צריכה עזרה

האחת6

New member
צריכה עזרה

שלום לכולם, בני פדדנוס נמצא בכיתה א' בבית ספר רגיל עם סייעת, לאחרונה הסייעת מציינת שבני "נמרח" על השולחן, מתחיל להשמיע כל מיני קולות "ציקצוקים" כהגדרתה, הדבר כמובן מפריע גם לסובבים אותו במהלך השיעור והחשש הגדול הוא שמא ילעגו לו, הצעתי לה שתאפשר לו לצאת החוצה כל פעם שהוא נמרח, או לא מתחשק לו לעשות כלום במהלך השיעור, בני לא מעוניין לצאת, עם נושא הקולות הסברתי לו שהדבר מפריע גם לאחרים, לא נראה שהילד הפנים, אשמח לכל טיפים , הצעות.

האם זה קורה רק בביה"ס?

הילד שלי עשה זאת והתברר עם השנים שהצקצוקים היו טיק וה"נמרחות" הייתה שילוב של שעמום והיפוטוניה (מתח שרירים נמוך). מצאנו פתרון מלא או חלקי חכח אחד מאלה , אבל גם חשרנו והסברנו לו מדוע זה לא מקובל ויש כלל שלא עושים את זה בכיתה - עד שהפנים.

allafish

New member
שתי אפשרויות

הציקצוקים יכולים להיות טיקים קוליים, כמו בתסמונת טורט (אגב PDD ןטורט הרבה פעמים הולכים ביחד). אם זה יופיע גם בבית, תקליטי אותו בוידיו ותפני לייעוץ רפואי. מצד שני- אולי פשוט משעמם לו כי החומר הנלמד קל לו מדי, או להפך כי הוא לא מספיק לעקוב אחריו.

הי

אני לא בטוחה שהוא מודע לצקצוקים שהוא משמיע. הייתי מנסה לקבוע איתו הסכם שכל פעם שמופיעים הצקצוקים הללו יש איזהשהוא סימן מוסכם בינו לבין הסייעת, כמו למשל הנחת יד בתנועה עדינה על הכתף, שפשוט יעלה את הצקצוק למודעות, ואז הוא ייפסק. כמובן זה במקביל לסיבה שאתם רוצים שהצקצוק יפסק. זה נשמע לי יותר עניין של גרייה אורלית . נמרח על השולחן- שוב צריך לנסות ולהבין למה. יתכן והסיבה היא היפוטוניה, מתח שרירים נמוך, יתכן והסיבה עייפות ממשית, ויתכן ופשוט לא נוח לו בכסא. צריך להבין למה ומתי זה קורה ואז לנסות ולבדוק מה ניתן לעשות. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

mayarel

New member
לגבי הכיסא

אולי אם הכיסא יהיה הפוך עם המשענת לפנים הוא יהיה יציב יותר ויהיה לו יותר נוח כי לא יהיה לו לאן לנזול?

למעלה