צריכה עזרה

mor mor

New member
צריכה עזרה

היי אני בת 25 והתחתנתי לפני חודש וחצי עם אדם מקסים שאיתו יצאתי 3 שנים לפני כן..... אבא שלי לא קיבל את הבחור,דיי מהתחלה והתנגד לקשר,סיבותיו לא מוצדקות(הסיבות היו שהיה לו חוב,והוא שילם אותו)... אבא שלי ניתק אותי מהבית,לא נתן לי לבקר,לצלצל.....זה כבר חצי שנה,ולפני זה הקשר ביננו היה- "שלום שלום". התחתנתי עם הבחור, ואף אחד ממשפחתי לא הגיע לחתונה, משום שאבא שלי איים שהוא מתגרש מאמא שלי ומנתק את אחיי ונכדיו מהמשפחה אם יגיעו.... ולכן הבנתי שאני לא זאת שרוצה לפרק את המשפחה... אמא שלי המקסימה...שכאב לי שלא הגיע לארוע, שיתפתי אותה בכל שלב ושלב בהכנות ועד הארוע....וניסיתי לתת לה הרגשה הכי טובה....שאין מה לעשות,חייבים לעבור את זה... מאוד קשה לה עם זה,שאבא שלי ניתק אותי,והיא לא יכולה לדבר עליי בבית.... ועכשיו בכלל החגים מאוד קשה לה עם זה..... בעיה שנייה היא שאחי ואחותי ( אחי בן 31 נשוי +2,אחותי בת 33 נשואה +2), יש לי גיסה בעייתית מאוד,מאז שאחי התחתן,היא עושה בלאגן במשפחה... יש לה תמיד טענות לכולם,כבר היא קיללה את אמא שלי...סיכסכה בין כולם,והפעם סיכסכה בין אחי ואחותי.... בקיצור הם גם לא מדברים... הבעיה שלישית: ההורים שלי , בני 60 לערך.... בעיות בינהם,כבר הרבה שנים, רבים על כל דבר..... אבא שלי תמיד היה בראש המשפחה,החלטה שלו קדושה....ותמיד עשו מה שהוא רצה...אמא שלי ויתרה תמיד...ועשתה מה שהוא מחליט... הוא לא יודע להקשיב....ותמיד צועק שמשהו לא נראה לו... התקשורת שלהם לקויה מאוד.....והוא לא מקשיב לה בכלום... קשה לי לעזור לה....היא רוצה לדבר עליי,הוא לא מקשיב לה,הוא טוען שהיא אשמה בכל המריבות של גיסתי ואחותי,ותאמינו לי אמא שלי אשת שלום בית...היא אשה צנועה מאוד,שקטה מאוד....תמיד בשביל בעלה.... אבא שלי לא עושה לה טוב.....היא לא יכולה לפרוק את מה שהיא מרגישה איתו... יש לה חברה פסיכולוגית.....אמא דיברה איתה על הנושא,אך היא לא ממש עוזרת,היא אומרת לה,זה בעלך,ותתצודדי איתו... אבא שלי לא מוכן ללכת לשום ייעוץ,אין אף אחד שהוא מקשיב לו,הוא רק מקשיב לעצמו.... אבא שלי זורק לאמא שלי,אם לא מתאים לך,תתגרשי ממני.... אולי היא צריכה להתגרש ממנו..... היא לא תצליח להסתדר גם נפשית וגם כלכלית לבד... מפחידה אותי רק המחשבה שהם לא יהיו ביחד,לא שהם מאושרים כלכך יחד... אבל אולי זה מה שצריך להיות... זרקתי לה את זה,והיא לא עונה לי.... עכשיו חגים,כואב לה...כי אבא שלי החליט שהוא לא רוצה לעשות לא אצל אמא שלה ולא אצל אחותה ולא אצלנו,הוא החליט רק אנחנו והילדים (חוץ ממני כמובן),והאחים שלי הריי כבר ברוגז חודשיים,בלאגן שלם... ואמא שלי אמרה לו מה פתאום....והוא אמר נחייה ונראה.... אוףףףף אני חייבת עזרה.... אני לא רוצה שיהיה לה רע....

seeyou

New member
../images/Emo4.gif-את לא רוצה שיהיה לה רע..??..

