צריכה עזרה ...:)

צריכה עזרה ...:)

אלהן קוראים לי מאיה אני צריכה את עזרתכם/ עצתכם אני מדריכת טיולים לא מקצועית משהו ... אתם יודעים.. ככה ברגוע למדתי קצת . תחביב שפיתחתי בכול אופן אני בצבא ונתנו לי משימה בצבא להדריך טיול של המפקדה שלי בבסיס לקניון האדום ותצפית הר ירמייהו .... ונענתי לאתגר למרות שאף פעם לא עשיתי את המסלול בעצמי (אל דאגה אני יעשה מסלול הכנה) בכול אופן אני כבר כל היום מסתובבת באינטרנט בחיפוש אחר מידע מידע גאולוגי , היסטורי , צמחיה זה פחות בעייתי. ובעיקר מפות אודות המסלול ואינפורמציה כללית מכל סוג שהיא אבל לא מצאתי שום דבר מספק שהצליח להניח את דעתי הכול קצר מידי לא מעמיק מידי קשה מאוד לאתר משהו ברור ומרחיב בנושא ולכן חשבתי להתיעץ איתכם תחשבו על זה.... אתרים, ספרים, דברים שיש לכם שלכם שאתם יכולים לשלוח לי אני אשמח עד לב שמיים נ.ב - הכי אני רוצה מפה ברורה של המסלול (אבל גם כל דבר אחר) תודה רבה בברכת שבת שלום ושבוע טוב מאיה

את חייבת להשיג קודם כל

מפת סימון שבילים של אזור אילת. מעבר לכך - כדאי להעלות את השאלה בפורום מטיילים בארץ - שם שוכנים כמה אנשי מדבר רצינים, כולל חבר שגר באילת ויכולים לסייע בדברים עדכניים. לי יש חומר בנושא בכל התחומים שהזכרת, אבל בכתב יד ולא ממוחשב, כך שזה לא מאוד יעזור לך. כדי לעודד אותך אצרף רק שיר אחד של יהודה עמיחי, שנכתב אמנם על הנופים של מדבר יהודה, אבל הוא מתאים מאוד גם לנופים המדהימים של הרי אילת: "מישהו שאת פניו לא ראינו השליך כאן את גלימתו והלך לו. ולנו נשאר ללמוד מן הגלימה קפלים, קפלים, קפלים, קדוש, קדוש, קדוש" ואולי עוד אחד (שאפילו החבר'ה מהמפקדה יאהבו): "מי שמטייל במדבר לפי ספר תירות או ספר היסטוריה כמו שוכב עם אשה לפי ספר תנוחות" שני השירים הקצרים האלה הם של עמיחי, כאמור. מתוך ספר נפלא המכונה "נוף גלוי עניים". בהצלחה בהכנה ובפעילות עצמה

סלחו לי על הניג'וס

אבל האם זה המקום לסייע לכל מיני "מדריכים" חסרי הכשרה ורשיון להוציא טיולים עם כל התוצאות שיכולות לנבוע מכך? ואם מאיה תעשה טעות ויהיו נפגעים מי אחראי? התמים

תמים - אתה צודק. יעוץ = אחריות

כך אחד ישקול את השיקול המקצועי שלו אם הוא חושב ליעץ לאוטודידקים שהפכו למדריכים בהתכתבות.

להזכיר לך

שהוראת דרך ללא רשיון ממרד התיירות: א. זו עבירה פלילית (קנס 3000 שקלים) ב. ללא רשיון, כל ביטוח יתבטל אוטומטית ג. אפילו על כסא מורה הדרך באוטובוס אסור לך לשבת, כיוון שזה התנאי של הביטוח באוטובוס. ד. את מקפחת את פרנסתם של מורי-הדרך שזהו מקצועם.

אולי נפסיק לנג'ס באמת....

תפסיקו להיות האלוהים של כל דבר ועניין. הבחורה מבקשת עזרה. אם יש בידיכם הזמן הרצון והיכולת - תעשו זאת אם אין לכם אל תעשו זאת אבל לשבת ולהטיף לכול אחד על הבחירות שלו ועל תעודת מורה הדרך לא יביא אותנו לשום מקום, חוץ מלהיות ממורמרים יותר זה לא שעם ישראל נוהר לפה בהמוניו נכון? אולי אם נשקיע קצת יותר במתן עצות ופחות בהטפה על מוסר נוכל לייעץ ליותר אנשים. ועל פי כותרת הפורום זאת, אמורה לפחות, להיות הכוונה שלנו. לא?

