צריכה עזרה

צריכה עזרה

יש לי שאלה, אחרי כל פעם שאני עוברת טיפול (גונל F והזרעות) יש לי ציסטה בשחלה וצריך לחכות חודש עד שהיא תספג. בפעם האחרונה החלפתי רופא והוא אמר שרק זקיק אחד הוביל ולכן אין סיבה שתהייה ציסטה, התעקשתי והוא בדק לפני הסבב הבא ואכן הסתבר שיש לי אחת כזאת מהזקיק היחידי שפיתחתי.... איך זה יכול להיות? ומה זה אומר? יש כאלו עם נטייה לציסטות או שזה מספר עליי משהו נוסף??? אולי מישהי יכולה לעזור

פּוֹנְג

New member
עד כמה שאני יודעת ציסטות מתפתחות

מזקיקים שלא 'בוייצו' אני יודעת שאיקקלומין 'אוהב' לגדל ציסטות קרוב לוודאי שיש כאן גם שילוב בין נטייה לציסטות ובין ההורמונים שאת מקבלת.

לבנה123

New member
מקפיצה לך

איך אני בשבילך דרלינג? ודרך אגב - אני יודעת שאנחנו מזן ה"סקפטיות", אבל אולי דיקור יכול לעזור במשהו לזה?

נתנאלה2

New member
מנסה....

מי אמר שזו ציסטה? כמו שפונג אמרה ציסטה היא זקיק שלא בייץ, אבל: חברה שלי (פוליציסטית, שמקבלת כל 35-38 יום), הלכה ביום ה 5 למחזור והרופא עשה לה US הוא ראה שם זקיק בגודל 13 מ"מ אולי רופא אחר היה חושב שזו ציסטה......... נתן לה הוראות שימוש בזקיק והזקיק - ציסטה, היום הוא עוברון צעיר.......... לפי מה שאני יודעת זקיק וציסטה דיי דומים אז?

יעליעלי

New member
ושוב, אני ממליצה על דיקור

טוב, לא מניסיון אישי, אבל המדקר שאני הולכת אליו סיפר לי שנשים שעוברות טיפולים ובמקביל דיקור - תופעות הלוואי של הטיפול, כולל ציסטות, הרבה יותר קלות, אם בכלל מופיעות.

פּוֹנְג

New member
לא בטוח כי את המחזור האחרון

עשיתי במקביל עם דיקור (מחזור טיפול אחרון לא מחזור = מכשפה) ודווקא יש לי ציסטה. כך ש...

יעליעלי

New member
לא אמרתי שזה מעלים

אמרתי שזה יכול מאוד לעזור, ובוודאי יכול להפחית ברור שלא לכל אחת ולא תמיד, אבל החישובים הם תמיד באחוזים, ולצערי, גם כאשר מדווחים על הצלחה של 90 אחוז, עדיין יש 10 אחוזים שלא הצליח להן...

ציסטה - לפעמים כואב אבל לא נורא

בדרך כלל במהלך הטיפולים לפי הסברים שקיבלתי מפתחים ציסטות גם אם לא היו לך אף פעם כאלה. מבחינת דיקור קראתי כתבה שדיקור יכול לעזור מאוד לנשים בטיפולים ולא רק מבחינת ציסטות. אז נא לא ללגלג על הדיקור. נכון שאלה עוד דקירות אבל בהחלט יכולות להיות חיוביות. יעליעלי מאיפה המדקר שלך אולי אני אנסה למרות שאני פחדנית לא קטנה מהדיקור בעצם מכל דבר שדוקר כולל זריקות למינהם)

גברת אורחת מקסימה

מתוקה שלי מה את עושה כאן??? אני רואה שהפרידה קשה עלייך.. אני מתגעגעת אלייך ותכף כותבת לך מסר (האיש היקר שלי צועק מאחור אולי תבואי רגע - זה הזמן להתחיל בגמילה מהופורום לא???)

הכוונה ללבנה123

זו הייתה תגובה ללבנה123 מצטערת אם זה יצא קצת חסר טקט ברצף הזה..

annabel1

New member
היי מרקיטיטו..

