צריכה עזרה ...

גלית372

New member
צריכה עזרה ...

אני ניגשת עוד הפעם לבחינה בפברואר [לצערי הרב, למרות שהופתעתי מהציון לטובה[כמותי ואנגלית הצילו אותי ] אבל עדיין חסר לי ממש קצת ] .. יש לי כמה שאלות... איך אני יכולה לשפר את המילולי????[שזה מה שדפק אותי בבחינה ] הבעיה היא לא במילים.. ולא בהגיון.. וגם לא בהשלמת משפטים [למרות שאני בטוחה שנפלתי מאוד בבחינה האחרונה בהם] הבעיה היא בפטל, אנלוגיות [ולא בגלל אוצר מילים ] ובהבנת הנקרא.. בהבנת הנקרא הבעיה היא שונה אני כל כך מגיעה עייפה מהפרק שאני כבר מנחשת חצי מזה או שאני בכלל לא מספיקה להגיע לזה בגלל התעכבות בפטל או אנלוגיות.. כאשר אני פותרת הבנת הנקרא בתחילת הפרק אני מוציאה הכל מהכל אבל אז נכנסת ללחץ שלא אספיק דברים אחרים.. אני רוצה להגיע ל125-130 במילולי.. איך אפשר לדעתכם להשתפר? אולי ספר קריאה יכול לעזור ? [לא קראתי למועד אוקטובר שום ספר]

נועם m

New member
הממ...

לפי איך שהצגת את זה, נשמע שהבעיה העיקרית שלך היא חוסר יכולת לשמור על ריכוז במהלך הפרק. הייתי מציעה לך קודם כל לטפל בבעיה הזו: לנסות לראות מתי במהלך הפרק את מאבדת ריכוז, מה עוזר לך להתרכז וכדומה. אם אני לא טועה, יש פה בפורום טאגליין של טיפים לשמירה על ריכוז. נסי לראות אם משהו מזה עוזר לך. בד בבד, נראה לי הגיוני שתתאמני הרבה על פתירת פרקים שלמים במילולי, כשאת תמיד מתחילה מהבנת הנקרא כדי להתרגל לזה ולא להכנס ללחץ שמא לא תספיקי דברים אחרים. פשוט תתרגלי לעבוד ככה. בנוגע לאנלוגיות ופטל- פה אין ממש חוכמות... תרגול תרגול ועוד תרגול... אני חושבת שבאנלוגיות התרגול יותר אפקטיבי מפטל, כי ככל ששתרגלי יותר כך תתרגלי לקשרים הנפוצים ותפנימי יותר איך הראש של הבחינה עובד. נסי לעשות רשימה של קשרים שאת נתקלת בהם יחסית הרבה במהלך התרגולים, ועברי עליה בכל פעם לפני תחילת התרגול- לי זה עזר להכניס את הדברים לראש. אם הבעיה שלך באנלוגיות היא לא בהבנת המילים, כנראה שהיא נעוצה בעיקר בניסוח של הקשר המדוייק בשאלה. עקב כך, נסי לפתור את השאלות אפילו בלי זמנים בהתחלה, רק על מנת לתרגל את ניסוח הקשר. נסי לראות האם לכתוב אותו עוזר לך (לפעמים עדיף לבזבז זמן על כתיבה אם זה גורם לדברים להיות ברורים יותר). בהצלחה

למעלה