אין לך מספיק בעיות משלך? על מנת להבין יותר טוב המצב המורכב שלך היה רצוי קצת פרטים על היחסים בינך לבין בעלך שבגללו שברת את הכלים עם המשפחה שלך איך הוא מתנהג איתך? איך החיים במשותף?

mor mor

New member
בעלי ואני

חיים מקסימים....הלוואי שיהיה תמיד ככה...אני מאושרת איתו. אבל זה לא העניין...העניין בין הוריי....

ניקולי

New member
כואב לשמוע

אודות הבעיות שלך עם בני משפחתך.. ובעיקר אודות הבעיות בין אביך לאמך. ישנם אנשים עקשנים שעומדים על העקרונות שלהם ומאוד קשה להזיז אותם מדעותיהם.. בעיקר אנשים מבוגרים שאולי הם קצת פרמיטיבים. אני חושבת שאת צריכה ל"תפוס" את אבא שלך לשיחה בארבע עיניים..פשוט להתקשר אליו ולהתעקש גם את לשיחה בין שניכם, גם אם הוא לא יענה לך או גם אם הוא יתעקש לא לראות אותך.. תעמידי בפניו עובדות ותאמרי לו עד כמה את רוצה שהמצב יהיה אחרת.. תוסיפי ותאמרי לו שאת אוהבת אותו מאוד (את אבא שלך) ואת לא רוצה חלילה לנתק קשרים בגלל בעלך..עוד תוסיפי ותאמרי לו שאת לא מוכנה בשום אופן שהוא ואמא שלך יתגרשו בגללכם.. הרי שהחיים קצרים מאוד ובסך הכל אתם משפחה.. אני לא יודעת אם את סולחת להם על כך שלא הגיעו לחתונה שלך וחבל שזה כך למרות שאת לא תשכחי זאת לעולם זיכריאמא ואבא הם תמיד אמא ואבא ולא משנה מה...תנסי להגיע אל ליבו תנסי לגעת בנקודות הרגישות שלו ע"מ שיוכל להבין ואולי אף לנסות להשלים. אני יודעת שזה קשה מאוד אני גם יודעת שישנם מכשולים רבים בדרך.. אבל תנסי מה יש לך להפסיד??? תאמרי לו גם שאף אחד לא יודע שיצרת עימו קשר גם לא אמא שלך אולי אז הוא קצת יוריד את כובעו.. אני מאחלת לך ולבעלך לחיות באושר כל ימיי חייכם ושאבא שלך יראה דברים מנקודת ראות אחרת..

mor mor

New member
תודה אבל.....

אין מצב...... אני לא מכירה את אבא שלי מאתמול- הרבה מאוד זמן אני יודעת עם מי יש לי עסק. והגירושים של הוריי לא יהיו אם יהיו לא בגללי,אלא בגלל חוסר התקשורת שלהם... אי אפשר לצערי לתקשר עם אבא שלי בשום דרך,כתבתי לו מכתב מאוד נוגע ללב... אך זה לא ממש עזר... הוא לא רוצה בנכחותי כי התחתנתי עם אדם שלא לטעמו.

seeyou

New member
טוב שיש לכם חיים מקסימים-../images/Emo140.gif

אז תמשיחי לחזק את הקשר שלך בתא המשפחתי שלך מבלי לנסות לתקן דברים אצל אחרים נכון כואב לך את המצב, אך מאחר ואבא שלך הוא עקשן את לא יכולה לשנות את דעתו בקלות-וגם במחיר של גרושים שלו מאמא שלך אמא שלך,לב,ורק היא, צריכה להחליט האם המצב הוא בלתי נסבל לרוצה להתגרש גרושים זה דבר לא קל במיוחד בגיל 60 ... אז נניח שהיא תתגרש-את תוכלי לטפל בה?לקחת אותה אצלך? כלכלית זה כול כול כך בעיה מאחר והם הצתרכו להתחלק חצי-חצי... תחשבי בצורה חיובית איך להתקרב לאבא שלך,להכניע אותו לא תצליחי.

mor mor

New member
הלוואי והייתם מבינים

כלכך כואב לי על אמא שלי,אני רוצה שיהיה לה טוב.....

יש לך משפחה דפוקה...