אני בדיוק כמוך.. אני לקראת ההזרעה השניה ופעם קודמת אחרי 14 יום מהכוריגון נראו ציסטות והייתי צריכה לחכות עד שהם יספגו ואני מפחדת שככה זה יהיה גם הפעם במידה ולא יהיה הריון.. זה קורה לנשים שיש להם שחלות פוליציסטיות.. זאת מעין תגובת יתר להורמונים שאנחנו מזריקות וגם הגוף שלנו אוהב לגדל את הציסטות האלה.. לפי מה שהבנתי חוץ מכל פעם לחכות עד שהם יספגו אי אפשר לעשות שום דבר.. אולי אני טועה (מקווה) מאחלת לך המון הצלחה:)

ציסטה קשורה לפולצסטיות??

תודה על כל התשובות. מה אתן אומרות יכול להיות שאני פוליצסטית??? מה זה בכלל??? אני כבר כל כך רוצה למצוא מה לא בסדר אצלי שאני מוכנה לאמץ כל אבחנה... ודרך אגב אני עושה דיקור פעמיים בחודש וזה באמת מאד עוזר, לא במישור של הציסטות אלה בזה שהבטן שלי במימדים יותר סבירים והמצב רוח שלי קצת יותר יציב (קצת..) אז ממליצה בחום!!!

chompi1

New member
חמודה, ../images/Emo24.gif

אין לי תשובות בקשר לציסטות, אז החלטתי לשלוח
שיגרש את כל הציסטות המגעילות... לגבי הפוליציסטיות - עשית פרופיל הורמונלי (שזו בדיקת דם ביום השלישי למחזור)? כי תשובות של זה ושל אולטרה-סאונד יכולות לעלות על בעיה של פוליציסטיות (שזה בעצם מצב שבו לרוב יש הרבה זקיקים קטנים, במקום אחד, ולכן הרבה פעמים הקטנים האלו לא מבייצים לבד, וצריך לעזור להם...). האם קורה שאת לא מקבלת מחזור באופן סדיר? האם יש נטייה להשמנה? שעירות? גם אלה נתונים שיכולים להצביע על פוליציסטיות - אבל אני חושבת שרק בדיקת דם ואולטרה-סאונד יכולים לתת תשובה מהימנה. אם לא עשית, הגיע הזמן, ואם עשית ולא נאמר לך כלום, אז את כנראה לא פוליציסטית. בכל אופן, חמודתי, תרגישי טוב ותהיי בקשר...
ו-
.

פּוֹנְג

New member
תיקון - ציסטות לא קשורות דווקא לפול

ציסטיות. (יש להן מספיק צרות משלהן, עזבו אותן מהצסטות
)

annabel1

New member
פונגי..

לא אמרתי שזה רק לפוליצסטיות שיש ציסטות..וכן בהחלט יש לנו מספיק גם בלי להוסיף עוד דברים.. אבל זאת בהחלט אחת מהאופציות הרבות לסיבה שיש ציסטות..לזה התכוונתי.

פּוֹנְג

New member
../images/Emo32.gif ציסטות והתחרפנות טוטאלית

זה מה שיצא לי: במנגינה שיר הציזבט: אני והציסטה ישבנו בצוותא פשוקות על כיסא הרופא אני נבוכה והציסטה גדלה וביחד עוד טיפול עובר ספרי לי ספרי לי איזו אגדה על מה שיהיה ומה שהיה והיי אופטימית היטב ציסטתי, איך אומרים בעיברית - פנטזי. ובמנגינת 'היו היה פעם... (שיר הקירקס נדמה לי) היו היה פעם כך ציסטה אומרת היו הייתה פעם זקיק משחלה זו לשחלה אחרת שם דמות מתעגלת זו דמות הזקיק המוביל שמש עולה יורד גם הלילה רק הזקיק עוד ממשיך וגדל שמש עולה יורד גם הלילה רק הזקיק עוד ממשיך וגדל המצב קשה מאד. אתן חושבות שגם במקרה הזה אפשר להאשים את ההורמונים? (ואני בכלל עם גלולות עכשיו לטובת הציסטה ...)

למעלה