צריכה עזרה!!!

צריכה עזרה!!!

שלום קוראים לי דנה אני בת 17וחצי , נפרדתי מחבר שלי {הוא בן 17} הוא כול הזמן בא אליי והוא עולה על המחשב ודיברנו על זה שהוא לא יהיה הוא אמר בסדר אחרי שבוע בערך הוא המשיך להיות על המחשב... לפני ימיים הוא היה על המחשב ואני תליתי כביסה {אני הרשתי לו} הוא אמר שאני יסיים אני יקרא לו, {חבר של אחותי היה גם פה} חבר של אחותי נכנס לחדר שלנו ואחר כך גם אחותי ואז אני, ואני רואה שהוא על המחשב קראתי לו והוא אמר לי "אני עסוק" ומה הוא עשה דיבר עם ידידה שלו {היא גם חברה שלי} והוא בא אני לא מדברת עם ידידים שלי שהוא לא יקנא או משהו כזה...אז שהוא בא לחדר יתישב על המיטה שלי, אמרתי לו אני עסוקה{כי התעצבנתי כול פעם שהוא בא אליי הוא מדבר איתה,,} והוא קם והלך...מאז אנחנו לא מדברים..אני רוצה שהוא יהיה פה איתי... אבל אחרי עוד הרבה סיפורים ומקרים אני לא רוצה שנשלים ונריב שוב...הינו חצי שנה...כדי להרוס את הקשר שלנו?!?!? תודה על מי שעונה לי

sweetdreams

New member
אוקיי, דנה...

כמה שאלות ברשותך, דברים שלא הבנתי מההודעה שלך: למה את לא רוצה שהוא יהיה על המחשב שלך? מה הקטע שאסור לדבר עם ידידים/ידידות?? ובאופן כללי: מה בדיוק מפריע לך בקשר איתו?? מה לפי דעתך נהרס?? איך הקשר בניכם באופן כללי, אתם מסתדרים טוב?? את בכלל רוצה להפרד?? אני אשמח אם תעני, ואז אוכל להשיב לך ביותר פירוט

אוקיי

כי הוא על המחשב ולא מתיחס אליי {אין לו מחשב בבית} ואחר הוא נזכר שהוא צריך ללכת אחרי כמה שעות ואז אני לא איתו בכלל.. מותר אבל לי הוא לא מרשה אז גם אני לא ירשה לו.. {בגלל החברה הזאת חברנו בפעם הראושנה אז אני לא רוצה שהוא ידבר איתה כול כך, ויש לי ידידים שלא אוהבים אותה בכלל..} אנחנו מסתדרים טוב נראה כי אנחנו מתראים כול יום..אז אנחנו צריכים להתראות כול יומיים בערך.. אני לא רוצה להפרד אבל..אנחנו רבים הרבה אז אני לא יודעת מה לעשות כבר.. ועוד שאלה עם אני שנחזור להגיד לו שאני רוצה לדבר איתו או שאני יחכה שהוא יבוא לבדר איתי??

ולכול מי שדיברתי איתו\איתה

50 אחוז אמרו לי לחזור אליו 50 אחוז אמרו אל תחזרי עם הוא אוהב אותך הוא יחזור לדבר איתך..

תיקון*

ועוד שאלה עם אני רוצה שנחזור כדאי להגיד לו שאני רוצה לדבר איתו?? או שאני יחכה שהוא יבוא לדבר איתי??

sh53

New member
2 רעיונות שעולים לי לראש

* לצאת קצת מחוץ לבית (לא חייבת יציאה שעולה כסף), אפשר לטייל בסביבה, לדבר, להראות אהבה אחד לשני (לתת יד/חיבוק/לצחוק אחד מהדברים של השני/לחייך). עשיתם את זה? פשוט לא כתבת משהו על כך בהודעה אז לא יודעת. * להשתתף בשיחה עם הידידה שלו, שהוא יכניס אותך לתוך עולמו. אם הוא לא רוצה שתראי מה הוא כותב לידידה שלו כשהוא אצלך בבית - זה לא נראה טוב. אם הוא ישתף אותך בשיחות - נפלא, אין לו מה להסתיר. ראית חלק מהשיחות ביניהם?

sweetdreams

New member
לא מסכימה לחלק השני..

