צריכה עזרה.

צריכה עזרה.

יש לי חבר שנה וחצי במטרה משותפת להתמסד בעתיד הלא כל כך רחוק,אך יש לי איתו כמה בעיות שצריכות פתרון דחוף. הבחור סטודנט מבריק. לפני שנתיים בגלל הסיפור של חומת מגן ומילואים באמצע הסמסטר תפס פער ולא הצליח להשלים את החומר באותו הסמסטר. כדי להוריד את הלחץ , הוא נוקט עד היום בשיטת "שנטי שנטי", למשל הוא לא בודק מה המבחנים שלו , ומועדם יכול לעבור. קרה כבר כמה פעמים שחשב שמבחן ביום מסויים ופספס אותו ביום. אחרי שהוא לא למד או לא ניגש הוא כמובן מתעצבן על עצמו ומרגיש רק, כי הרי התכנון שלו היה לקבל ממוצע גבוה ולגמור את התואר בפחות זמן. חוצ מהלימודים למשל, הוא ישתעל שנה ולא יטפל בזה. הוא רוצה להוריד קצת במשקל ולא עושה כושר או דיאטה.... אנחנו באותה פקולטה, כך שאני יודעת הדיוק מהי תוכנית הלימודים שלו ומה הן המחוייבויות שלו לגמור את התואר. חוץ מלבזבז כסף וזמן בשיטה הזאת, מערך הלימודים בנוי בצורה כזאת שאם הוא נכשל בקורס פקולטי, הוא נשאר שנה נוספת להשלמת התואר. בתור חברה אוהבת, אני יכולה הרי לעזור לו. לעזור לו לנתב את הזמן למשל. אבל אני לא מצליחה.אני סיימתי את התואר השנה. מצאתי עבודה באיזור אחר בארץ ויוצא שאנחנו מתראים בסופ"שים.תכננו לעבור לגור ביחד עוד כמה חודשים.אני מרגישה שאם הוא לא יקח אחריות ולא יתאפס על עצמו, כל התכנונונים לא יתגשמו (למשל יך נצבור כסף שהוא לומד?). אני מרגישה שאני לא חשובה לו מספיק בגלל שהוא לא לוקח אחריות על המעשים שלו ,וזה פוגע בי ומכעיס אותי. כמה אפשר לתפקד בתור מזכירה? אני לא רוצה להיות אמא שלו ולנהל לו את החיים. אני הופכת אוטומטית ל"איש הרע" ומצד שני אני מאוד רוצה לעזור לשנינו.אניגם ככה אדם לחוץ ואני לא צריכה את זה. אתמול קרה משהו באותו נושא שמאוד הלחיץ אותי.הוא כהרגלו שתק שתיקה של ילד נזוף, ואני רציתי שהוא ירגיע אותי. הרגשתי מה שאני הייתי מרגישה אילו הייתי בנעלים שלו. כאילו שזאת אני. אחרי זביקשתי "נו, תגיד משהו!" הוא התנפל עלי בכעס וטען שהכל תמיד מסביבי. באותו ויכוח הוא אמר שהוא רוצה "לכבות" אותי, כמו סוויטש,[??] ואני עניתי שכשהוא יכבה, זה יהיה לתמיד. הוא אמר: "בסדר", ואני שאלתי שוב אם זה מה שהוא רוצה ואז הוא אמר- תרגעי 10 דקות ואחכ נדבר. לא דיברנו. הוא לא התקשר עד עכשיו. אני חושבת שהוא מפיל עלי את כל התסכול ולא רואה את האחריות שיש לו. בשבילו אני הבעיה. אני רוצה הבנה ממנו , שיחה מלב אל לב ואסרטגיה על מה עושים. נשמע פשוט? לא ממש. אני יכולה לספור על יד אחת את מספר השיחות שעשינו מלב אל לב , ובנוסף הוא בטח רואה בי את עיקר הבעיה. אני רוצה את הליטוף שלו, את ההרגעה, זה לא אמור להיות ככ מסובך, אבל אם הוא לא מוכן לפתוח את העיניים , מה אני יכולה לעשות?

seeyou

New member
Learn from other people's mistakes

life isn't long enough to make them all yourself. קחי את הפניה של צבע הלילך-זוגיות בתרדמה המשך 2....כדוגמה את לא חייבת להיות המזכירה שלו ולא לנהל את החיים שלו את אוהבת אותו ורוצה בו אם הוא לא מתפקד כפי שאת מצפה זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך. בעית הלימודים לא צריכה להיות סיבה לא להתמסד אם יש אהבה,הבנה, ,כבוד הדדי,מטרות משותפות....בסיס לשותפות... יש סדר עדיפויות בחיים...לימודים או נשואים...או בסדר הפוך... יוסי

