צריכה עזרה....

0butterfly0

New member
צריכה עזרה....

שלום..... אולי מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא מידע על העיירה "קאמיניץ פודולסק" שבפולין? במיוחד על היהודים של העיירה בשנים 1890-1925 תודה רבה!!!

kosha

New member
גש לכתובת המצורפת

http://www.jewishgen.org/ShtetlSeeker/loctown.htm

Melitz

New member
יש ספר זיכרון שיצא בשנת 1965 בשם: ספר זכרון לקהילות ישראל בערים: קמיניץ פודולסק, באלין, דוניביץ, זאמיחוב, זבאניץ ובו תוכלי בוודאי למצוא פרטים, הספר אמור להימצא בספריית אחת האוניברסיטאות כמו כן, האיות הלועזי לפיו תוכלי לנסות ולחפש מידע באתרים שונים הוא Kaminitz Podolsk

קאמיניץ פודולסק זה אני../images/Emo70.gif

שלום לפרפר (המוקף אפסים)... העיירה קמנץ-פודולסק נמצא באוקראינה, פלך פודוליה (היתה בירתו), ולא בפולין. למיטב ידיעתי, לא היתה שייכת לפולין גם לפני מלחה"ע I, וודאי לא בין שתי המלחמות. בשלבים מסוימים, היתה תחת נתינות רוסית. העיירה הנ"ל היתה מרכז תרבותי רב-שנים ומרכזי. ספר הזכרון שהוזכר - אכן מעניין ומקיף. לי יש אותו בגירסתו האנגלית, והוא מכיל גם רשימת הנספים בשואה מן האיזור. רקע על חיי היהודים במקום מאז התיישבותם שם - נמצא בספר! משפחתה של סבתי, אם אמי, היא מן העיירה הקטנה אורינין, Orinin, בקרבת מקום. אשמח לעזור ולשמוע פרטים נוספים על מטרת החיפוש, ארנון

שרי סילבר

Active member
ואני דוקא הבנתי... שקמנץ-פודולסק היתה חלק מפולין, וכיום אוקראינה המערבית. אז מה נכון???

אז בדקתי...

מסתבר שלפעמים לא צריך ספר יזכור ולא אתרים באינטרנט, אלא פשוט לפתוח את האנצ' העברית... ובכן, ההסטוריה הקצרה של קמיניץ-פודולסק: 1196 - מוזכרת לראשונה 1240 - נהרסה ע"יה מונגולים היתה תחת שלטון הליטאים 1434-1672 תחת שלטון פולין 1672-1699 תלת שלטון תורכיה 1699-1793 חזרה לשלטון פולני 1793 סופחה לרוסיה 1941-1943 בזמן המלחמה, תחת שלטון גרמני עם פירוק בריה"מ, חלק מאוקראינה זה הכל... ארנון

eliyhu

New member
קמיניץ

לאשתי יש דודה בגיל מאד מאד מתקדם שבאה משם צרי קשר ונראה אם אפשר לעשות משהו אמי

שרה המל

New member
סבתא-רבא שלי

היתה ילידת קמניץ-פודולסק. שמה - שרה פרלמוטר. ארנון כבר חיפש פעם בשבילי - ולא מצא את משפחת פרלמוטר. יש טוענים - ששם המשפחה היה: מושקוביץ. האם את זה אפשר למצוא? שרה

0butterfly0

New member
תודה../images/Emo9.gif ועכשיו....

חשבתי שקמיניץ פודולסק נמצאת בפולין בגלל שאמא שלי סיפרה שאמא שלה חייה בפולין בקמיניץ פודולסק ואפילו אמרה באיזושהי עיירה קטנה יותר בשם דובז'אק. אבל סבתא שלי סיפרה על עצמה ממש מעט והסתירה שהיא יהודייה. לפי מה שאמא שלי הבינה ממנה זה היה כך: סבתא שלי, לודביגה בוקובסקי הייתה בת ליוסף וחנה בוקובסקי (את האיות הנכון לשם המשפחה באנגלית אני לא יודעת כי יש המון אפשרויות). לסבתי היו עוד 2 אחיות והם כולם גרו בבית גדול והיו אפילו די עשירים. אבל בשנת 1918 היה פוגרום ולקחו את היהודים לשפת תהום, ירו בהם והם נפלו למטה, וזה מה שקרה לסבא רבא וסבתא רבא שלי. סבתא שלי הועברה לבית יתומים פולני ושם הכירה את סבא שלי. וכשגדלה היא עברה לגור בטרנופול באוקראינה ושם כבר אימי נולדה. אני מקווה שהפרטים האלו יעזרו לכם לעזור לי..... ו... תודה!!!!! באמת כיף שיש פורום כזה!!!! ושיש את ארנון...

למעלה