בהחלט יש מקום לפרטיות, גם כשנמצאים בקשר, גם בשיחות עם ידידות. היא לא חייבת והיא לא צריכה לראות מה הוא כותב לה, זה לא עניינה. אם היא רוצה לדעת, שתשאל אותו אח"כ: אז על מה דיברתם? אם היא תשאל את זה בצורה שלווה ורגועה אני מאמינה שתקבל תשובה, אולי לא מפורטת כ"כ, אבל תקבל תשובה... ואם הוא כל הזמן מתחמק מלדבר ולהזכיר את אותה ידידה ואת השיחות בניהם, אז הייתי כבר מתחילה לחשוד שבאמת יש שם איזה משהו שהוא לא רוצה שהיא תדע.. אבל עצם זה שהוא מרגיש חופשי לדבר איתה כשהוא נמצא ליד החברה שלו בבית, כבר אומר לי שכנראה אין שם משהו רציני.. זה כמובן לא סותר את עניין החוסר נעימות שנגרם לה, בכך שהוא מגיע אליה הביתה ולא מתייחס אליה כמעט. על כך אני בהחלט מסכימה לחלק הראשון שכתבת, ובנוסף חושבת שהבחור צריך לעבור שיחה על נימוסים והליכות, ואם זה לא הולך אז אולי באמת כדאי להעביר את המפגשים בניהם למקומות נייטרלים מחוץ לבית, הרחק מהמחשב שמסיח את דעתו (למרות שאני יכולה קצת להבין אותו, המחשב אכן ממכר
) מה שבכל זאת מעניין אותי, דנה, זה האם הוא מתנהג כך רק ליד המחשב? כלומר, במצבים אחרים הוא יותר מתייחס ומתחשב, או שזה יחס שחוזר על עצמו בסיטואציות שונות?? ועניין אחרון, לגבי עניין ה"לא לדבר עם ידידות": אני אישית לא מאמינה ב"לאסור" על בני הזוג לעשות דברים. מערכת יחסים לא צריכה להיות מערכת של חוקים נוקשים, אלא קשר בין שני אנשים שרוצים להיות ביחד. אולי במקום להגיד "אני לא מרשה לך לדבר עם ידידים" כדאי לברר "למה לא נעים לי כשאת מדברת עם ידידים שלך".. כי פה טמונה הבעיה האמיתית, ולא בידידים. אולי זה בגלל חוסר ביטחון, אולי זה בגלל שהוא לא מת עליהם ולכן לא רוצה שגם את תדברי איתם, אולי הוא לא סומך עלייך מספיק.. בכל מקרה, להפסיק לדבר עם ידידים זה רק לטפל בסימפטום, ולא בבעיה עצמה. והיא רק פוגעת בכם, פעמיים, גם כי יש בניהם עניינים לא פתורים, וגם כי אתם מונעים מעצמכם קשרים עם אנשים בלי כל סיבה מוצדקת..

sh53

New member
לא אמרתי לה לאסור עליו

לדבר עם ידידות - אלא על התגובה שלו. אם הוא מסתיר ולא משתף אותה במה שהוא מדבר עם ידידות שלו - זה צריך להדליק נורה אדומה, הרי אם אין שום דבר ואין מה להסתיר, אז למה להסתיר? אדם לא מסתיר דברים סתם ככה בשביל להסתיר, כי כיף לו להסתיר.

sweetdreams

New member
לא התייחסתי אלייך כשאמרתי את זה

הפיסקה הראשונה שלי נוגעת למה שאמרת, ואמרתי שם במפורש שאני מתייחסת לחלק השני של ההודעה הקודמת שלך.. כל השאר זה כבר המשך התגובה שלי לדנה, ולא אלייך.. עם מה שאת אומרת עכשיו, שושי, אני מסכימה. זה גם מה שאני אמרתי: שהיא יכולה לשאול אותו (ברוגע, ולא לתחקר אותו), ולקבל תגובה. וגם ציינתי שגם אני חושבת שאם הוא מתחמק מלדבר עליה ומסתיר אז זו בהחלט סיבה להדליק נורה אדומה. אבל מכאן ועד למה שאמרת בהודעה הקודמת, המרחק עוד גדול.. נכון שאין סיבה שיסתיר על מה דיברו כאשר היא שואלת אותו, אבל ועוד איך אפשר להבין אותו אם לא ירצה שתקרא את השיחות שלו עם אותה ידידה, שתתערב בכל שיחה בניהם וכן הלאה.. מסיבה פשוטה, קוראים לה פרטיות. הוא לא חייב לה דין וחשבון מפורט על כל שיחה שהוא מנהל עם חבר, וזה כלל לא משנה אם זה חבר ממין זכר או נקבה. ואם היא חושדת, אז שתבדוק עם עצמה ואיתו מה גורם לה לחשוד. אולי החשדות שלה הם אכן מוצדקים, אבל גם אז, להפסיק לדבר עם ידידים/ות זהו רק טיפול בסימפטום, ולא בבעיה. (וכנ"ל הפוך, לגבי הידידים שלה שהוא אוסר עליה לדבר איתם)

