צריכה עזרה

תמיכה שלכם להקמת בנק זרע לחיילים ../images/Emo102.gif

ודאי שמעתם על היוזמה להקים בנק זרע לחיילים, שיזמה עו"ד אירית רוזנבלום יו"ר ארגון משפחה חדשה, ארגון הפועל נמרצות להכרה בזכות למשפחה של כל אדם. בנק זרע לחיילים דרוש עכשיו במטרה לאפשר הקפאת זרע של חיילים במימון המדינה. הסיפור החל בעקבות פנייה של חייל צה"ל לעו"ד אירית רוזנבלום , בפנייתו סיפר החייל כי נפגע במהלך שירותו הצבאי ואיבד לחלוטין את כושר הפוריות שלו, איש לא הזהיר אותו, ועכשיו כבר מאוחר. חיילים הנמצאים בסיכון, מומלץ לעשות מעשה ! אם אתם מעוניינים לסייע ולתמוך בקידום ההצעה! ולהצטרף לאלה שכבר מסייעים לנו, קבוצה של הורים שכולים, פצועי צה"ל, חיילים, חיילי מילואים, הורים לחיילים ונוער לפני גיוס. ניתן לקבל את הדו"ח המשפטי שהארגון שלח לצה"ל ולרמטכ"ל ובו פירוט מלא של ההצעה. ממתינים לקבל תגובות; לידי עו"ד איריס שיינפלד או עו"ד מיכל שחורי בדואר אלקטרוני : [email protected] או בפקס 03-6204539 טלפון 03-5282798 או בדואר רגיל : ארגון משפחה חדשה שד´ חן 4 תל אביב 64071 . האתר www.newfamily.org.il

וינה

New member
צריכה עזרה

שלום לכולן, אני חדשה בפורום. אני מנסה להכנס להריון כבר שנה וחצי. עברתי שתי הזרעות ללא הצלחה, הרופא שמטפל בי טען שלבעלי יש בעיה באיכות הזרע (ספירה נמוכה) ולשאלתי אם יש טיפול, הוא טען שאין שום טיפול לשיפור הזרע, רק IVF. רציתי לדעת האם למישהי מכן היתה בעיה כזו וכיצד טיפלתם או אתן מטפלים בבעיה. תודה מראש. וינה

אולה *

New member
הי וינה, ברוכה הבאה!!! ../images/Emo20.gif

בעיות זרע יכולות להיות מדרגות שונות. בבדיקה מסתכלים על מספר רב של תוצאות - כמות, ריכוז, מורפולוגיה (צורה תקינה) וכו´. מהם הנתונים אצלכם? כמה בדיקות זרע עשיתם ובאילו מרווחי זמן? אם הבעיה אכן מאוד חמורה - פונים ל-IVF. שם מצליחים ליצור עוברים גם עם זרעונים בודדים בלבד. האם בדקו גם אותך - פרופיל הורמונלי, צילום רחם? יש הטוענים שרפואה אלטרנטיבית ותזונה נכונה עוזרים בשיפור הזרע. אני לא מאמינה גדולה בזה, לכן חי לתשובות של בנות אחרות. בהצלחה, אולה

3אריק

New member
שיפור איכות וכמות זרע

שלום לך . אולה אמרה לך שיש הטוענים שרפואה אלטרנטיבית עוזרת בשיפור כמות ואיכות הזרע ,ואין לך ולה במיוחד מושג כמה שהיא צודקת למרות שהיא טוענת שהיא לא מאמינה גדולה בזה . יש לי כמטפל אלטרנטיבי הוכחות לכך ,ואני יכול לתת לך טלפון של מטופל שלי שהטיפול האלטרנטיבי ( במקביל לטיפול קונבציונלי ) עזר לו מאד שיהיה לכם בהצלחה , אריה

שאלה מאוד מאוד מפגרת...סליחה מראש

סוף סוף קיבלתי את כל הריצפטים וקניתי את הזריקות (מונוגן בעיקר) אוטוטו אני אתחיל טיפול, אני מתה מפחד, מלאת שאלות, מי יזריק לי? זה כואב? אולי נדחה את זה עוד חודש? האם השאיבה כואבת ועוד...ועוד... לבעלי יש בעיית זרע ושאלתי היא: אם מצליחים להכין "עוברים יפים" מדוע יש צורך לטפל בזרעים של הגבר לפני ההפריה? ז"א מדוע מומלץ על טיפול אלטרנטיבי, אם אפשרי "להכין" עוברים - הבנתם? מקווה המשך חג שמח רינת המפוחדת שאוטוטו קופצת למים

