צריכה עזרה......

noati

New member
צריכה עזרה......

בני הצעיר בן שלוש. אינו מוכן להיפרד מהטיטול...בעיקר לענינים הגדולים....:) מידי פעם הוא מוריד את הטיטול והולך לעשות פיפי בבית השימוש...אבל רק כשמתאים לו...לפעמים כשאנחנו מציעים הוא מסכים אבל את יציאה הוא עושה אך ורק בטיטול... גם הגננת לא ממש יודעת מה לעשות ואיך לעבוד איתו כדי שיפרד מהטיטול...הוא ילד עקשן שיודע מה הוא רוצה... בבקשה רוצה לשמוע דיעות ועיצות...איך עוזרים לו להיפרד מהטיטול ללא טראומות. תודה

מה בוער לך לגמול אותו דווקא עכשיו?

גמילה היא דבר הנובע בראש ובראשונה ממוכנות. לפי התיאור שלך - הילד לא מוכן/בשל לגמילה. אני לא יודעת מה אומרים הספרים, אבל (אני אימא לבן 2 ושבעה ומנקודת מבט זו) בגיל 3 זה לא נשמע לי נורא כל כך. מה שהייתי מציעה לך זה לרדת לחלוטין מהנושא. שיהיו בבית במקום זמין סיר וישבנון וזהו. לא לדבר איתו, לא להציע לו, לא ללחוץ עליו, לא לכעוס עליו. אם המקום בו אתם גרים מאפשר זאת - את יכולה להציע לו להסתובב ערום כי חם ולא כי הוא צריך להיגמל. אצלנו - אייל נמצא ללא טטיטול מהרגע שהוא מגיע הביתה אחרי הצהרים, ויוצא להשתין בחוץ (בגינה. בית פרטי) כשהוא צריך. מצד שני - הוא עושה קקי רק בטיטול. בימים שהוא יום שלם בבית - אני מציעה לו בערב לשים טיטול כדי לעשות קקי וזה מה שהוא עושה. דווקא בגלל שאת מגדירה אותו כ"ילד עקשן" הייתי עוזבת את העניין. שזה לא יהפוך לכלי משחק של "דווקא" ומשחקי כוח. במשחקי כוח הילד תמיד מנצח.

noati

New member
לי......לא בוער בכלל....:))

כיוון שהוא השלישי שלי והשניים הקודמים נגמלו הרבה יותר מוקדם תהיתי בקול ואיתכם...כדי לדעת אם התהיה שלי היא לענין. מסכימה איתך על ההפיכה של הענין לכלי משחק של כוח,אחת הסיבות שהתלבטתי אם אולי הוא צריך איזו שהיא עזרה... גם אנחנו גרים בבית פרטי והוא הולך הרבה ללא טיטול...רק פיפי הוא עושה בשירותים...קקי בטיטול. נראה לי שאקבל את הצעתכן..... לחכות... תודה ושבת שלום

vered4

New member
גיל 3 לא נשמע נורא כל כך../images/Emo6.gif

גם אני חשבתי, לא נורא, מה יש למהר והנה אנחנו בגיל 3 וחודשיים, והאדון מסרב לדון בנושא. אבל, גם אני חלק מהמשוואה. אני נלחצת מפיספוסים והחלטתי שהוא יגמל מהיום למחר
. הוא יודיע לי מתי הוא רוצה להפרד מהחיתול. מצד שני, ראיתי שהוא מאוד נהנה להסתובב בלי חיתול, השאלה שלי אם כדאי להתנות את ההסתובבות בלי חיתול, בכך שהוא יגיד לי שהוא צריך לעשות משהו? (הרי אני לא חייבת בהכרח להוריד לו את החיתול עכשיו ויכולה להמשיך כמו שזה). כי מה שקורה עכשיו, זה שהוא מכחיש "פעולה" אפילו שברור לו ולנו שהיא מתבצעת
שאלה נוספת, האם מישהו מכיר מקרה, שבו הילד החליט למשוך את הגמילה לקראת גיל מאוחר יחסית?

לאה_מ

New member
כדאי אולי לחשוב על דרכים לנטרל את

הלחץ שלך - למשל, לגלגל את השטיחים, לצפות את הספות בשעוניות (או להסכים איתו שלא יושבים על הספה בלי חיתול) וכיוצ"ב. אני לא בטוחה שלהתנות יעבוד, כי אם הוא לא יגיד לך - מה תעשי? לא תתני לו יותר להיות בלי חיתול? אבל אולי כדאי להתחיל מ"תאמר לי כשעשית וננקה יחד", ואז לעבור להתראה מוקדמת. ולא יודעת לגבי גמילה ממש מאוחרת, אבל עומר שלי נגמל בלחץ שלי דקה לפני גיל שלוש, כי אני הייתי בהריון מתקדם וחששתי ש"זה עכשיו או לעולם לא", ובדיעבד זה היה רעיון לא מוצלח בהחלט, ולדעתי אם הייתי דוחה את הגמילה עד אחרי הלידה (בגיל 3.2) היא היתה עוברת הרבה יותר בקלות...

vered4

New member
הוא מבין מה אני אומרת לו

וההתניה בעצם אמורה להביא למודעות שלו את מה שקורה, למעשה אם את אומרת אל תשב על הספה בלי חיתול- זו גם התנייה. לגבי ננקה יחד- זו בעיה, לא משהו שאני רוצה לעשות.

דסי אשר

New member
ילדים הם שונים- אנחנו יודעים......

גם בנושא הגמילה. יש ילדים, שברגע שהאם תחליט שזהו, הילד שלה בשל- הוא יצליח להגמל תוך יום. חברתי, בת גילי- הושיבה את בתה, לדבריה, בגיל שנה וחצי על הסיר- והילדה נגמלה מידית. הכרתי ילדה שהייתה צריכה להכנס לטרום טרום חובה- יבשה, והיא נגמלה תוך כמה ימים במחצית אוגוסט. יש ילדים, שנתנו להם להסתובב עירומים בבית חודשים- ושם דבר לא עזר. יש ילדים שרואים את הקלטת- כמו הקטנה שאצלי- וכל הזמן רצים לסיר- כמשחק- ועושים. אבל לא מודעים בכלל כאשר עושים זאת בטיטול. יש ילדים רבים, שמתקשים להגמל מהצואה, באופן מיוחד= רכוש שלהם (פרויד בתמונה...). הכרתי אמהות שבגיל 4.5 הודיעו לילדים שלהם- שמפעל הטיטולים נסגר, ואין יותר טיטולים בחנות, והילד נגמל תוך יום...... לא זוכרת איך אני הייתי כאמא. דסי

למעלה