לא למי שמקפח את פרנסתי, והבעיה

שיש אלפים כאלו. אתה תומך בביצוע עבירות פליליות וקורא לזה לנג'ס? בוא א. תחזיר לי את תשלום אגרת מורה הדרך 244 שקלים ב. תבטל לי את החובה לענוד תעודת מורה דרך ג. תבטל את החובה לבצע השתלמויות ד. תבטל את החוק ואז נהייה כ'פית, כיף? אף אחד פה לא ממורמר, אבל אל תטיף מוסר למי שנאבק על פרנסתו, בעוד אתה תומך בביצוע עבירות פליליות.

על איזה חוק היא עוברת?

חוק שירותי תיירות מתיר במפורש הדרכה ללא תמורה. אגודת מורי הדרך כבר ניסתה לעתור לבג"ץ, אם זכרוני אינו מטעני ב-1976 נגד המילה "בתמורה"- ונדחתה. לחיילת מותר להדריך חיילים מיחידתה, מי שאחראי זה המפקד של החיילים היוצאים לטיול, ואין גם כל בעיה של ביטוח כל עוד היא לא יושבת על כסא המדריך.

לא אמרתי שאתה לא צודק, וגם אני תומך

בפעולותיה. אם תשים לב אני מנסה להרחיק עצמי מהוויכוח הזה שנוטה לאכלס את רוב תעבורת המידע בפורום. מה שאני טוען הוא שבחורה באה לבקש עזרה. אולי היא לא פועלת לפי החוק, אולי היא "גוזלת את פרנסתך" כלשונך אף שאני לא מסכים ב-100%, אבל היא באה לבקש עזרה. האם אתה באמת סבור שהעזרה הכירורגית-מקומית שאתה יכול להעניק לה כאן באמת מהווה תחליף לקורס ולתעודת מורה דרך? אתה רשאי לעזור לה, להתעלם ממנה וגם רשאי לגעור בה (כמו שכמובן נעשה פה). אומנם למרות שבידי תעודת מורה דרך עדיין איני נאבק על פרנסתי במקצוע אך אני איני מטיף מוסר כלשונך. הצעתי דרך פעולה אחרת שלדעתי האישית תעזור למלא את מטרתו של הפורום על פי כותרתו ובנוסף תוריד את מפלס הלחץ פה.

אורי חמודי תרגע

אם הבחורה רוצה להדריך חיילים והמפקד אחראי, אז יש גוף צבאי שיטפל בזה! אם היא ועוד רבים מאד כמוה רוצה לעבור קורס מורי דרך בהתכתבות, לא נראה לי שאנחנו צריכים להיות המקור לידע. בימים בהם פירסמתי את עצמי ב"דפי זהב", היחידים שפנו אליי, היו כל מיני חוצפנים שרצו לשמוע ממני איך אפשר לעקוף את החוק! אז מבחינתי שמאיה תדריך, שתשב על כיסא המדריך ושתהיה בריאה. רק שיהיה לך ברור, אנחנו אמורים להיות אלה ששומרים על המטיילים, שמוסרים להם מידע וידאגו שיהנו. אם לא הפנמת את זה אחרי שעברת קורס מורי דרך זה מאד עצוב. אם חיילת שמעולם לא הוציאה טיול, לא עברה קורס משקי חווי"ה לוקחת על עצמה להוביל טיול, זה חוסר אחריות ומי שמסייע לה בכך לוקח על עצמו אחריות לתוצאות. תחשוב מה היית אומר אם בנך או בתך היו בטיול וקרתה להם תקלה או גרוע מזה, איך היית מרגיש?

ותאר לך שבגלל שלא מסרת לה מידע קרתה

תאונה שיכולת למנוע?, איך תרגיש אז? איך היית מרגיש אם הבן שלך או הבת שלך היו מעורבים בתקלה או גרוע מכך בגלל שמישהו החליט שהוא חייב להיות "צודק"?. העולם מלא ב"אם"ים ואין לנו יכולת לשלוט בהכול אני רגוע מאוד אני פשוט מציין שכל אחד שמעז להציף פה פנימה צריך לעבור חקירת שתי וערב לפני שמישהו מוכן להניד לעברו עפע ועל כן הפורום אינו ממלא את ייעודו בצורה שלמה לא חייבים לתת לה חומר. אבל בהחלט אפשר להפנות אותה לספרות המקצועית הנכונה והמדוייקת ביותר לעניינה. מאחר שאני רואה איך זה הולך להדרדר לנושא השחוק ביותר בפורום הרי הוא ה"חאפרים מול בעלי התעודה" עם מנה עיקרית של "תו תקן אל מול תעודת מורה הדרך" אני מנתק את עצמי מדיון חסר מוצא זה ומאחל לך ולכול השאר הרבה חיוכים והרבה פחות מרמור

תסלחו לי. אבל, אני תמה.