תודה על התשובות..

א כול הוא רואה את הידידות שלו כול יום שיש בית ספר ואני רק מדברת איתם באיסיי זה הכול לא ראיתי ואני בטוחה שאני לא יראה אותם בכלל.. ב כול הוא היה בא לפה וישר עולה על המחשב אז אני מרגישה שהוא בא למחשב בכלל... ורבתנו כבר עם הידידה הזאת... ואנחנו רבים רוב הזמן רק בגלל שהוא על המחשב או שהוא מדבר איתה באיסיי כי הוא אומר לי אני עסוק או משהו כזה והוא קורא לי אני באה בלי להגיד לו שניה או משהו כזה.. אז מה כדאי לעשות לשכוח אותו? או לחזור עליו? וההורים לא מתים עליו כול כך.... ונראה לי שהוא לא מתקשר כי הוא עקשן..והוא גם התעצבן שאני מדברת עם ב דודה שלו.. והוא אמר לי יא זבל אל דברי עם מישהו מהמשפחה שלי וכאלה... מה עושים????

sweetdreams

New member
מחליטים..

אם אתם רוצים לנהל קשר רציני ובוגר יותר, ולא כמו שהוא התנהל עד עכשיו (שזה אגב צריך להיות הדדי, כלומר שגם הוא צריך לרצות בזה.. ואם זה לא המצב, אז גם אין לך באמת ברירה), ואם לא, אז עוזבים אותו... אני אישית רק על המשפט הבא: "יא זבל..", וללא חשיבות למה שבא אחריו, לא הייתי מעוניינת להיות בקשר עם אותו אדם..

sh53

New member
קרא לך יא זבל?

גם משתלט לך על המחשב (ועושה בהחלט רושם שהוא בא בשביל המחשב) וגם מקלל אותך? לא משנה אם זה מוצא חן בעיניו או לא שאת בקשר עם הבת דודה שלו, מה פתאום הוא מקלל אותך? הוא לא מתקשר כי הוא עקשן? עם יד על הלב - את אוהבת את היחס שאת מקבלת ממנו? האם הוא גורם לך אושר? האם זה הקשר לו ייחלת כל כך? אני מניחה שהתשובה תהיה לא ואז אני מניחה שאת יודעת מה אמליץ לך.

Netta79

New member
../images/Emo45.gif

לא מקובל עלי בכלל שבן הזוג שלי ידבר אלי בצורה כזו !

היי אוליי אתם זוכרים אותי...

אז ניפרדתי ממנו , עכשיו אנחנו אל מדברים.. והיום היה טקס לא היה מקום אז ישבתי לידו {במקרה} כי רק שם היה מקום.. ואז הוא אמר לאחותי שהוא והיא יחליפו מקום אני לא יודעת מה קרה.. סתם לידע אתכם...

ו...

הוא גם כול הזמן מנסה להתגרות בי.. נגיד אחותי רשמה לו היא נפרדה מחבר שלה.."אני לא יודעת מה לעשות אני אוהבת אותו" אז הוא אמר לה אני חשבתי שכתבת לי "אני אל יודעת מה לעשות אני אוהבת אותך" והוא כול הזמן לוקח לי דברים וכאלה אני כבר לא יודעת מה לעשות טוב נו אני ימשיך לא לדבר איתו..גם שאנחנו מדברים אז שאנחנו הולכים לאוטובוס הוא מתנהג כאילו הוא לא מכיר אותי וזה מרכיז.. עכשיו אנחנו כבר לא מדברים בכלל

למעלה