צריכה עזרה

• פותח הנושא czo
  • פורסם בתאריך

czo

New member
צריכה עזרה

יש לי כלבה בבית שפשוט כל שניה שמישהו פותח את הדלת לשנייה לצאת היא רצה, יוצאת החוצה, ונובחת 5 שעות עד שהיא מתעייפת וחוזרת..ואי אפשר לתפוס אותה! אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות..השכנים מתלוננים..היא לא נותנת לאף אחד לישון.. יש רעיונות?

אירנה3

New member
../images/Emo98.gifהינה רעיון

קנה קולר חנק לכלבה ( אל תדאג הם לא באמת נחנקים ) ועמוד איתה ליד הדלת. כול פעם משהו יפתח את הדלת והכלבה כמובן תנסה לצאת, בכל פעם שהיא תנסה את תמשוך חזק ברצועה ותשחרר, כמה פעמים עד שהיא נרגעת תוך שאתה אומר לה "לא!" חזק. תנסה זאת כל יום מספר פעמים במשך שבוע-שבועיים והבעיה אמורה להיפתר עוד לפני זה. עכשיו ביו לבין כשאתה יוצא איתה לטייל ואני מדגישה לצאת איתה ולא לתת לה לצאת לבד, אתה נעצר לפני הדלת שוב עם הכלבה כבר קשורה לחנק, עושה את התרגיל מחדש אבל ברגע שהיא נרגעת אתה אומר לה "מותר" או "קדימה", מה שתעדיף ויוצא איתה ( קשורה ) החוצה. ברגע שאתם מגיעים למקום שאפשר לשחרר אתה נעצר משחרר ואומר "חופשי" ואז רק נותן לה לרוץ חופשי. מקווה שעזרתי.

czo

New member
תודה אבל לא נרא לי שזה יעבוד..

ניסינו את זה כבר הרבה פעמים והיא פשוט לא לומדת.. ואנחנו גרים במושב אז היא יוצאת לבד לטיולים...

lilithmm

New member
אסור לתת לה לטייל לבד במושב

ולי נראה התרגיל עם הרצועה טוב מאוד. יכול להיות שאתם צריכים לעשות את התרגיל הזה חצי שעה ביום למשך חודש ולא לתת לה הזדמנות לצאת ללא ליווי. תשאירו את הדלת נעולה, ותפתחו רק כאשר אתם בטוחים שהיא לא תצא.

למעלה