עמית@

New member
כמה דברים

או שבעלך יזריק לך או שתזריקי לעצמך- אני מזריקה לבד ומוצאת את זה נוח להפליא. השאיבה עצמה לא כואבת היות ואת מורדמת- אולם אחר כך זה בהחלט עשוי לכאוב בדרגות שונות- בהתאם לכמות הביציות ולרגישות האישית שלך. הטיפול האלטרנטיבי הוא נביון להשביח את הזרע - בתקווה שאולי יום אחד לא תצטרכי טיפולים כה חודרניים עלמנת להרות- וגם עוברים יפהפיים ומושלמים עדיין לא אומרים שהזרע מסוגל גם "לעשות" תינוק- דהינו - גם זרע לא תקין לחלוטין יכול ליצור עובר- השאלה היא מה הלאה? וברור שככל שהזרע טוב יותר כך הסיכויים להגיע להריון טובים יותר. הלוואי שלא תצטרכי לחשוב על זה יותר מדי- כי העוברים היפים שלך יהיו ילדים יפים עמית

נועם@בת

New member
לא שאלה מפגרת כלל

ךמרבה הצער, כאשר יש זרע עם בעיות מרופולגיה קשות, יש גם בעיה להשיג עוברים יפים, ויש בעיה בקליטת העוברים. לפעמים הזרע עד כדי כך מועט שיש צורך בניתוח מיוחד כדי להוציא אותו מהאשכים. אם הזרע מועט, יש למעבדה קושי להשיג תאי זרע תקינים להפריה. ככל שאיכות הזרע טובה יותר, יש סיכוי טוב יותר להפריה ולהשרשה. במקרים מסיימים, איכות הזרע משתפרת עד כדי כל שאין צורך בטיפולים, או שאפשר להסתפק בהזרעה ולא צריך IVF. זריקות? הכי כדאי שבעלך ילמד להזריק, ואם את אמיצה- את יכולה ללמוד להזריק לבד. זה חוסך את הריצות לקופת חולים, או למוקד הרפואי בששישבת. והאחות הכי מנוסה מכאיבה יותר מאשר הבעל (חוץ מהפספוס בפעם הראשונה
) שיהיה בהצלחה
נועם

במקרה כמו שאת מתארת

המטרה היא בפירוש להבטיח שאתם זרעונים בודדים שישנם יגיעו לביצית הפריית המבחנה מבטיחה את קיצור הדרך למקסימום ואכן מקובל שהפריות הן השיטה להגדיל את הסיכוים כמובן שישנה השאלה מה גורם לספירה נמוכה אבל למיטב ידיעתי, למעט בעיית וריקוצלה, אין כיום דרך לשפר את הזרע בהצלחה ולא, אתם לא היחידים, יש לא מעט זוגות כאלו בפורום ליאור

venus13

New member
וינה

קודם כל ברוכה הבאה בתקווה שלא תזקקי לפורום הזה לזמן רב. כמו שכתבו לך בעיות זרע יכולות להיווצר מסיבות שונות אשר חלקן אכן ניתנות לטיפול - תלוי את מי שואלים. גם הרופאים חלוקים בענין זה. לדעתי בכל אופן שווה לנסות לטפל גם בגבר ולא להשליך את כל האחריות והטיפול (הלא קל) לאשה. האם רופא מומחה לפריון הגבר איבחן אצל בעלך את הבעיה בדיוק? בבדיקה הורמונלית - ניתן לגלות בעיות הורמונליות בהם ניתן לטפל באמצעות הורמונים. בבדיקת אשכים ניתן לגלות הרחבה של ורידים - הניקראת וריקוצלה - בה ניתן לטפל (תלוי בחומרת הבעיה) באמצעות ניתוח או אמבוליזציה (חסימת ורידים) - בשיטה האחרונה מטפלים רק בבי"ח בלינסון - בחינם למבוטחי הכללית. הרבה מטופלים דיווחו על שיפור ניכר באיכות הזרע גם ע"י תוספי מזון - כאבן, ויטמין בי 12 וכו´ - עשי חיפוש בפורום זה לפי המילה "זרע". למיטב הבנתי גם כשהולכים על IVF - כדאי להביא את הזרע למצב אופטימלי - גם אם לא כל הרופאים חושבים כך. בכל מיקרה שיהיה לך בהצלחה. את מוזמנית לפנות אלי גם במסר - אם יש לך עוד שאלות ונוס

