המממממ
מי אמר שאני לא קשור

? סתם...

ברור שקשור, אחרת לא הייתי לומד אותה. פשוט הקשרים האלה סבוכים מדי, בשביל לכתוב עליהם כרגע בפומבי

עוד מישהי ביקשה ממני לפרט, אני כל הזמן כותב לה כמה שורות וכל זמן מוסיף. אני צריך לשבת יום אחד ולחבר כמה עמודים כאלה למשהו נורמלי. אז קודם כל, לולא הספרות לא הייתי נזכר באיחור כל כך גדול להתחיל ללמוד אותה. מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא. ברגע שהתחלתי הבנתי שאין סיכוי שאפסיק. קרא לזה קוצב לב , או סתם עירוי. טוב נו, חדל ברברת. יחסית לאנגלית. אני לא חושב שאני מהווה דוגמא טובה. האנגלית שלי יותר טובה מהעברית.אני חושב באנגלית, קורא הרבה יותר באנגלית מאשר בעברית, כותב אך ורק באנגלית, ומוזיקה ,נו, אין בכלל על מה לדבר...... לכן,לא הוגן להשוות את הרוסית לאנגלית. האנגלית מוזרקת בישראל מגיל 0- (זה אמור להיות מינוס 0) והרוסית, היכן היא? אפשר להוסיף שהאנגלית הנלמדת בישראל (או בכל מקום אחר שבו היא אינה שפת המקום) נלמדת בצורה אחרת ממה שהיא נלמדת במדינות דוברות אנגלית, מן הסתם. התוצאה היא שהאנגלית כאן ברמה הדקדוקית גבוהה יותר , אך לא תמיד זה נכון. כי ,מה לעשות, עדיין איננה היא שפת המקום. אבל הרמה הטכנית כן גבוהה יותר, וזה מפי מספר דוברי אנגלית . תחשוב כמה שעות לשון לומדים ב12 שנים וכמה שעות אנגלית. ונמשיך עם הסתירות, כשמגיעים לרמות הגבוהות באמת יש יתרון לדוברי האנגלית שהיא שפת אימם. ב כ ל - מקרה, אני לא יודע איך להשוות אותה. רוסית היא אממממ, יש לה שטיקים מוזרים. כמו הקטע עם הפעלים. אבל אני מניח שזה עניין של זמן עד שטוחנים שוב ושוב שזה נהפך דרך טבע Privichka ftaraya natura נראה לי שהרוסית יותר קשה, בין היתר בגלל העניין עם היחסות. זה לא דומה למילות היחס באנגלית. אנגלית בכלל, הרבה יותר חסכונית , ברוסית הכל תלוי בפרטים קטנים, שלפעמים מעצבנים

אבל לומדים להעריך, יש ברירה ?

למה אתה מתכוון פרימיטיבית? תראה, אחרי כמה שיעורים בצרפתית, כל השפות האחרות נראות כמו אנשי מערות .... הם מחברים את המילים יחד על מנת שלא יווצר חוסר הרמוניה במשפט, זה לא טירוף ? ! אבל טירוף שובה לב. פתאום אותיות שלא נהגות כן נהגות, יחד עם ההברה של המילה שבאה אחריהן. ביחס לעברית, נו , אני יכול לומר לך מה שאמרה לי ידידה קרובה מאוד שהגיעה לפני שנתיים. עברית זה קל, כמו מתמטיקה. לא יודע, אין חיבה מי-יודע-מה לעברית. בגדול, בענק, я люблю нее

באמת שזה המון חומר לכסות , אנסה יום אחד לכתוב משהו יותר רציני. הסליחה עמך.