צריכה עזרה..

שיר86

New member
צריכה עזרה..

*)כשאבי הולך במשך שעתיים ורץ במשך שעה הוא עובר 30 ק"מ. כשאבי הולך במשך שעה ורץ במשך שעתיים הוא עובר 45 ק"מ, מהי מהירות הליכתו? 1)10 קמ"ש 2)5 קמ"ש 3)15 קמ"ש 4)20 קמ"ש. *על מנת להצליח באודישין דרושים מעט כשרון והרבה פרוטקציה. באודישין האחרון בערוץ היו 74% מהמועמדים מיעוטי כישרון ו-49% מהמועמדים בעלי פרוטקציה. כמה מועמדים עברו את האודישין? 1)23% לכל היותר 2)49% לכל הפחות 3)23% לכל הפחות. 4)25% לכל היותר *בכמה אפשרויות ניתן לסדר את דנה מודן וארבעת חבריה אם דנה מתעקשת לשבת באמצע? 1)24 2)48 3)72 4)96
 

yoni162

New member
תשובות

1) נציב: הולך = X רץ = Y לכל משפט נבנה משוואה: 2X+Y=30 X+2Y=45 עכשיו איך שבא לך, או לבודד את אחד האיברים או להכפיל את המשוואה הראשונה (נגיד) ב-2 ולחסר בין המשוואות..בקיצור יוצא ש-X שווה ל-5. 2) יש 74% מיעוטי כשרון ו-49% בעלי פרוטקציה. הנתונים באחוזים כך שהשלם הוא 100. יש לכל הפחות 23% שהם גם וגם, במצב של חפיפה מינימלית, ומקסימום 49, שזו חפיפה מקסימלית. 23% לכל הפחות מופיע בתשובות. 3) נתונים לצורך העניין חמישה כסאות, אבל באמצעי ניתן להושיב רק את דנה, כך שאין מה להתחשב בו. אם כך יש לנו ארבעה כסאות, עם ארבעה אנשים לסדר. אז בכסא הראשון תוכלי לשים אחד מתוך 4, בשני אחד מתוך 3, בשלישי אחד מתוך 2 ובאחרון את האדם האחרון שנותר. זה אומר 4!, או 4X3X2=24 אם אני טועה שמישהו יתקן אותי.
 

OmriZ

New member
תשובות:

שאלה ראשונה: אני עשיתי שתי משוואות ושני נעלמים. Vh- מהירות הליכה Vr- מהירות ריצה המשאוות 1. 2Vh+1Vr=30 - את זאת תכפול בשתיים כלומר- 4Vh+2Vr=60 2. 1Vh+2Vr=45 נחסר את המשורות- 3Vh=15 Vh- 15 מהירות ההליכה 15 קמ"ש. תשובה 2. שאלה 2:אני חושב שלכל הפחות 49% (תשובה 2), כי מספיק שיש לך פרוטקציה בשביל להתקבל...אז אם ל 49% יש פרוטקציה אז לפחות 49% מכלל המשתתפים עברו... שאלה 3- אני חושב ככה כיסא 1 - 4 אפשרויות כיסא 2 - 3 אפשרויות כיסא 3 - 1 אפשרויות (דנה יושבת פה) כיסא 4 - 2 אפשרויות כיסא 5 - 1 אפשרויות תעשה כפל: תשובה 24- תשובה 1
 

OmriZ

New member
תיקון קטן לשתיים

בטעות כתבתי 5... התשובה כמובן ;5 קמ"ש...
 

yoni162

New member
רגע..

אתה הגעת ל 3Vh = 15 ואז חילקת ב-3 ויצא לך Vh = 15? לא חילקת את ה-15 ב-3 שאלה 2 - אמרו שצריך פרוטקציה *וגם* מיעוט כשרון, לא פרוטקציה *או* מיעוט כשרון. שתי התכונות דרושות ע"מ להתקבל.
 

OmriZ

New member
תוכל להסביר איך עשית את שאלה 2?!

אני לא מבין את הדרך שלך.
 

yoni162

New member
הסבר

"*על מנת להצליח באודישין דרושים מעט כשרון והרבה פרוטקציה. באודישין האחרון בערוץ היו 74% מהמועמדים מיעוטי כישרון ו-49% מהמועמדים בעלי פרוטקציה. כמה מועמדים עברו את האודישין? 1)23% לכל היותר 2)49% לכל הפחות 3)23% לכל הפחות. 4)25% לכל היותר נתחיל מהדרישות. בשביל לעבור את האודישן צריך מעט כשרון (קבוצה א') והרבה פרוטקציה (קבוצה ב'). קבוצה א' - 74% קבוצה ב - 49% אתה שם לב שהנתונים באחוזים, כך שהסה"כ הוא 100%, אז נתייחס אליו כמו 100. כמו שאמרתי, צריך שילוב של קבוצה א' וב' בשביל לעבור (גם מיעוט כשרון וגם פרוטקציה). יש 74 אנשים מקבוצה א' ו-49 מקבוצה ב', אבל יש סה"כ 100 אנשים. איך זה יכול להיות? כנראה שיש אנשים בקבוצה שיש להם את שתי התכונות. מצב לדוגמא הוא אם מתוך 100, ל-23 מהם יש גם מיעוט כשרון וגם פרוטקציה (גם א' וגם ב'). תחשוב לדוגמא, שאתה מעצב אופנה לפני תצוגה, ויש לך 50 בגדים שאתה רוצה שהדוגמנים שלך ידגמנו, אבל יש לך רק 40 דוגמנים. זה אומר שאם תיתן לכל דוגמן בגד אחד ללבוש ישארו לך 10 בגדים בלי דוגמן שילבש אותם. מה תעשה? תיקח את 10 הבגדים שנותרו ותחלק אותם בין 40 הדוגמנים, ככה שיהיו דוגמנים עם 2 בגדים. בשאלה זה אותו דבר - יש לך שתי תכונות, אבל "יותר" תכונות מאנשים - יש לך 100 אנשים ו-123 "תכונות" (74+49), אז מה שקורה זה שיש אנשים עם שתי תכונות. איך יודעים כמה? לוקחים את סה"כ התכונות (123) ומחסירים מהם את סה"כ האנשים (100), נשארנו עם 23 תכונות - "נפזר" אותם בין האנשים, ואז יצא שיש 23 אנשים עם שתי תכונות.
 

OmriZ

New member
הבנתי... אז התשובה היא?!

לכל הפחות 23%, כי יכול להיות לי יותר מזה...?..
 
למעלה