כמו אצל רובנו, ברמה כזו או אחרת. את לא יכולה לעשות לכולם טוב..... כי לך יהיה רע. שאמא שלך תעשה את הבחירה שלה בחיים שלה, היא רוצה להיות שפוטה של אבא שלך - זו בעיה שלה. האחים, רוצים לצדד באבא ולתמוך בו ולא הגיעו לחתונה שלך... שיהנו ויחפשו. את ובעלך, תפתחו לעצמכם דף חדש, מה לעשות, בלי המשפחה שלך, גם ככה היא רק הורסת, עדיף שישארו בחוץ ולא יהרסו מה שתבנו ואת הילדים שלכם בעתיד. לעולם, אל תתני לאף אחד לומר לך מה את מרגישה, זו הטריטוריה הפרטית שלך, את אוהבת את בעלך, בחרת להנשא לו כנגד כל הסיכויים, תמכת בו בחובו, זו הייתה בחירה שלך - תוציאי ממנה את המירב. לרוב הייתי אומרת, ההורים תמיד צודקים ורואים את מה שאנחנו לא רואים, ואולי גם במקרה שלך זה נכון, אבל הגישה קובעת לא פחות. הורים צריכים לתמוך בנו בכל בחירה ולתת לנו את הכלים לעתיד, גם אם הבחירה טעות - זו טעות שלנו, אנחנו נבחר את הדרך וניתן לילדינו לבחור את דרכם. בהצלחה

a l i n o r

New member
לדעתי..

אבא שלך מאמלל את אימא שלך והיא במקום להילחם בחזרה נכנעת. לדעתי לאף אישה לא מגיע חיים כאלה, ובאמת כדאי שהיא תשקול ברצינות גירושים. וכול עוד את, אחייך ושאר משפחתך תעזרו לה כספית ונפשית, לדעתי היא תוכל לעבור את זה ולשפר את חייה. אומנם גירושים זה בעצם פירוק המשפחה, אבל המשפחה כבר מפורקת. אני בטוחה שבשלב כלשהו לאימא שלך היה טוב והיא אהבה את בעלה,אביך, אך לפי מה שאת מספרת זה לא מספיק וכעת היא גם סובלת וכך גם כל המשפחה. זה גם לא הוגן החרם שאביך עושה עלייך ובכלל שהוא מנתק ככה את בתו ממשפחתו, רק בגלל שלא מוצא חן בעיניו הבחירה שהיא עשתה. אב צריך להיות שמח אם בתו מאושרת, ואם במקום זאת הוא מאמלל את כולם, סילחי לי, אך לא נראה לי שהוא עושה עבודה טובה במיוחד כאב. החלטת הגירושים היא של אימך בלבד, אך את צריכה לומר לה ולהראות לה שהיא תקבל עזרה ותמיכה. מאחלת לך ולמשפחתך הצלחה ושהבעיה תיפתר, בכל דרך שתבחרו.

היא לא צריכה להיות הפסיכולוגית...

של המשפחה שלה, הם החרימו אותה, שילכו לעזאזל - עם כל הכאב והצער היא חייבת לפחות להציל את החיים שלה ושל הילדים שלה בעתיד, הם בחרו לדפוק לעצמם את החיים. כמה מכם לא הייתם באים לחתונה של אח שלכם או אחותכם, יש לה אחים בני 30+ עם משפחות, הם לא יכולים להחליט לעצמם כבר, מה קרה???!!! שילכו לעזאזל, תהני מבעלך, ותקימו משפחה חדשה ובריאה.

adam33

New member
הכרת הטובה

בעצם את מכירה טובה לאימך ואת כל כך משוחדת עד שאינך יכולה לראות את מה שעובר על אביך את כל הזמן מצדדת באימך ולא באביך ובגלל שהוא לא תמך בהחלטה שלך שעשית כנגד כל הגיון למרות שידעת את המחיר את כעת מטילה אשמה בנגד כל העולם ובמיוחד על אבא שלך היתי מציע לך קודם תדאגי לשלום בית בינך לבין אביך ואחר כך בינו לבין אימך ובינך לכל הסובבים אותך ותמיד תזכרי שאביך אמר מה שהוא אמר בין אם הוא צודק ובין אם לאו את בחרת בבריחה ואילו אימך רוצה לתקן בהבדל ממך אז תקני את עצמך ותנסי קודם להשלים את מה שכבר קלקלת ואני מקוה שבסופו של דבר עד החגים יהיה שלום בנכם ועיצה לי אלייך אל תחריפי את המצב ותסכסכי בין כולם למרות שאת חושבת שאת עושה טוב למישהי שהיא אימך לפי דעתי תביאי יותר שלום אם את ובעלך תורידו קצת מהכבוד ותתנו יותר מעצמכם זה לא קל ואני מאחל לכם המון הצלחה ואם זו את שהציגה את הבעיה לפני המון זמן אם איני טועה אמרתי לך שאל תתחתני כי זה לא קל לחיות במשפחה מפורדת אוליי את תזלזלי במה שאני אומר ואוליי לא אבל האמיני לכל מי שעבר את זה ולא רק אני..

