צריכה עזרה

בילבי 812

New member
צריכה עזרה

יש לי חברה שלא טוב לה בבית. ההורים שלה כל הזמן אומרים לה דברים שגורמים לה להרגיש לא רצויה בבית, דברים שגורמים לה להרגיש ממש רע, כגון: "הבאנו אותך לעולם בטעות", "אנחנו לא רוצים אותך בבית", "הלוואי והיינו יכולים לזרוק אותך". היא מדוכאת כבר כמה ימים בגלל זה ומנסה להישאר מחוץ לבית כמה שאפשר. ובנוסף לכך, היא גם ניסתה להתאבד פעמיים. אני ממש רוצה לעזור לה ולשפר את ההרגשה שלה, אני לא רוצה שהיא תחשוב על התאבדויות נוספות, אני רוצה לעזור לה למצוא דרך לצאת מהמצב הזה ואני לא יודעת איך לעשות את זה. אשמח מאוד אם תעזרו לי, זה ממש חשוב לי. תודה מראש

drnaji

New member
חמודה ../images/Emo24.gif

תחילה,באמתכל הכבוד שכל כך יכפאת לך לעזור לחברה שלך
את לא יכולה לעשות הרבה בקשר למצבה בבית,חוץ מהלתייעץ עם היועצת בבית הספר או משהו כזה (לא ציינת את הגיל שלך,לכן אני לא יודע לאן להפנות אותך),אבל בקשר לחברה שלך את יכולה לעשות הרבה. בתור מי שהחבר הכי טוב שלו ניסה להתאבד כבר כמה פעמים,אני יגיד לך כך: תני לה להרגיש שאת אוהבת אותה,תעטפי אותה באהבה,את צריכה להיות גם החברה וגם האמא וגם האבא בשבילה. תני לה להגריש שאת מקבלת אותה איך שהיא,ולא משנה מה ההורים שלה אומרים לה... תסבירי לה שהיא לא אשמה במצב שהיא נקלעה בו,שיש לה אותך
את לא יודעת עד כמה אנשים במצבה צריכים מילות עידוד ואהבה... אם היית מציינת את הגיל שלך ואת גיל החברה שלך,היה לי יותר קל להתייחס... בכל זאת שיהיה לך ולחברתך

די דנסר

New member
בילבי 812

צר לי לשמוע על המצב הנורא בו נמצאת חברתך. זוהי התעללות נפשית והיא אסורה על פי החוק. אני מניחה שחברתך לא יודעת שזוהי התעללות, ולכן גם לא פונה לגופים המתאימים. יש דרך לצאת מזה, בתנאי שחברתך תפנה ליועצת או עובדת סוציאלית בבית ספרה (בהנחה שהיא תלמידה למיטב הבנתי). כחברתה, אני מציעה שתמשיכי לתמוך בה. מעבר לכך, אינני מבינה כיצד לא טופלה בידי הרשויות לאחר נסיון ההתאבדות שלה? במקרים כאלה עדיף אפילו לעבור מבית ההורים לפנימיה או קיבוץ, מאחר שקשה ללמד הורים כאלה להתנהגות טובה יותר. כל הכבוד שאת כל כך אכפתית.

למעלה