לא יודעת כמה זמן היא מתכננת להניק, אבל בכל זאת). ניסיתי להמליץ לה ללכת ליועצת הנקה של טיפת חלב, שתוכל לעזור לה להתמודד עם זה (לא נראה לי שהיא תרצה לקחת יועצת פרטית, וחבל שאני לא חשבתי על זה קודם, והזמנתי בשבילה...). אני עדיין לא נמצאת במקומה כך שקשה לי להבין מה בדיוק עובר עליה, אני רק יודעת כמה שהנקה זה חשוב, מכל הבחינות. האם החששות שלי במקומן? אולי אני סתם עושה פיל מנמלה? אולי אני צריכה להפסיק להתערב? תודה מראש

אפרת_ח

New member
אם היא רוצה להניק היא צריכה יועצת

אמיתית וזה אומר יועצת פרטית. חבל על הזמן עם טיפת חלב ועם בית החולים (אלא אם זה איכילוב) - האחיות שם לא מספיק מקצועיות בנושא. אם בא לך לתת מתנה של 200+ ש"ח את יכולה להזמין לה, אבל זה צריך להיות מרצון שלה. לא כל אחת רוצה להניק, והתחליפים הם די טובים.

נירית1

New member
אפרת צודקת עם ההנקה באמת חשובה

לה היא חייבת עזרה מקצועית , החחשות שלך על אובדן ההנקה בהחלט נכונות וכדאי לעזור לה וכמה שיותר מהר. דברי אתה ותראי מה היא מעדיפה בלי ללחוץ עליה. שיהיה בהצלחה ותעדכני

zimes

New member
ברוב בתי החולים, ה"יועצות" ../images/Emo104.gif

אינן יועצות הנקה מוסמכות, אלא מדריכות הנקה (הכשרה פחות מקיפה בהרבה). לכן, אם ההנקה חשובה לה, היא צריכה לפנות ליועצת מוסמכת באופן פרטי. היא צריכה להתחיל להניק את הילדה ישירות, ולהגדיל את כמות החלב שהיא מיצרת. זה כרוך במאמץ, אך לדעתי הוא שווה. לגבי המחיר של יועצת - פחות מ 10 חבילות פורמולה (1-2 חבילות לשבוע, תעשי את חשבון הכדאיות). תגידי לנו איפה היא גרה, ונוכל להמליץ לך על יועצת בסביבה. לגבי ענין ההתערבות שלך - זה ענין של היחסים שלך עם חברתך. יתכן שהיא לא רוצה להתאמץ ולהניק, ולא תרגיש בנוח עם הלחץ שלך. להדמין עבורה יועצת, אפילו עכשיו, זה יופי של דבר, אבל תוודאי איתה שהיא רוצה. מה שאת כן יכולה להבטיח לה - שהנקה היא הרבה יותק קלה בד"כ, ופחות כואבת משאיבה. תספרי לנו מה היה