mor mor

New member
הייתי בשוק לשנייה

קודם כל תודה על התגובה,ולצערי אני לא מקבלת אותה... כל אחד בדעתו הוא..... אולי אף פעם לא נוכחת באהבה אמיתית כדאי לדעת מתי נלחמים עליה ומתי לא... עשית את המעשה הנבון ביותר שעשיתי בחיי ואני שלמה איתו... הולכת איתו בלב שלם. כל מה שקורה במשפחתי זה בפירוש לא באשמתי.... אלא באשמת אבי, שאם משהו לא הולך בדרך שלו....הוא מורד ומנתק... ולכן גם נידע אותי ממשפחתי... חבל שאתה לא חושב לפני שכתבת את כל מה שכתבת.... כי אתה היחיד שחושב שעשיתי מעשה לא נבון

adam33

New member
ההפך הנכון

למרות שכולם מפרגנים לך אני חושב שהם נוקטים בדיעה נוגדת את ההגיון הם לא מכירים את אבא שלך לא יודעים מה היה ולמה יש לו טינה לבעלך אני לעומת זאת חושב שאבא שלך ראה דברים שאת לא ראית כי הית מסונוורת באהבה ולעומתך יש לי נסיון בכך ואני חושב היום שבעצם כל המשפחה היא מה שחשובה ועצתי לך למרות שכעת את גיבורה כי כביכול נצחת את אבא שלך דעי לך שבעצם את זו שמפסידה יהיו ימים שאת תפלי לרגליו שיסלח לך ועצתי אלייך אל תמהרי להתערב בדברים בין אבא שלך לאמא שלך הם מסתדרים שנים אני מניח שאבא שלך אינו אדם אלים אני מניח שאם הוא הסתדר עם אמך זה לא בגללך ואני חושב שכעת את צריכה לאחות את הקרעים במשפחתך לקראת השנה החדשה וללא ללבן את היצרים בין כולם אלייך יש אבות שמנדים ולא צודקים מה יקרה אם אבא שלך צדק ועוד כמה חודשים שתקלעי למשבר את תביני את זה יותר טוב אני מאחל לך נישואים מאושרים אך אני חושב שהמפתח לנישואין מאושרים זו משפחה מלוכדת ויציבה ותחשבי כמה צעדים קדימה לא על מה שאת מרגישה כעת אז שנסי מתניים ותנסי לעשות שלום בינך לבין אביך ורק אחרי זה בין אמא שלך לבין אבא שלך ותסלחי לי על הבוטות אבל אנחנו שומעים רק את הצד שלך והגיע הזמן שאוליי תשאלי את עצמך גם מה אבא שלך מרגיש למה הוא כל כך מפתח רגשות אנטיים גם כיום? אז אם יש לו כבוד אל תראי שלך יש עוד יותר כבוד כי זה לא זמן למשחקים תתעלי על עצמך ואחרי שתעשי דברים חיוביים אז את עוד תביטי אחורה ותגידי לעצמך שאלמלא עשית מה שעשית המצב יכל להחמיר גם ליחסים בינו לנכדים שלו וטוב שעה אחת קודם ואם פגעתי אני מתנצל זה פשוט מהלב..

NegroVIP

New member
זה יישמע קצת מוזר אבל..

אני מבין בדיוק על מה את מדברת. אני יסביר למה אני חושב שזה יישמע מוזר, כי אני כולה בן 16 אבל ראיתי ת'כותרת והיא דיברה אליי. סבא שלי הוא מסוג האנשים ש"על פי דבר יישק עולם" או בביטוי יותר עכשווי It's my way or the high way וסבתא שלי חיה כמו צל שלו (לא שהוא חלילה מכה אותה אבל עדיין). והיה בלאגן שלם במשפחה המורחבת שלנו שמלחמה שלא תבייש אף גנרל. זה נגמר אחרי שנה שאף אחד לא בא לבקר אותו (בגלל ה"מחנות" שהוא יצר) והוא פשוט נשאר כמו כלב סליחה על הביטוי בסוף הוא בא והתנצל. מה שאומר שמה שלא הולך בכוח, הולך בעוד יותר כוח. כשאבא שלך יבין שלא נשאר לו אף אחד (במוקדם או במאוחר זה מה שיקרה אם הוא לא ישתנה) הוא ישנה דרכיו. עדי אייסקיו:929960

mor mor

New member
תודה על תשובתך נגרו

אני שמחה שאתה מבין מי זה הטיפוס

mor mor

New member
המקרה עלה-אך יש התפתחויות

שמאוד הייתי רוצה לשתף אתכם...ולקבל ממכם חיזוק

"עוף גוזל, חתוך את השמים....

