צריכה עזרה!!!

J2001G

New member
צריכה עזרה!!!

הילד שלי בן שנתיים וחודשיים ועד לפני כמה זמן היה ממש מלאך. כרגע הוא נכנס לגיל ה"לא-לא" וזה מאוד מורגש. אני יודעת שזה שלב התפתחותי, וזה אפילו טוב שהוא עובר אתזה. אבל יש תופעה שאני לא יודעת איך להגיב ואיך להתמודד איתה. הילד מרביץ לי. לא בסיטואצות של כעס, אלא סתם כאילו במשחק. כשאני כועסת עליו, או עוצרת אותו ומגיבה בשלילה הוא מנסה עוד יותר. אני בלחץ מחוסר הצלחה לשים לו גבולות. מה לעשות?

גם אנחנו היינו "הורים מוכים" ובגיל

יותר מוקדם (פחות משנתיים). אני המשכתי בדרך התגובה שלי. עצרתי אותו מלהכות אותנו ואמרנו שלא מקובל עלינו שהוא יכה (לא אמרנו לו: "לא מרביצים לאבא ואמא", כי אז זה נותן לגיטימציה להרביץ לילדים בגן) ויותר נעים כשמלטפים ומחבקים. עברו עלינו ימים, שבועות וחודשים קשיים - אבל מסתבר שההתמדה משתלמת. היום, אפיזודה של מכות היא נדירה, לשימחתי הרבה, אבל כשהיא מתקיימת, אנחנו מגיבים באותה הדרך בה הגבנו רק לפני כחודש וחצי.

zimes

New member
כמו שאמרת - זה משחק,

כלומר - הוא בודק את הילדיים שלו, את הכח שלו, את השליטה בהן. מה שאני עושה - מציעה לו להכות (יחד: אני מתחילה והוא מצטרף) במשהו אחר - ספה, דובי, לפעמים מתופפים לי על הירך, לפעמים אני מציעה לו להרביץ לעצמו. הוא תמיד מצטרף בשמחה להצעת-הפעילות-החדשה.

kokopeli

New member
מצטרפת לריעון ו..

יש מה שנקרא "נחום תקום" שזה מן "שק איגרוף" שעומת על הריצפה, ובתחתיתו משקולת, שכשמרביצים לו הוא נופל ומיד קם. יש בגדלים שונים, ובין היתר יש גם בגודל של ילד. יש עם ציורים שונים (של חיות, של דמויות) זה משחק שתימד עובד, כי הוא כאילו גם מגיב למכות של הילד. מאוד ממליצה בכלל, ובמקרים כאלה בפרט. וזה אפילו לא יוקר (בסביבות 25 ש"ח) המון אור
ואהבה

עירית ל

New member
זה משחק והוא משוחק גם אצלנו

אבל אצלנו הוא לא בודק את היכולות הפיזיות שלו, אולי את התגובות שלי, לא לגמרי ברור לי. למשל, הוא מלטף אותי ושואל "זה כואב לך כשאני מרביץ לך?", "לא, אתה לא מרביץ, זה אפילו נעים לי", אני עונה. ואז הוא מלטף יותר חזק ושואל "ועכשיו?". וכך הלאה, עד שזה נהיה לא נעים, ואז הוא מפסיק בלי בעיה. יש לו שליטה עצמית מוחלטת, כי הוא מגביר את העוצמה בהדרגה.

למעלה