צריכה עזרה -

shirshusha

New member
צריכה עזרה -

הי לכולם. עשיתי עוגת גבינה ואני רוצה לצפות את חלקה העליון בשוקולד אבל חשוב לי שהשוקולד יתקשה כדי שאוכל לשים עליו סטנסיל ולקשט את העוגה. האם רק להמיס את השוקולד או לערבבו עם שמנת/מרגרינה? (נראה לי שעם שמנת הוא לא יתקשה מספיק...) מה לעשות??

shirshusha

New member
רק שוקולד בלבד???

כלומר האם הוא יגיע לדרגת נוזליות מתאימה למריחה ללא שמנת או מרגרינה??

יש כאן כמה היבטים

נתחיל מאיזו סוג של עוגה זו , אפויה או קרה ? נמשיך שאפשר לעשות את הקישוט עם גאנש כאשר מניחים את הקישוט ומקפיאים אך עוגת גבינה אפויה אסור להקפיא , טעמה יתקלקל ויהפוך לקימחי ואם תמיסי שוקולד עם מעט חמאה ותניחי את הקישוט מעל זה יתפס אך ברגע שתרצי לפרוס את העוגה זה ישבר באופן לא אחיד ולא יפה לכן הכי חשוב לדעת איזו סוג של עוגה זו כולי תקווה שהבנת אותי ואחרי שתעני נדע להמשיך הלאה

shirshusha

New member
העוגה היא עוגת גבינה אפויה

כרגע היאר בחוץ מאז הלילה עוד לא הכנסתי אותה למקרר. עכשיו הרעיון הוא שהציפוי יהיה כזה שיתקשה כיון שאני רוצה לשים על הציפוי סטנסיל ולאבק מעליו עם אבקת סוכר. האם עכשיו הבנת יותר מה אני רוצה לעשות?? שבוע שעבר עשיתי גנאש אבל הסטנסיל פשוט נדבק והרס לי את כל העוגה.

את יכולה להחזיק את הסטנסיל מעל

העוגה וכמה שיותר קרוב אך לא להניח ממש על העוגה ולפזר בעדינות ולאט את אבקת הסוכר ומה שכן את יכולה גם להמיס שוקולד עם מעט חמאה לשפוך מעל העוגה ולצנן במקרר עד להתקשות השוקולד ומעל להניח את הסטנסיל ולפדר , אך קחי בחשבון שבעת חיתוך העוגה , החלק העליון ישבר לא תמיד לפי הפרוסות הרצויות

למעלה