נגעת לליבי

מהמקום שלי היום אני כבר יכולה לראות את האורות האדומים מהבהבים: חוסר לקיחת אחריות על המעשים שלו, ואין לכך קשר אם את חברה אוהבת או לא, בוודאי כאשר הלימודים הם שלו ואין לך אחריות לדרך שבה הוא יסיים אותם. השלכה לעתיד - תארי לך חיים משותפים עם ילדים, חשבונות, ניהול חיי בית ומשפחה כאשר הוא מסיר לגמרי אחריות ממה שיקרה, הכל נופל עלייך. חוסר תקשורת, את מתוכננת, רוצה לחסוך. והוא בשנטי שלו, החיים מנהלים אותו. תאמיני לי, בחיי היום יום זה ייצור עלייך עומס בלתי רגיל, משקעים, תיסכולים. תחסכי מעצמך, את עוד בתחילת הדרך, מצאי לך שותף אמיתי לחיים, רגיש לצרכייך, ושאינו פוחד מתקשורת פתוחה. הוא לא ישתנה אלא אם מאוד ירצה בכך, ואז זה דורש התפתחות אישית עם עבודה מאומצת, קשה לי להאמין שהוא מוכן לכך. דרך אגב תמיד יש תרוץ, "חומת מגן", לחץ בעבודה, וכו'. תשאלי חברים קרובים שלו, משפחה, איך הוא מתמודד עם לחץ.

תודה, מותק.

קראתי גם את ההודעה שלך. אני איתך. אני בדיוק מפחדת ממה שאמרת. אני לא רוצה את כל העומס עלי. אני לא רוצה להיות ה"רצינית". בקשר ללחץ, אחרים לא מכירים אותו כלחוץ. הוא לא נראה ככה ולא מתנהג ככה כלפי חוץ. היתה כתבה לפני כמה ימים על 4 טיפוסים שונים שמתמודדים עם לחץ- איך שאני מכירה אותו, הוא טיפוס שמדחיק- כלומר "לא נורא, הכל טוב". הוא הטיפוס של החברה'. תמיד מוקף באנשים ותמיד מסמר הערב. אבל הם לא יודעים על העקשנות שלו ואיך זה לחיות איתו באמת. הוא אדם מקסים אוהב לעזור לאנשים, הוא מאוד פיסי איתי , ומאוד מחבק ומנשק, אבל עם זאת הוא מאוד "קשה" .

נילי11

New member
מצטרפת לצבע הלילך

אמנם, קל מאוד לתת עצות, ולא רק שקשה ליישם, אלא גם קשה מאוד לדעת מה נכון בעניינים של זוגיות; אבל לפי מה שאת מתארת, נראה שאם תשארי עם חברך, חייך יהיו קשים מאוד. הן המחויבויות שתצטרכו להתמודד עמן יהיו רבות ומסובכות יותר, וכפי שאמרת, הכל יפול עלייך; והן הנטייה שלו להתעלם מבעיות רק תגבר, כיוון שככה זה בדרך כלל... אם לא יקרה משהו דרמטי שיגרום לו לשינוי, אז המגמה הנוכחית רק תלך ותגבר (הרי הרבה יותר קשה לקחת פתאום אחריות על חייך אחרי שלא עשית זאת במשך שנים...) מאחלת לך בכל מקרה זוגיות מוצלחת, אתו או עם אחר...

האמיני יום יבוא....

יש גם אפשרות אחרת: לתת לו את הזמן שלו, לא לנסות לשנות אותו לפי טעמך, לדעת שלעיתים קרובות אחד מבני הזוג ( ולא תמיד הגבר!!!) הוא זה שמשמש כעוגן הכלכלי והמציאותי של המשפחה. זהו המצב במשפחה שלנו, ואנחנו חיים עם זה טוב מאוד. השאלה האם את מתאימה ורוצה להיות כזאת, עם בן זוגך הנוכחי.

adam33

New member
מבין אותך..אבל..

