צריכה עזרה..

alinog

New member
צריכה עזרה..

בוקר טוב.. החלטתי בשעה טובה לקנות מחשב נייד כי אני מתחילה ללמוד עכשיו אני לא בדיוק בקיאה בכל המפרטים הטכניים של המחשב ומלבד המושג "פנטיום 4" שום דבר במפרט לא אומר לי שום דבר!! אני צריכה את המחשב לעבודות וכל מיני כאלה אולי גם לאינטרנט. מישהו יכול לעזור לי במציאת מחשב טוב וחזק תודה לעונים, בברכת שבוע טוב

Jan22

New member
תקראי את הקטע הבא ..

קצת מושגים ... הדברים החשובים בנייד: *מעבד סנטרינו 1.73 ומעלה - סנטרינו טכנולוגיה חדשה PENTIUM M שיש בו אנטרנט אלחוטי מובנה WIRELESS בעצם אתה יכול להתחבר לאנטרנט "בחינם" ,זה עובד בעזרת נקודות חמות HOT SPOTS ,אופציה מעולה שלא כדאי לוותר עליה . כמו כן שזיכרון המטמון יהיה 2MB CACHE . *זיכרון - החל מ512MB אם אפשר 1GB עדיף ,חברות עם זיכרון איכותי KINGSTON/GEIL ,לגייל בייחוד יש זכרונות שבאים עם קולר על הזיכרון עצמו - יותר איכותי מכל השאר אבל יקר . *כרטיס מסך - רוב הכרטיסים מגיעים בתור SHARED כלומר ON BOARD על המעבד ,לכן המחשב משתמש בזכרון של הכ.מסך בשביל החישובים של המחשב לכן לא נשאר זיכרון לכ.מסך ,אז לשים לב לקחת כרטיס שהוא NOT SHARED *צורב - כיום יש צורבי DVD מעולים ,עדיף לקחת NEC . *אחריות - רוב הניידים מגיעים עם שנה אחריות ,עדיף לריב עם המוכר ולקחת שלוש שנים. *הרדיסק - עדיף החל מ60GB ומעלה ,הרדיסקים במידה ואתה רוצה להוסיף לנייד מאוד מסובך ,עדיף לקחת HD גדול ,ולא להצטער בעתיד ,כמו כן לשים לב למהירות שהיא 5400 RPM. *חיבור לאנטרנט - כמו שציינתי יש דרך הWIRELESS אבל בשביל זה צריך לטייל בשכונה ולמצוא תקשורת - דבר די נפוץ ,או ללכת לספק אלחוטי ולסגור עסקה .

levikon

New member
כמה טעויות בהודעה אחת.