באה עלמה נחמדת, וביקשה בקשה. באו גולשים, ראו את "כוס המים" ועשו בה סערה. נכון. יש פירוש לחוקי התיירות. מסכים. אבל מכאן ועד למהומה שנוצרה כאן? בואו ותתלבשו על חברות התיירות השונות שמובילות תיירים (ולא חיילים או תלמידים) בדרכי הארץ, כשמי שמדריך אותם זו נזירה. או בואו בטענות כלפי גופים כאלו ואחרים שמובילים קבוצות ע"י מדריכים לא מוסמכים, מקבלים קנסות ומערערים עליהם וזוכים (רק השבוע סיפר לי בטלפון יו"ר אגודת מורי הדרך על החברות הללו). ובכלל, כמדינה, שראשיה נאמנים לחוק, ככתבו וכלשונו, אני שואל את עצמי האם על זה עלינו לטפס על בריקדות? חגי

אוי ואבוי :)

תקשיבו :) אני מצטערת שהעניין הוצא מפרופורציות. תרשו לי קצת להרגיע אתכם .... אולי לא נתתי לעצמי מספיק קרדיט אולי לא למדתי ואין לי תעודה אבל אני מטיילת עוד מתקופת העגלה והמוצץ בחיי ....ככה זה במשפחה שלי בילדותי .. עוד בחטיבה הייתי בקורס מש"צים וגם מד"צים וכול זה ...לא שאני חושבת שזה מה שמסמיך אותי ! כן :) אבל גם יותר מאוחר הדרכתי טיולים של המועצה הציונית לנוער ... הדרכתי קבוצות .. כן ! האומנם תחת פיקוח מבוקר אבל אני כן מבינה ויודעת להסתדר וגם אל תדאגו הייתי במכינה קדם צבאית למנהיגות ציונית חברתית ושם טיילתי בכול הארץ במהלך שנה שלמה וגם עשיתי מסע הישרדות במדבר יהודה -שבוע מכירה את החוקים מבינה אותם . ואל תדאגו שאגזול את פרנסתכם...זה הוא טיול של הצבא גם ככה הם לא ישכרו מדריך אזרחי בחיים וגם בקשר לטעויות וכאלה שכמובן זה נילקח בחשבון ... אנחנו עושים טיול הכנה רק המדריכים במיקרה הזה אני יעביר את החומר (לכן הוא דרוש, אשמח אם תעזרו) ציינתי שאני משרתת בשיזפון ? זה מטר מהבסיס שלי ....! וחוץ מזה זה גם די קרוב לבסיס עובדה של חייל אויר אז לא תהייה בעיה לחילוץ אוירי עם יהיה נחוץ :) בתקווה שלא . באמת אל תקחו את זה יותר מידי קשה ... לא הייתי מודעת לבעיה שאני יוצרת "ראיתי מורי דרך מיעצים" - חשבתי לעצמי או .. הנה מישהו ליפנות אליו כול טיעון שעלה כאן הבנתי אותו והצלחתי לרדת לסוף דעתכם אבל שאלתי היא אחרת ממתי זה נהייה "לא בסדר" לטייל? שזה דבר מאוד אלמנטרי מבלי להיות "מוכשר" אתה לא חייב להיות טבח כדי לבשל - למרות כל הסיכונים שבדבר כגון: הרעלת מזון , טיבול יתר ,קלקול קיבה, טעות במתכון וכו' ולא כל תחביב צריך להפוך למיקצוע, אם נגיע למצב הזה אני כבר לא ידע מה לעשות עם עצמי . אולי יש לי יותר מידי וזה שהוא אך ורק תחביב לא הופך אותו ללא בסדר או לא מספיק טוב כי הוא טוב כמו שהוא .. והוא לא צריך תעודות וציונים תודה לכל מי שעזר , עוזר , ויעזור :) מאיה

yu1961

New member
כל הכבוד

את צודקת בהחלט, ככל שאנשים ירצו לטייל, יזמו, יארגנו קבוצות, ויתחילו באופן קטן או גדול כך לבסוף תגדל הפרנסה של מורי הדרך. הרי לא ניתן להמציא את הרצון ללכת ברגל ולטייל. אולם אם יוצרים את החשק לטייל אז משרישים את התרבות וזו גם מתפתחת לטיולים מאורגני קבוצות עם מדריכי טיולים. אז עם כל הכבוד לתגובות, אני מצדיע לך חיילת על היוזמה, על הרצון, על שיעורי הבית. המשיכי ככה אני בטוח שהטיול יצליח לך.

למעלה