צריכה עזרה

צריכה עזרה

אני יספר בקצרה ילדה בת 6 מאובחנת קשב וריכוז ללא טיפול תרופתי בהמלצת הנורולוג רק עיצוב התנהגות (האיבחון בוצע לפני שנה) כרגע הילדה בכיתה א' מטיילתבכיתה מציקה חסרת ריכוז (נאמר מהמורה) בבית בהכנת שיעורי בית (לכתוב סיפרה 3 כ 4 שורות ועשרה שורות בעיברית לכתוב בכל שורה משהו אחר)לקח אתמול משעה 14:30עד 17:30 לא נראה ליזה המון זמן היא קמה מטיילת . טוב אז היא גם היתה עושה שתן ללא שליטה מקבלת טיפול תרופתי וגם שמן דגים. אתמול כבר התקשרתי לקבוע תור לאיבחוןחוזר מחכה שיחזרו אני מב"ש(דר' עדי אדר). אני ממש מפחדת מהרטלין שיעזור בדברים מסויים ויזיק בדברים אחרים מה עושים רוצה מאוד לעזור לילדה . יש לציין שהחצי לא משתף פעולה בחינוך ילדים. תודה למי שקרא עד פה

עשית צעד נכון. לחזור לרופא לאבחון

מחודש. הנתונים שהוספת, יחדדו את תמונת המצב הקימת ויעזרו לכם למצוא את הפתרון. כל מה שסיפרת מוכר לי עד מאוד. אצלנו לא עזרה גם הוראה מתקנת בלי טיפול תרופתי ברקע. במה לדעתך עלול הריטלין להזיק? לפני הפגישה עם דר' אדר, הכיני את כל שאלותיך על דף. עברי איתו על כל החששות ודאגי למסור תמונת מצב מלאה ככל האפשר. את בידיים טובות ובטוחה כי יהיה לו מענה לכל מה שתשאלי ובכלל

תודה חשש מרטלין

לא יודעת כל אחד אומר לי דברים אחרים דופק את הראש וכד' אתיודעת אנשים.. לאומת זאת שכנה שהיא מורה במערכת החינוך אמרה לי מספר דברים שזה כן עוזר ועושה מהפכים משמעותיים אבל המורה לא תחכה היא תעדיף ילדים עם רטלין. ושוב תודה

כל מה שמטריד אותך../images/Emo70.gifהכל../images/Emo70.gif אך

ממליצה בהחלט, לשוטט בקישורי הפורום ולקרוא..

המורה והעדפותיה,אינם מהווים שיקול

אך הקשיים והתסכולים שיחסכו מביתך- בהחלט כן! ריטלין לא דופק את הראש. למי שהוא עוזר- הוא משפר את איכות החיים והחומר שמלמדים בכיתה- פשוט פתאום- נכנס לראש! הוא בהחלט עוזר לנו להוציא מן המוח את הסכר ולזרום,להבין,לעבד,לשפר את הביצועים והפנמת הנלמד, בהתאם ליכולות ולא לצבור תסכולים רבים בשל הפער בין מה שאנחנו יכולים, לבין מה שמצליחים. את לא חדשה כאן, בהחלט קראת וראית מה משמעות השיפור הזה. וממליצה לך לשוב ולשוטט בקישורי הפורום. יש שם מידע רב שיוכל להסביר ולהמחיש לך את ההבדלים עבור ADHD- עם או בלי טיפול תרופתי. בשורה התחתונה, מה שצריך תמיד להנחות אותנו- מה יותר טוב לילד שלנו. מה המחיר שישלם בלי. מה המחיר עם. אני וארבעת ילדיי כבר יודעים, כי המחיר (תופעות לואי מדי פעם)- שווה את התוצאות הטובות והתחושה העצמית הטובה, כאשר מיישמים את היכולות ולא רק מגרדים את התחתית שלהן.
לקטנה

אני גםחושבת שעשיתי

טעות חמורה אולי בזה שאמרתי למורה שהיא מאובחנת אבל את הנעשה איןלהשיב כי אמרו לי שלא צריך להסתיר כדי שתדע מהתחלה אולי להקל על הילדה אבל אנחנו שבועיים מתחילת הלימודים וכלום הילדה לא עשתה בכיתה למעט יום אחד. מה עושים מעמידים את המורה במקום שהיא צריכה להיות יותר קשה עם הילדה בכל מקרה עוד חודש יש פגישה עם הנורולוג. צריכה פתרונות רעיונות וכד'

עצוב לי מאוד

כואב לי על הבת שלי אני כל היום עוד לא עשיתי כלום רק בוכה עוד עם קופ"ח כמו שלי (מאוחדת) חבל על הזמן אפילו נורולוג ילדים אין להם בב"ש מצטערת שאני פורקתפה.

05 מיכל

New member
אל תצטערי, בשביל זה אנחנו פה!

זה בסדר לבכות, כי כשפורקים משתחררת האנרגיה בשביל ההתמודדות. זה באמת מעצבן שאין מענה טוב דרך הקופה, אבל זכרי שאת בידיים של דר' אדר שמוכר לרבים כאן בפורום כרופא מצוין. אז מה שנשאר זה לחכות עד לתור אצלו. בנתיים מה שחשוב זה איך את עוברת את התקופה עד התור במינימום סבל לילדה. מה שאת יכולה לעשות זה להשתדל לתת לה הרבה חום ותמיכה, ואם אפשר, לעשות איתה פעילויות שלא קשורות לביה"ס, כדי לטפח את הקשר ביניכן. לא הבנתי למה את מצטערת ששיתפת את המורה. מה היא עושה עם זה? האם היא עושה משהו בלתי הוגן כלפי הילדה?