תראי, אני אחרי שני תארים ואם היתי צריך להגדיר אותי - אני החבר שלך. שוכח מתיי מועדי מבחנים. שוכח מתיי להגיש עבודות. תמיד יש מישהי שמזכירה לי ותמיד אני חייב את ההשתדלות למישהי אחרת שעושה רבות למעני. את פשוט מציקה לו...תני לו להסתדר לבד. הבנאדם עבר את "חומת מגן" הוא יודע מה חשוב ומה טפל.. ואת כמו אמא שלו..למרות שאת בעצם רוצה בטובתו ..אבל את כמו קרצייה! הבעייה היא בעצם שלך! את רוצה שהוא יהיה כמוך - והוא לעולם לא יהיה.. את רוצה שהוא ילמד מהסדר והראייה לטווח ארוך..אל תחכי .. אבל מצד שני.. בגלל הדברים האלה הוא הנסיך שלך.. שהוא לוקח את החים בצורה קלה שהוא פשוט זה שירגיע אותך כאשר את תראי שדברים מתמוטטים סביב הוא זה שיקח לך את היד כאשר את תהיי לחוצה..ואת יודעת למה? כי הוא שונה ממך וזה המיוחד שבו! אז נכון שאת יכולה למצא מישהו אחר יותר אחראי ויותר מסודר. אבל את עוד עלולה ליפול על מישהו פדנט שכל שקל וגרוש יהיה רשום אצלו ועל כך תתני דין וחשבון.. תזרמי..אהבי אותו כפי שהוא רוצה ..את תראי שהוא יתן לך המון מכפי שאת חושבת.. וזכרי דבר אחד.. ברגע שאת דואגת במקומו את זו שנפגעת...כי הוא בעצם לא דואג כלל וכלל... אז.. הפתרון בידייך..

רעיון

מתיאור דברייך אני מתרשם כי השינוי הוא דרסטי וחד. לאור העובדה שציינת כי השינוי חל לאחר "חומת מגן", הרי אם הוא חייל קרבי שלחם בפועל אז, לא הייתי שולל את האפשרות של הלם קרב.

וואלה

אני בספק. מצד אחד הפרופיל של ההלם מתאים, כי הוא מהטיפוסים הסגורים שלא נפתחים ככ מהר, ובמיוחד לגבי הצבא. אבל להפסיק דברים באמצע, והעיניין של הסתת הפוקוס זה גם קרה לפני כן (ביס תיכון) וגם רץ במשפחה..

אומברה

New member
תקראי לפחות עשר פעמים מה שכתבת

למרות שאת רואה חלק מהתמונה, בוודאי לא מהכיוון שלו, בכך, אדם33 צדק מאוד - למרות שאת אומרת "אני לא רוצה להיות אימא שלו", זה בדיוק מה שאת עושה, מעבר לכך, את הולכת לבדוק את המערכת שלו? לא היה עולה בדעתי לעשות דבר כזה. (אלא אם מדובר במקרה חריג ולא נראה לי שזה המקרה) אני מתרשמת שאת אדם מאוד מאוד דאגן וביקורתי, את לא נותנת לו את המרחב שלו ויתרה מכך... צריך לאפשר לאדם להיות מה שהוא ולא לעצב אותו. אין לי ממש שום כוונה לנזוף בך, רק לנסות להאיר ממקום אחר. לעניות דעתי, אתם פשוט לא מתאימים באישיות שלכם ואתם רק תמררו אחד לשני את החיים. אף אדם לא יכול לקחת אחריות על מעשיו של אדם מבוגר אחר ובוודאי לא של בן זוג, אלא אם הוא מוגבל מסיבה כלשהי - זהו נטל כבד מנשוא לשני הצדדים. קשה לי להאמין שתוכלי לאהוב אותו מבלי לנסות לחנך אותו שיעמוד בסטנדרטים שהעמדת לעצמך. הוא שונה ממך ואם את לא יכולה לקבל אותו כפי שהוא, עשי טובה לשניכם, חיו את חייכם כחברים טובים מרחוק. תני לבחור לקחת אחריות לבד, כי זה מה שהוא רוצה, לדעתי. כל מה שאני אומרת, עבר על בשרי. אני יודעת שאני נשמעת קשה, את מוזמנת (אם את רוצה) לפנות אליי במסר אישי ומקווה מאוד שתקבלי את דבריי בהבנה, אם לא היום אז בעוד שבוע או יותר, קחי את הזמן שלך. אם אתם לא יכולים להיפרד ושניכם רוצים מאוד להישא יחד, אז גשו לטיול, או אולי את לבד.

עלייך להפסיק מייד

את המנהג הזה. לשבת לו על הורידים. מדוע שייקח אחריות על מעשיו, אם יש לו אותך? הוא יודע שאת דואגת לכל הדברים. מדוע שייתאמץ? את לא משאירה לו הרבה ברירות להיות הוא עצמו ולכן הוא כועס. עשי את חלקך ותני לו לעשות את שלו. האמיני לי כשתשחררי את המושכות הדברים אולי ייסתדרו. טפלי בענינייך ותפסיקי לנהל אותו.

למעלה