צריכה עזרה

• פותח הנושא sa6
  • פורסם בתאריך

sa6

New member
צריכה עזרה

שלום! התקשרו אליי מהעתודה ושאלו אותי מה אני מעדיפה - הנדסת תוכנה או הנדסת מחשבים - כי אני מתאימה לשניהם. מישהו יכול להסביר לי מה לומדים בדיוק בכל אחד מהם? פעם ידעתי אבל זה היה מזמן וכבר שכחתי... חוץ מזה - למישהו יש את המספר של עתודה? כל מה שמצאתי היה של לשכות גיוס ושם הם לא יודעים כלום... אם מישהו יודע מה המספר בבקשה שיפרסם...

Nesperato

New member
עתודאי סמסטר ב´

1. כל הכבוד... ציונים גבוהים 2. מדור עתודה אקדמאית: 7377931 - 03 3. הנדסת מחשבים זה הרבה יותר חומרה, אלקטרוניקה, מבנה המחשב וכו´ הנדסת תוכנה יותר קרובה למדעי המחשב במובן שמתעסקים ביותר תכנות, שיטות וכו´... זה מה שאני הבנתי 4. בהצלחה 5. שימי לב מה העתודה עושה לאנשים - כתיבה אלגוריתמית איכסה :)

sa6

New member
תודה רבה!

הצלת אותי עם המספר הזה... הם רוצים שאני אתחיל סמסטר חורף למרות שאני עדיין לא יהיה בת 18, ושכחתי לשאול למה כשהם התקשרו (חברה שלי, שכבר תהיה בת 18 וחצי תתחיל ללמוד באביב - לך תבין..) בקשר לכתיבה אלגוריתמית - מגעיל אבל מתרגלים (האופטימיות...) דרך אגב - אתה לומד מחשבים?

yoavsc

New member
עתודאי נוסף סמסטר ב´

סמסטר חורף עדיף, מבזבזים פחות זמן, גם אני הייתי פחות מ18 כשהתחלתי ללמוד. בקשר לשאלה מה עדיף, זה תלוי מה את אוהבת יותר , כי זאת תהיה עקרונית ה"קריירה" שלך בחיים(פחות או יותר).

Nesperato

New member
בבקשה..

אני לומד הנדסת תעשיה באוניברסיטת ת"א... נשמע לי הרבה יותר מעניין ממדעי המחשב וכדומה.. וכן חבריי היקרים אני התחלתי ללמוד עשרה ימים לאחר גיל 18 הנפלא. טוב באופן כללי במחשבים לומדים מתמטיקה. יש לי חבר שלומד עכשיו מדעי המחשב והוא פשוט כל היום בבניין המהולל ע"ש ולדימיר שרייבר (המחלקה למתמטיקה) אז תתכונני וחוץ מזה... טוב אין לי יותר מה להגיד רק שאלה אחת לשאר החברים כאן באיזה ממוצע סיימתם את הסמסטר?

yoavsc

New member
ככה זה שנה א´ , ובעיקר סמסטר א´

אח"כ כמעט אין מתמטיקה

haim9798

New member
עתודאי סמסטר ב רביעי להיום

וטב ההבדל האמיתי בין הנדסת תוכנה לבין הנדסת מחשבים הוא בתחום ההתמחות שיש לך לאחר השנה וחצי הראשונות שהן די זהות לכל המהנדסים וכוללות בעיקר מתמטיקה , מקצועות בסיס שהם כמעט זהים, ופיזיקה כמובן. ההבדל העיקרי בין המסלולים הוא בעיקר בקשר שלך לבניית מערכות. מסלול של הנדסת מחשבים כולל יותר תכנון מערכות מחשוב משני הצדדים שלו, אבל בסה"כ יש הדגש גדול מאוד על תכנון של חומרה למחשבים או בכלל למעגלים דיגטלים כאלו או אחרים. לעמות זאת הנדסת תוכנה הוא מסלול שהוא הרחבה של המסלול למדעי המחשב , כלומר הצד המתכנת של העבודה הוא הצד שמקבל דגש מיוחד ,כלומר עיקר הלימוד במקצוע הוא תכנות מתקדם וחכם , בעיקר לומדים במסלול הזה איך מתכנתים תוכנה שלמה בצורה הטובה ביותר , ולומדים איך בונים תוכנה על כל מרכיביה. בקיצור רב , הנדסת תוכנה כשמה כן היא מתרכזת בתוכנה ואילו הנדסת מחשבים מתרכזת יותר בצד החומר של המחשבים . אם תרצי עוד פרטים את מוזמנת להשתמש בהודעות הפרטיות שיש פה בתפוז או לשלוח הודעה באיסיקיו שמפורסם פה בדף האישי שלי. חיים

למעלה