צריכה עזרה

גילה25

New member
צריכה עזרה

היום בעזרת השם אני ניפגשת עם אבא של הילדים שלי ברבנות . אני רוצה להיתגרש , הוא לא אבל מוכן להגיע לרבנות. האם ברבנות יקשו על הגירושים. מי יודעת מה הולך לעבור אלי בתקופה הקרובה, איך זה מתגלגל? כמה עולה לפתוח תיק ברבנות? תודה.

?

איך היה הבוקר ברבנות? בשביל להתחתן צריכים 2 , כך גם להתגרש. ישנם דרכים לגרום למסרב לתת את הגט, אך התהליך הוא לא מהיום למחר. אני חושבת שאת צריכה לקבל את המידע הנכון לגבי התהליך כולו ועל מנת לקבל תשובות עלייך לפנות לעו"ד מתחום דיני המשפחה. הרבה הצלחה

ילוטייל

New member
קשה לענות על השאלות

אף אחד לא נביא לדעת אם הוא יבוא. לפתוח תיק ברבנות יכול להגיע לכמה מאות שח. אם ברבנות יקשו? תלוי איך תציגו את המקרה. אם הוא לא רוצה הם ידברו איתכם על שלום בית ויחזירו אתכם לכמה חודשים. בכל מקרה ברבנות זה לפחות 2-3 דיונים עד לגט. ההיתם בבית משפט לעניני משפחה והכנתם הסכם לצורך הגירושין. עדיף שתעשו את זה קודם ותאשרו אותו שם. גם שם האגרה היא כמה מאות שח. אם הוא ישתף פעולה זה יעבור בקלות יחסית אם לא אללה הוא אכבר.

all

New member
אז ככה

בד"כ עדיף לאישה לפנות לבית הדין לענייני משפחה, בבית הדין הרבני אם הגבר מסרב, את לא תתגרשי בחיים. לפתוח תיק עולה בסביבות מאה שקלים (נכון ל-6 שנים אחורה). ברבנות יקשו מעט על הגירושים - הם חייבים ע"פ ההלכה לבקש ממכם להגיע לשלום בית במשך 3 חדשים. אחרי כן אם ההסכמה הדדית- אין בעיה. אם האישה מתנגדת - הם ימתינו עד אשר יחתם הסכם חלוקת ממון ע"י שני בני הזוג. אם הגבר מתנגד =אין גירושים!

EFRATY10

New member
צר לי לבשר לך, אבל הרבנות

נוטה לצד הגבר,כך שאם הוא לא מסכים להתגרש, בטח יבקש שלום בית מהרבנים. לדעתי, תתיעצי עם עורך דין ותפתחי תיק בבית דין לעניני משפחה.

פיקסון

New member
אפרתי צר לי לבשר לך

אבל הרבנות נוטה לצד הילדים והאישה (לפחות כך היה אצלי) הכל תלוי בדיינים בדיוק כמו בבית משפט לעיניני משפחה שהנטיה תלויה בשופט נ.ב. גם אם יפסק בבית משפט לעיניני משפחה חלוקת רכוש ומזונות כל עוד הבן זוג יבקש שלום בית או לא יסכים להתגרש בית הדין מנוע מלגרש וגרושים במדינת ישראל נקבעים על פי ההלכה (גרושים חייבים להיות בהסכמת שני הצדדים אם צד אחד לא מסכים הגרושים לא יהיו תקפים ) אך לפעמים אפשר לכפות על אחד הצדדים הסכמה לגרושים במקרה הנדון לעיל רצוי שהדיונים למזונות וחלוקת רכוש תיהיה בבית הדין לעיניני משפחה ואחר פסיקתם יש לגשת לרבנות עם הפסיקה ולפתוחת תיק גיטין

למעלה