05 מיכל

New member
קראתי שוב את מה שכתבת

אל "תעמידי את המורה במקום". זו לא גישה שמקדמת שיתוף פעולה. הילדה לא עושה כלום כי יש לה קושי. לא בטוח שאם היא תחזיק קצר את הילדה זה יועיל, ואולי זה יזיק. כדאי לשוחח עם המורה ולספר על התור לרופא, ולהתייעץ ביחד (ואולי גם עם היועצת) מה לעשות בנתיים, גם בכיתה וגם עם שיעורי בית. לא צריכים לתת לילדה בגיל הזה להכין שיעורים כל כך הרבה שעות. אפילו אם היא לא תעשה הכול.

הגעת למקום הכי טוב שיכול להיות

כאבך מורגש וטוב עשית שכתבת בפורום, כי ממה שראתי יש פה אנשים עם לב זהב שיזעזרו לך מהלב. אני אומנם חדש יחסית, אך מרגיש שבפורום ההתייחסות לכותבים זה כמו במשפחה חמה. לכן הגעת למקום טוב וכנראה בזמן הכי הטוב. לבכי יצא שם רע, של משהו ילדותי ולא טוב, וחבל. אולם זה שלב שצריך לעבור. נראה ממכתבך שאת משקיע המון מחשבה במה לעשות יותר טוב, ובפורום הזה תוכלי למצוא שגם הורים אחרים מתמודדים עם קשיים ודמים ותוכלי ללמוד מהם. כדאי לדפדף בדפים קודמים ולראות את ההתייחסות של החברים ושל אנשי המקצוע העונים בפורום. טוב עשית שקבעת תור חדש לנוירולוג, כעט זה בהחלט זמן טוב לאיבחון חוזר, ובמידה שיוצע לביתך ריטלין, אל חשש. תרופה זו נחקרה והוכחה מדעית כיעילה למעלה מ 30 שנה. לפעמים יוצא מאמר המציג הגבלות לטיפול, אך לרבות מחקר זה ממומן על ידי בעלי אינטרס והוא אינו עומד בסטנדרטים מדעיים. החוקרים מסכימים שהריטלין, על סוגיו, כאשר הוא מותאם (מבחינת מינון ואופן ספיגה)לאדם יעיל מאוד ומשפר דימוי עצמי, תוצרים וסדר. קיימת התייחסות של החוקרים לתופעות לוואי שלרוב חולפות בזמן קצר מאוד.מעטים המקרים בהם הריטלין לא יעיל ואז יש חלופות, עליהן תוכלי לקרוא בפורום במידת הצורך. יש גם ספרות טוב מאוד בשפה העברית כמו הספר "מריטת עצבים"(שכחתי מי מחברו) ו"לשלוט ב- ADHD" של ראסל ברקלי. לגבי התייחסותך לצער שסיפרת למורה. שתי דברים. ראשית, איני חושב שטעית, הואיל ויש הסבר רפואי היכול להסביר את ההתנהגות של ביתך, דבר שמוריד תיוג ומתח מהילדה בניסיון להסתיר בעיה רפואית. (זה כמו להסתיר שאתה חולה סכרת ונדרש לאינסולין). שנית, אני מאמין שכל דבר קורה בזמן שלו. אם סיפרת למורה הייתה צריכה לספר. גם כך אין להשיב את הנעשה, אז למה לאכול את עצמך. תניחי שזה כנראה היה נכון לעשות. אני עצמי לקוי למידה, ואני מקווה שלא פספתי בתשובתי שאלות חשובות ששאלת. אז אם כן, תשאלי שוב ואשמח לענות ולעזור בכל עניין בו התבקש, ואוכל לתרום. בברכה, גיל מאור

דליה.ד

New member
את נמצאת בידיים טובות

ד"ר אדר הוא נוירולוג הפורום שלנו והוא מומחה בתחום. תוכלי להתקשר אליו ולהתייעץ איתו (כל יום אחרי השעה 20:00), אם תפני אלי במסרים אתן לך את הנייד שלו. אין מה לחשוש מריטלין! היי סמוכה ובטוחה שאיש מאיתנו לא רוצה "לדחוף" חומרים כימיים לילד שלו "סתם". הפרעת קשב היא הפרעה בשחרור נוירוטרנסמיטורים באונה הפרונטלית. הריטלין משפר את הזרימה ותפקוד הילד - ללא הכר! חמשת ילדי נוטלים ריטלין וכולם יפים, בריאים ותלמידים מצויינים! ודרך אגב - כוווולם מטופלים אצל עדי...

גם לי יש ילד בעל בעיות קשר

הסיפור שלך מזכיר לי עד מאד את אשר עברתי בשנה שעברה עם בני בן ה-8 אך לא כל בעית קשב וריכוז היא בעיה נוירולוגית אצלי היתה בעיה רגשית שגרמה לכך והוא לוקח תרופות (לא ריטלין) העברתי אותו בית ספר והפלא ופלא הילד מרוכז מקשיב יושב שעה בכיתה אז אם תרופה עושה מאושר את הילד היא צריכה לעשות מאושרת גם אותך

למעלה