צריכה עזרה...

BrightDarkness

New member
צריכה עזרה...

טוב..אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. בכל מקרה אני הולכת לעשות עבודה על השבט המסאי באנגלית. אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי למצוא את החומר המתאים על תרבותם או אולי אם יש פה מישהו שמבין שאוכל לדבר איתו ושיוכל להעביר לי עוד מידע עליהם.

חפשי בטגליינס של הפורום

יש שם הפניה תחת הכותרת "שבטים באפריקה" שבה יש הפניות למידע על השבטים הבולטים של היבשת, וביניהם Masai.

gitta

New member
האנתרופולוג הבריטי

E.E.Evans Pritchard הוא חוקר המסאי הידוע, שכתב עליהם כמה מחקרים. יש לפחות 3-2 ספרים שלו באוניברסיטת תל-אביב. כמובן שהידע שלו היה מוגבל לתקופות מוקדמות, כי הוא פרסם את הספר העיקרי על המסאי לפני מלחמת העולם ה-2, ונפטר בראשית שנות השבעים.

pzirpim

New member
גיטה שלום.

האם את בטוחה שאינך מתבלבלת בין המסאי לנואר או האזנדה? בברכה

sashimi

New member
לני ריפשטל עם המסאי

אני יודעת שהיא בלתה אתם שנים הרבה ואף יש ספר שצילומים מדהים שלה מתקופה. וגם סרט שצלמה והוקרן באחד הערוצים פעם.

BrightDarkness

New member
יש לך יותר פרטים עליה?

מאיפה אני משיגה את החומר שאספה או לפחות איך כותבים את השם שלה באנגלית כדי שאוכל למצוא עליה בגוגל. אגב כשאני אסיים את העבודה יהיה אפשר להוסיף אותה למאמרים אם תרצו.

sashimi

New member
טעיתי..היא לא חיה עם המסאי אלא

עם שבט ה"נובה"...גיליתי אחרי עיון באתר שלה שהצטרף עם טל הבוקר. אשה שנויה בעיקר עקב חברותה לצורר הנאצי, אך מרתקת ללא ספק ... שווה קריאה אחרי שתגמרי את העבודה על המסאי.בהצלחה

אכן שנויה. האם בעבודתה עם השבטים

באפריקה רצתה להוכיח משהו על יחסה לתורת הגזע?

gitta

New member
ד"ב היקרה

תוסיפי כמה פרטים לשאלתך כדי שאוכל להיות יותר יעילה, אחרי הפשלה (?) הקודמת. קודם כל, באיזה מקצוע את נדרשת לעשות את העבודה. באנגלית? היסטוריה? גיאוגרפיה? סוציולוגיה וכו'? והאם קיבלת מהמורה שלך הנחיות כלשהן?

BrightDarkness

New member
אוקיי

העבודה היא באנגלית..אין הנחיות ואין כלום. זה פרויקט ואני בחרתי על מה לכתוב שזה על השבט המסאי. אני בחרתי דווקא את זה כי הנושא הזה מאוד מעניין אותי, הדרך שבה הם שורדים בטבע, המנהגים שלהם וכו'... למה דווקא את השבט הזה? כי יצא לי לבקר בכפר מסאי, וזה מאוד הדהים אותי. החומר שאני מחפשת עליו בעיקר זה על התרבות שלהם וחיי היום יום: מנהגים,דרכי הגנה, מעמדות ועוד.

gitta

New member
google המקור הכי טוב

תתחילי לחפש במקורות שמציע מנוע החיפוש גוגל ( google ) שיש לו כמה וכמה דברים מתאימים. אם זה לא יספיק לך, שלחי לי מסר אישי בתיבת תפוז. בסיידר? ובהצלחה עם העבודה המעניינת הזאת, לדעתי טוב בחרת. וכאן דף אחד משם: http://www.google.com/search?hl=en&ie=windows-1255&oe=UTF-8&btnG=Google+Search&q=masai

למעלה