צריכה עזרה

sheep 007

New member
צריכה עזרה

אני הודה לכם מאד עם תוכלו לתת לי פרטים על הקהילות היהודיות באחת מהארצות הבאות: גרמניה, רומניה, הונגריה אני צריכה פרטים כמו: שם הקהילה סוג ההתישבות וכו' אני הודה לכם מאד!

D a p h n e

New member
בטח תלמידה שצריכה להגיש עבודה

בנושא.... לא?

sheep 007

New member
מצטערת,

המחשב שלי עשה בעיות... בכל מקרה אני צריכה את זה לעבודה לבית-ספר, עם לא תוכלו לתת לי את התשובות אולי תוכלו לתת לי שמות של אתרים שיוכלחו לעזור לי...

בואי נראה מה אפשר לעשות למענך

לצערי - זה לא הרבה. גרמניה - מדינה ענקית יש בה לא מעט קהילות יהודיות רומניה והונגריה - אין פה ממש גולשים מן המדינות האלה - וגם אם לפעמים באים - אני לא יודעת אם הם מעורים בקהילות היהודיות בארצם. לכן - הדבר הכי יעיל שתוכלי לעשות - זה לפנות לשגרירויות בישראל של אותן מדינות או לשגרירויות ישראל במדינות עצמן, או אולי לסוכנות, או למשרד החוץ, או למשרד הקליטה - ולבקש מהם את המידע הנ"ל. טיפ - אין באירופה קיבוצים ומושבים. סוג ההתיישבות? - הוא בהתאם למיקום הקהילה. למשל (בוחן פתע) - הקהילה היהודית של בודפשט = סוג התיישבות ???????? (התשובה - עירונית) וגבי ה"כו'" - לא יודעת למה את מתכוונת... בהצלחה

D a p h n e

New member
כמה דברים שאני חושבת יסייעו לך

הצעה ראשונה - כנסי למנוע החיפוש באתר של הסוכנות היהודית: והקישי "קהילה יהודית + שם המקום שאת מחפשת" - מרבית המסמכים שתמצאי הינם באנגלית. הצעה נוספת - באתר של בית התפוצות - יש שם מידע על נוהל החיפוש ועל העלויות. אני מכירה אנשים שמצאו שם מידע באופן יעיל מאד. והצעה אחרונה - פני לארגונים דתיים - כמו חב"ד או אחרים - לרוב יש להם נתונים כי הם מפוזרים . את יכולה למיטב ידיעתי לפנות אליהם גם בטלפון - באתר את תמצאי את הפרטים. בהצלחה

למעלה