צריכה עזרה...

שיר86

New member
צריכה עזרה...

*צבע:סולם 1)נגר פטיש 2)כורה פחם:פנס 3)כבאי: מטף 4)ספר:מספריים *זלזל: דישה בעקב 1)ריגש:רוחב לב 2)גידף:הלבנת פנים 3)השניא:התאבקות בעפר רגליו 4)להקשיב:נפילה על אוזניים ערלות השוואה כמותית: טורא'-כמות החורים שסותמים 10 רופאים ממרפאות סוני בשעה. טור ב':כמות החורים שסותמים 5 רופאים ממרפאת שר בשעה. מידע נוסף-במרפאה של סוני סותמים הרופאים 40 חורים בשיניים בשעה. במרפאה של שר סותמים הרופאים 160 חורים בשיניים ביום. בשתי המרפאות כמות זהה של רופאים, העובדים בקצב קבוע.

Xenox

New member
נסיון

ההשוואה הכמותי היא: 4. כי לא יודעים כמה שעות ביממה עובדים אצל "שר". האנלוגיות קשות בטירוף אבל נראה לי שהתשובה ל1 היא 2 (למרות שגם 1 נראית לי) והתשובה ל- 2 היא 3

harbor

New member
דווקא האנלוגיה הראשונה קלה

סולם זה כלי משני שמשמש את הצבע פנס זה כלי משני שמשמש את כורה הפחם כל שאר התשובות מדברות על כלים עיקריים שמשמשים את בעלי המקצוע שלהם.

Xenox

New member
זה גם מה שאני חשבתי אבל אז

עלה לי הרעיון הבא: מאיפה לי לדעת שדוקא פטיש הוא הכלי המרכזי של הנגר? אולי זה מסור? אולי זה מברג? אקיצר היא לא כל כך קלילה אבל היחס שרשמת זה היחס שגם אני השתמשתי בו.

BigJ0

New member
גם אני עשיתי את המבחן הזה

לא זוכר מתי.. טעיתי רק ב זלזל:דש בעקב אבל זה באמת לא משו האנלוגיות האלה

Aiah Nouwamba

New member
שאלה טובה

לא יודעת במדויק אבל נראה לי שזה אומר לטפל בבעיה מסוימת לעומק תקנו אותי אם אני טועה

Aiah Nouwamba

New member
ובגלל זה נראה לי שזה

1 להקשיב וליפול על אוזניים ערלות כי לזלזל זה לא להתיחס לבעיה והשני זה הפוך כשם שלהקשיב זה ההיפך מליפול על אזניים ערלות שלא מקשיבות

Aiah Nouwamba

New member
לדעתי

צבע סולם זה כורה פחם פנס כי כשם שסולם יכול לעזור לצבע בעבודתו אך לא הכלי איו הוא עושה את הפעולה כמו המברשת כמו שכורה פחמים לא עושה את זה עם הפנס אלא הפנס עוזר לו לכרות עם מחצבה

HawkEmpire

New member
אני חושב

שסולם עוזר לצבע להגיע למקום עבודתו (גבוה על הקיר) כמו שפנס עוזר לכורה פחם להגיע למקום עבודתו (עמוק במחשכי האדמה)

Aiah Nouwamba

New member
אני לא חושבת

כי זה פשוט כלי עבודה משני הוא לא מה שאיתו מבצעים את הפעולה אלא הוא עוזר כורה הפחמים לא חוצב עם פנס הוא חוצב עם מחצבה הפנס רק עוזר לו וצבע לא צובע את הקיר עם סולם אלא עם מברשת הסולם הוא רק כלי עזר שמשמש אותו בעבודה אבל לא המרכזי ביותר

a p p l e m a n

New member
נסיון

לגבי פטיש ונגר. זה לא משנה אם נגר משתמש גם במסור וגם וגם בפטיש וגם בנייר שיוף ועוד 200 דברים. כשהנגר עובר עם הפטיש זה כלי שהוא עובד איתו ישירות בעבודה שלו. ואילו כורה פחם משתמש בפנס כאמצעי עזר ולא כאמצעי ישיר. לגבי ההשוואה כמותית קודם כל התעלמתי מהזמנים כאילו התייחסתי לזה כאילו זה יום אחד. הצבתי 10 רופאים מספר שיתחלק בנוח. ולכן טור א' יוצא 40 ואילו טור ב' יוצא חצי מזה שזה 80 ועדיין יותר גדול לכן טור ב' גדול מטור א. תשובה 2. לגבי האנלוגיה האמצעית, מזה "דישה בעקב"?

Aiah Nouwamba

New member
השאלה הכמותית

נראה לי ש-1 כאילו טור א' למה? כי אם בסוני סותמים 40 בשעה כלומר 10 רופאים סותמים 400 ובשר 160 ביום כלומר ב-24 שעות (מחלקים) כלומר 2/3 ולכן טור א' יותר גדול וסתם בשביל הסקרנות איזה מספר שאלה זה היה?

למעלה