צריכה עזרה:)

צריכה עזרה:)

היי,אתמול בשיעור ה7 למדתי זינוק בעלייה,עכשיו המורה תירגל איתי את האפשרות של גלישה תוך כדי נסיעה מבלי לעצור לחלוטין את הרכב ואז לגלוש. היה קטע של צורך להעביר להילוך ראשון..אני לא זוכרת מה זה היה בדיוק,אם מישהו הבין את מה שאני מנסה להסביר אשמח אם יוכל להסביר לי מה צריך לעשות. תודה:)

עוד דבר...

אני די מתבלבלת בין סדר הפעולות שצריך לעשות בזמן גלישה וזינוק בעלייה כלומר מתי קלאץ' מתי ברקס...ומתי גז:/ זה טבעי בשיעור ה7? תודה,רעות:)

(ניסיון ל-) תשובה...

האמת היא שאין לי מושג אם זה טבעי או לא להתבלבל בשיעור 7 לגבי זינוק בעלייה (למדתי זינוק בעלייה בשיעור שלישי והבנתי את זה לגמרי ב"ה כבר בניסיון הראשון או השני..) אבל אמרת שלמדת את זה רק בשיעור ה7 אז זה די טבעי שלא ישר מבינים איזה נושא.. (אגב זינוק בעלייה הולך כך- מתחילים ממצב שהברקס והקלאץ' לחוצים שניהם משחררים טיפה את הקלאץ' עד למצב שהאוטו מתחיל לכעוס (שהוא כולו רועד) ואז משחררים את הבלמים ואח"כ עוזרים לאוטו לטפס עם מעט גאז) לגבי גלישה- אין לי מושג על מה את מדברת..

Gal isr

New member
גלישה עושים בראשון

את מגיעה במהירות איטית, מכניסה קלאצ' פנימה, מעבירה לראשון, ולפני העצירה המוחלטת את לאט לאט מרימה את הקלאצ' לנקודת החיכוך, ככה שהרכב ממשיך להתקדם. תמיד תהיי דרוכה למצב של עצירה בעקבות רכב שמגיע מולך, ואז את מכניסה קלאצ' ועוצרת, ואחרי הרכב מוציאה אותו שוב לאט ומתחילה לנוע. זינוק בעלייה: קלאצ' לנקודה, עוזבים ברקס, גז. זה הכל.

Gal isr

New member
ולשאלה לגבי השיעורים-

כל אחד ובקצב שלו. אני אישית היום עשיתי שיעור שמיני, ואני מרגיש ממש טוב עם עצמי. די הבנתי הכל מהר, הכל הולך חלק...והיום כבר עשינו חנייה ברוורס ובמקביל.

למעלה