*מעבד סנטרינו 1.73 ומעלה - סנטרינו טכנולוגיה חדשה PENTIUM M שיש בו אנטרנט אלחוטי מובנה WIRELESS בעצם אתה יכול להתחבר לאנטרנט "בחינם" ,זה עובד בעזרת נקודות חמות HOT SPOTS ,אופציה מעולה שלא כדאי לוותר עליה . כמו כן שזיכרון המטמון יהיה 2MB CACHE . \\\אין בו אינטרנט אלחוטי. יש בו כרטיס רשת אלחוטי שמאפשר להתחבר לאינטרנט דרך נתב אלחוטי. נתב טוב מתחיל ממחיר של כ 450 ש"ח. חשוב שהוא יהיה גם B וגם G. זה מצוין במפרט בדרך כלל כך: b\g. HOT SPOTS אלו מקומות בהם מותקן נתב לשירות הציבור. בעיקר בבתי קפה, מלונות, מרכזים מסחריים וכ"ו. יש נקודות חמות חינמיות ויש כאלו שהגלישה מהן עולה כסף. חבלשעשית כזה סלט מכל המושגים הללו. \\\ *זיכרון - החל מ512MB אם אפשר 1GB עדיף ,חברות עם זיכרון איכותי KINGSTON/GEIL ,לגייל בייחוד יש זכרונות שבאים עם קולר על הזיכרון עצמו - יותר איכותי מכל השאר אבל יקר . \\\ ואיך בידיוק אתה יכול לבחור בנייד מאיזה חברה הזיכרונות? אם זה נייד ממותג זה כמעט בלתי אפשרי כי אתה לא מקבל בחירה אלה בוחר דגם עם אפשרויות בחירה מעטות. אם אתה רוצה לשפר אחר כך, זאת כבר בעיה שלך. \\\ *כרטיס מסך - רוב הכרטיסים מגיעים בתור SHARED כלומר ON BOARD על המעבד ,לכן המחשב משתמש בזכרון של הכ.מסך בשביל החישובים של המחשב לכן לא נשאר זיכרון לכ.מסך ,אז לשים לב לקחת כרטיס שהוא NOT SHARED \\\ ואיך בידיוק תקח כרטיס שהוא לא OB בנייד שהדגם שלו מגיע עם כרטיס OB? כאן, להבדיל מזכרונות, אתה אפילו לא יכול לשפר או להחליף אחר כך. אתה רוצה כרטיס מסך טוב, יש דגמים יעודים עם כרטיסי מסך חזקים. בשביל 90% מהאנשים שמשתמשים בנייד, ה GMA900 של אינטל מספיק בהחלט. \\\ *צורב - כיום יש צורבי DVD מעולים ,עדיף לקחת NEC . \\\ אכן לNEC יש צורבים מעולים. אבל בניידים אתה לרוב לא יכול להחליט בשביל החברה שבונה את הנייד עם מי הם יעבדו. אם זה NEC או LG או BENQ וכ"ו. אתה לרוב גם לא תדע של מי הצורב. פשוט הצעה מוזרה \\\ *אחריות - רוב הניידים מגיעים עם שנה אחריות ,עדיף לריב עם המוכר ולקחת שלוש שנים. \\\ תריב אם המוכר אתה, והוא יזרוק לך דבר שהמחיר שלו הוא 1000 ש"ח? תגיד לי הכל בסדר איתך? להציע לריב עם המוכר? בשביל מה, אתה באמת חושב שהמוכר יתן לך דבר שיעלה לו 1000 ש"ח (הרי לא החנות היא זאת שנותנת את האחריות) איזה רווח אתה חושב שיש לו על המחשב שאתה קונה ממנו שהוא יתן לך אחריות לשלוש שנים חינם??? *הרדיסק - עדיף החל מ60GB ומעלה ,הרדיסקים במידה ואתה רוצה להוסיף לנייד מאוד מסובך ,עדיף לקחת HD גדול ,ולא להצטער בעתיד ,כמו כן לשים לב למהירות שהיא 5400 RPM. \\\ פה אתה צודק. באמת העדיפות היא ל 5400, וגם לא כל כך מסובך להחליף הרד דיסק, אל רוב האנשים לא עושים את זה. *חיבור לאנטרנט - כמו שציינתי יש דרך הWIRELESS אבל בשביל זה צריך לטייל בשכונה ולמצוא תקשורת - דבר די נפוץ ,או ללכת לספק אלחוטי ולסגור עסקה . \\\ לטייל בשכונה ולמצוא תקשורת??? אתה הומלס עם לפטופ במקרה? מה זה ההצעה הדפוקה הזאת??? אינטרנט לנייד הוא בידיוק כמו למחשב רגיל. כבלים\בזק ו ISP. אין פה חוכמות. ומי זה הספק האלחוטי שלך? אולי אתה מנסה את ה WIMAX החדש. אם לא, אז למה לדבר שטויות? אפשר לקנות ראוטר אלחוטי כמו שציינתי, אבל בכל מקרה תאלץ לחבר את הראוטר למודם. השאלה הראשונה שכל אדם שהולך לקנות מחשב נייד צריך לשאול את עצמו היא: למה? למה להשקיע שש אלף ש"ח במחשב נייד סביר, אם בחצי מזה אפשר להביא מחשב רגיל? האם אתה באמת צריך נייד? אל תשכחי, שמחשב נייד ממוצע שוקל בין 2.5 ל3 קילוגרם. להרבה אנשים הוא לא יהיה הדבר הכי נייד בעולם. האם את באמת תרצי להסחב ללימודים כל יום עם זוג בקבוקים של ליטר וחצי? כדאי לעשות ניסוי. לקחת זוג בקבוקים כאלו, לשים בתיק, וללכת חצי שעה. האם בעייניך יהיה פרקטי להסחב עם זה?

Jan22

New member
נחמד נחמד ...

*זכרונות - אפשרי בהחלט להחליף זכרונות ,לפני שאתה קונה ,אפשר לבקש זיכרון ספציפי מחברה מסוימת ,והם יתקינו ,זה יעלה לך כסף - בדיוק מה שהמוכר רוצה ,ולכן ישמח לבצע את הבקשה . *צורבים - יש צורבים שמגיעים בתור FIXED לכן במידה ורצית נייד מסוים עם מפרט מעולה ,אבל אין בו את הצורב שרצית ,אפשרי להחליף ,NEC חברה עם רפוטיישן טוב - רק הצעה חביבי . *WIRELESS - מאפשר להתחבר לאנטרנט איפה שאפשרי ,אז כן אם אתה רוצה אנטרנט ללא כסף ,תלך תטייל בשכונה ותתחבר איפה שישנה אפשרות של HOT SPOTS כגון מקדונלדס ,תחנות מרכזיות למיניהן וכד' . *אחריות - בוא אני יספר לך סוד קטן ,חנויות בדרך ינסו למכור לך נייד עם אחריות לשנה ,למרות שהחברה (של המותג) עצמה מציעה 3 שנים הוא ינסה להרוויח עליך כסף ,בכך שיציע לך את ה3 שנים באופציית הרחבה למה ? זה הטבע האנושי ,אז תפסיק לזבל את השכל ,וכן יצא לי לראות חנויות שלפני שיצאתי מהדלת אמרו לי "אוקיי עוד 100 שקל ויש לך אחריות נוספת של שנתיים" ..

levikon

New member
בנוגע לאחריות.

מה שאתה אומר זה פשוט לא נכון. חבל להטעות סתם אנשים. האחריות היא לא של החנות, היא של נותן האחריות.

למעלה