dandushx

New member
וינה היקרה

ברוכה הבאה גם לנו יש בעית זרע של ספירה נמוכה ומורפולוגיה לא טובה והרופא שלנו מציע לגשת ישר להפריה ולא לבזבז את הזמן על הזרעות , אבל כפי שהתרשמתי ממקרים אחרים פה בפורום לא כל הרופאים דוגלים בכך ויש המנסים קודם הזרעות . לדעתי אם הרופא שלך ממליץ לעלות כיתה להפריה , הוא מתבסס גם על מצב הזרע וגם על הכשלונות של ההזרעות וכדי לשמוע בעצתו. לגבי טיפול באיכות הזרע - אם זה נובע מוריקוצלה , יש אפשרות לתקן אותה על ידי ניתוח או טיפול אמבוליזציה , אבל זה לא מבטיח שיפור בזרע ,לפעמים הוריקוצלה חוזרת, וצריך לחכות זמן רב לניתוח וזה גם בעיתי עדיין מבחינת הכיסוי של קופות החולים . בכל מקרה כדי לכם להתייעץ במקביל לטיפולים שלך גם עם מומחה לפריון הגבר . בהצלחה דנדוש

מזלטוב

New member
שלום לך, וינה

ברוכה הבאה, מאחלת לך שזו הפעם הראשונה והאחרונה שאת כאן, אשמח להתכתב איתך גם אני באותה "צלחת" שלך כבר 3.5 שנים. אשמח אם תפני אליי בשאלות או סתם נדבר בכיף. חג שמח מזל טוב אפשר לשלוח גם לאי מייל שלי

יש אפשרות לעזור

לבעלי היתה ספירת זרע נמודכה ותנועה חלשה מאוד. הוא הלך לרופא שנתן לו ויטמין E. את הויטמין הוא לקח 3 חודשים והיום אין לו בעיה. לפני הכדורים אי אפשא היה להקפיא את הזרע שלו במקרה והא יצא למילואים או חו"ל והיום כן אפשר. אני לא זוכרת איך קוראים לרופא אבל אפשר לבדוק עם הרופא הכללי שלכם איך קוראים לרופא לפריון הגבר. יכול להיות שיש לו וריד שלוחץ לו על האשכיים שגם זה יכול הליות בעיה שאפשר לגלותה ע"י בדיקה קלה ולטפל בה גם בהצלחה

רונית האם את יכולה לפרט בקשר ..

לויטמנים שבעלך לקח איזה סוג של ויטמינים ????? אשמח לשמוע יונית

לכל מי ששאלה על בעיות זרע ואיפה ???

ראיתי כמה בנות ששאלו בקשר לספירת זרע נמוכה ו/או בעיון בכלל בזרע ולא ידעו למי לפנות אז רק לידעתכן יש בוואלה פורום של רופאים המרכז הרפואי ת"א (כן ככה הוא נקרא) שבתוכו יש פורום של פוריות הגבר והאישה ואפשר להתייעץ מה לעשות ולמי לפנות

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

האם פניתם למומחה לפוריות הגבר? מנקודת מבט של רופאי נשים הפתרון הוא IVF. אבל מומחים לפוריות הגבר יכולים לאתר וריקוצלה (דליות באשכים) ולהמליץ על ניתוח שבמקרים רבים עוזר. לרפואה המשלימה יכולים להיות פתרונות אחרים, כמו דיקור, תזונה נכונה, צמחי מרפא ועוד. כדאי לך לברר אפשרויות נוספות לפני שאת ממשיכה לIVF.
נועם

אחותי יש עצה

תבקשי שבעלך יעבור US של האשכים כדי לבדוק מה מצב הורידים שלו. במידה והורידים מורחבים או שהשסתומים פגומים הדם חוזר לאשך יחד עם הפסולת שגורם ליצירת תאי זרע לא תקינים. הפיתרון לורידים פגומים הוא לעשות וריקוצלה של הוריד אצל ד,ר פרשטנדיג בהדסה עין כרם בירושלים או אצל ד"ר גת במרכז רפואי רבין. בעלי עבר את הטיפול והתוצאות מדהימות!!!!!!!!!!!!!!! על כל מקרה בהצלחה רותי פרוטי.

למעלה