צריכה עזרה...

bar162

New member
צריכה עזרה...

אני מעוניינת להכין פונדו שוקולד ביתי.. האם כל מה שאני צריכה זה רק להמיס את השוקולד או צריך להוסיף עוד מרכיבים?? תודה רבה לכולם!!

להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה

אני אוהבת בפונדו יחס של 200 גרם שוקולד עם 1 מיכל שמנת מתוקה. ככה השוקולד בדיוק בסמיכות הנכונה לטבילה. ואם אוהבים אז אפשר להוסיף גם קצת ליקר כלשהו (כף עד שתיים יספיקו)

Dana3563

New member
אפשר לנצל"ש../images/Emo35.gif שמנת מתוקה ושוקולד -

שלום! קראתי מתכון באנגלית ויש לי כמה תהיות לגבי שמות המוצרים בארץ ולגבי ההכנה שלו.
להלן המתכון (המתורגם), ואחריו מספר שאלות שלי.
פאי שוקולד-מנטה-גבינת שמנת: חומרים: תחתית: 200 גר´ עוגיות שוקולד מרוסקות (עם מילוי מנטה, אם קיים) 1/4 כוס חמאה - מומסת שאר העוגה: חצי כוס שמנת מתוקה (heavy whipping cream) (לסיר) 2 כוסות שמנת מתוקה (heavy whipping cream) (להקצפה) כוס שוקולד צ'יפס 250 גרם גבינת שמנת 3 כוסות סוכר 1.5 כפיות תמצית מנטה תחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה. מהדקים לתוך תבנית אפייה. שמים במקרר. שאר העוגה: מחממים חצי כוס שמנת מתוקה (heavy whipping cream) וכוס שוקולד צ'יפס בסיר עד שמתחיל לבעבע קלות. נותנים לזה לעמוד ככה במשך דקה. מערבבים עד שזה חלק. מכבים את האש. מקררים לטמפרטורת החדר. בינתיים מקציפים את גבינת השמנת, הסוכר והמנטה במיקסר. מקציפים בקערה אחרת את 2 כוסות השמנת המתוקה במיקסר עד שנוצרות "גבעות".
מקפלים חצי מהקצפת שנוצרה לתוך הסיר עם השוקולד. מקפלים את החצי שנותר מהקצפת לתוך תערובת גבינת השמנת. שמים מחצית מתערובת הגבינה על מחית העוגיות. מעליה שמים מחצית מתערובת השוקולד. שמים את הפאי במקפיא למשך 10 דקות. מוציאים אותו ושמים את שאר תערובת הגבינה ומעליה את שאר תערובת השוקולד. שמים במקרר ל 6 שעות לפחות, עד 3 ימים. עכשיו, אלה השאלות שלי:
1. האם heavy whipping cream זו "שמנת להקצפה" - דהיינו, הקופסאות העמידות כמו ה"שמנת לבישול"? או אולי - זה הקופסאות האדומות האלה, אני לא זוכרת של איזו חברה... אני לא בטוחה אם הן עמידות או לא. כדאי להקציף את כל השמנת המתוקה ביחד ומשם להוציא 1/2 כוס לסיר? כמה חבילות אני צריכה לקנות כדי ליצור 2.5 כוסות? 2. מאיפה אני אמורה להשיג תמצית מנטה? זה קיים בחנויות, כמו תמצית וניל? 3. מישהי ראתה פעם עוגיות עם מילוי מנטה? במקור המתכון דיבר על Oreos שבהן השוקולד מאוד כהה ועשיר. 4. באיזו גבינת שמנת כדאי להשתמש - היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זו סמפוניה... 5. האם, לדעתכן, צריך כ"כ הרבה סוכר? תודה מראש, דנה

למעלה