...אך אל תשכח, ישנשר בשמים, גור לך...." עברתי על הודעות קודמות שלך בפורום. אין ספק שברור לך מה את רוצה ואת פועלת בנחרצות גם נגד הכוחות הגדולים ביותר (אביך) כדי להגשים את אהבתך. לאביך אידיאולוגיה ברורה - עם אהבה בלבד לא קונים במכולת. מאידך, ציינת בהודעה קודמת שאת וחברך הצלחתם בשנה לכסות חוב של 100,000 ש"ח (הלואי על כל בית ישראל). מכאן שמבחן המציאות הוא זה שיפקח את עיניו של אביך בכל הנוגע לבחירתך, או שאולי יפקח את עינייך, למרות שאני מקווה עבורך שאכן בחרת נכון ואביך טועה בגדול. לגבי אימך ואחיך, שאינם משתחררים ממאבקי הכח שאביך מנהל - אל תקחי אחריות עליהם. את מעוניינת לתמוך באימך - עשי זאת. אפילו אביך במכתבו שפירסמת כאן אומר לך מפורשות למצוא דרכים להפגש ולשוחח איתה, כלומר הוא ניתק את הקשר שלו איתך, לא של אימך. הורייך בני שישים בערך. יתכן שכילדים עברו תקופות של רעב, אולי בשואה, כי הגישה הכלכלית הדוחקת אהבה אופיינית לשורדים אלו. מכל מקום את מתארת תפיסת עולם ברורה ונחרצת שבגללה אביך בחר לנתק מגע ממך לחלוטין - כפרת בקודש הקודשים. בגיל שישים, אימך התרגלה לצורת חיים מסוימת ורק אם היא תבחר ותמצא את הכח ליצור שינוי מהותי בקשריה עם אביך יהיה מוצדק שהיא תעשה זאת. לעניין זה, רחמייך עליה אינן מצדיקים לעודד אותה להתגרש - רק אם היא לבדה רוצה בכך בכל מאודה. חיי את חייך והצליחי בהם, על פי מה שאת מגדירה כהצלחה. ההצלחה בלבד תהווה הוכחה שאת צדקת ולא אביך. כל דבר אחר הינו חסר ערך. בהצלחה

mor mor

New member
וואו......יפה

מאוד אהבתי את דבריך...הם עשו לי טוב.... אבא שלי ניסה לחנך אותנו שכסף הוא אכן דבר מאוד חשוב, ועם אהבה לא הולכים לקנות במכולת-זה משפטו המרכזי שחזר על עצמו מליוני פעמים... הוא ציפה שביתו הקטנה שהיתה מאוד אהובה עליו,שהשקיע את כל כולו בה.. פתאום "בוגדת" בו והולכת עם הבן אדם האחרון שהוא חשב שייטיב לה... מה לעשות !!! זאת בחירתה של ביתו לא שלו... אני הגעתי להחלטה הזו כי ידעתי שזה הדבר הטוב בשבילי... אבא שלי לא יודע לקבל דברים שהם לא לפי "הספר" ולכן היה לו קשה לקבל את בעלי. אני דואגת לאמא שלי ואעשה כל דבר ש"ייגן" עליה .... אך היא אדם בוגר, בסופו היא תעשה את מה שהיא תבחר...

אני מסכים עם ניקולי , ואם השאר../images/Emo39.gif

יכול להיות שאבא שלך גם התרגל שיעשו מה שהו אומר בגלל זה הוא רק צועק ומאיים שאמא שלך תנסה לאיים עליו בחזרה , שתבדוק את התגובה שלו ולא להגיע לחתונה? למה מה , יעופו טילים וסקאדים ופצצות אטום אם יהיה דבר כזה חס וחלילה אצלי את אוהבת את חבר שלך שהוא עכשיו בעלך , את זאת שהתחתנת איתו לא אבא ואמא שלך , או מישהו אחר אני חושב תגידי מה שיש לך ותעמדי על שלך והכי חשוב תהיי חזקה

למעלה