אני לא יודעת אם התשובה שלי תמצא חן

בעיניך, אבל זו דעתי, ואת כמובן לא חייבת לקבל אותה: אם היא חברה טובה שלך, אני חושבת שאת צריכה להציג לה את הדברים באופן הכי פחות מלחיץ שיש: אני חושבת שהיא נמצאת עכשיו במצב לחוץ: מצד אחד היא הייתה רוצה להניק, אבל היא רואה שזה קשה לה. מצד שני - היא לא מסוגלת לקבל החלטה לא להניק. מה שאת צריכה לומר לה (לדעתי) שהיא חייבת לבחור - אם היא מחליטה להניק - תציעי לה את כל התמיכה שהיא תזדקק לה (עידוד, מפגש עם יועצת מוסמכת, עזרה בבית כדי שתוכל לנוח וכו´). אם היא מחליטה שלא להניק - תעודדי אותה בהחלטתה. הכי חשוב (לדעתי, שוב..) שהיא תהיה שלמה עם ההחלטה שלה. זה יותר חשוב מכן/לא להניק. הילד שלה מרגיש את חוסר המנוחה שלה כתוצאה מהדילמה שהיא נתונה בה. מה שכן, חשוב להגדיר לה מה תדרוש ממנה ההחלטה להניק - כדי שהיא תדע בפני מה היא עומדת. זה דורש הרבה מנוחה, הרבה לאכול ולשתות וכמה שפחות לעשות דברים בבית (אוכל/ניקיון/כביסה וכו´). זה ודאי ידרוש גם הנקה תכופה ושאבה במקביל, לעידוד ייצור החלב - וזה מאוד קשה. צריך להתחשב בעובדה שהיא מבולבלת, ואולי גם קצת מפוחדת - היא מודעת לכך שחשוב ובריא להניק ומצד שני היא מרגישה אכזבה מעצמה על כך שהיא לא מרגישה שהיא מסוגלת לעמוד בכך. לכן חשוב לתמוך בה בכל החלטה שתקבל, ולהתשדל לא לשדר לה ביקרתיות.

אני עוברת את אותה דילמה בדיוק

חברתי ילדה בליל הסדר ולא הלך לה עם ההנקה (עדיין לא) הוא לא תפוס את הציצי... בקיצור היא כבר הייתה אצל ד"ר ליבוביץ (מתנה ממני) ולא רק שהיא לצערי לא עזרה לי (כי לי היא ממש ממש עזרה בהתחלה) אז היא הוציאה לה את החשק!!! בקיצור גם חברתי שואבת והצעתי לה ללכת ליועצת נוספת שזה גם יהיה ממני אבל היא הרימה ידיים... אז נכון שחום ואהבה הוא יקבל ונכון שמעולה ונהדר כל יום שהוא מקבל חלב שלה אפילו אם זה מבקבוק... אבל כמה זמן היא תחזיק??? ובכלל באסה לראות הנקה שמתפספסת אבל אין מה לעשות זו החלטה שלה ואני יכולה רק לתמוך ולא יותר.... אז ברגע שהוא אמרה שהיא מוותרת... חיזקתי אותה על הכוח שלה לשאוב וזהו... חבל... אבל?....

ענבל30

New member
לפעמים הזמן שעובר פותר את הבעיה!

אני כל כך מבינה את התיסכול, כשרוצים וזה לא הולך, וגם יועצות הנקה לא עוזרות... כל נסיון להניק שלא מצליח גורם לכזו אכזבה ומפח נפש, שלא רוצים לנסות שוב. מבינה ומזדהה מאוד! אם הבעיה היא של תינוק שמתקשה לתפוס את הפיטמה, די מה שהיה הבעיה אצלנו (בתוספת בילבול פטמות כי כמובן שרומי קיבלה בקבוקים) - אפשר להמשיך לשאוב, ומדי פעם לנסות. רומי הצליחה לתפוס, סתם ככה, פתאום, אחרי שבועיים שלא ניסיתי להניק אותה בכלל. ולגבי ההשלמה בפורמולה כי לא שואבים מספיק: הגענו למצב של חצי-חצי, חצי חלב שאוב וחצי פורמולה, וכשרומי תפסה את הפטנט והתחילה לינוק, עברנו להנקה מלאה - תוך כמה ימים לא היה צורך בפורמולה יותר. זו היתה מעין "קפיצת גדילה" - יומיים שלושה שרומי ינקה ה-מ-ו-ן, החלב החל לשפוע, והעניין הסתדר. אז אם האמא בוחרת להמשיך לשאוב ולא לנסות להניק, כדאי לספר לה גם על האופציה הזו, שזה יכול להסתדר עם הזמן וכדאי לה לנסות להניק מדי פעם, כל עוד יש חלב.

rachel2s

New member
המון תודה על כל העצות

קראתי, הפנמתי, ואני אנסה לייעץ לה בהתאם. עדכונים בהמשך... ושוב המון תודה רחל

למעלה