צריכה עזרה.....

ScooBy

New member
צריכה עזרה.....

אני צריכה שתפרסמו לי מידע על כמה סגים של סוסים: * אנדלוסי * טורוברד * Warmblood * הנובריאן * סוסים מיניאטורים * סוסי עבודה מסוג שייר אם תוסיפו גם תמונות אני יודה לכם מקרב לב....

משהו שקשור לסוגים של סוסים..

יש לנו סוס בחווה מסוג קווטר וגם השם שלו קווטר הוא מהמם..אני לא ידעתי שיש כזה סוג ואני שואלת את המדריך שלי איזה סוג קווטר? אז הוא אומר לי קווטר..אני עושה לו כן נו איזה סוג הוא..? קווטר .. אז עד שהבנתי..זה היה ממש מצחיק..:)

zohark

New member
אני יעזור לך אבל

אני לא בטוח שזה טוב כי זה רק מידע כללי...ויכול להיות שיהיו לי טעויות: אנדלוסי- סוס שמגיע מספרד, מהחלב-ארץ האנדלוסי ומכן מקור השם... הוא משמש לדרסז' במיוחד לדרסז' קלאסי. (הוא הסוס העיקרי שמשמש לקלאסי...) תמונה
טורברד- אין לי עליו יותר מידי מידע.... אני יודע שהוא הסוס העיקרי שמשמש למרוצים אבל משתמשים בו הרבה לקפיצות נמוכות (הוא טוב מאוד עד 110 ככה...פחות או יותר תלוי איזה סוס)...אין לי מושג מאיפה הוא מגיע... וורמבלד- סוס אירופאי יש כל מיני סוגים (הולנדי, שוודי וכדומה)...אני יודע שמשתמשים בו לקפיצות ברמה גבוהה ואם אני לא טועה גם לדרסז' ברמה יחסית גבוהה.....בקשר לדרסז' לא בטוח. אני ישים תמונה אחרי זה.. האנובר- הוא מגיע מגרמניה מחבל הארץ- האנובר. משמש לקפיצות ולדרסז'.היה פה פעם הסבר של נועם ואני לא רוצה לחזור על זה.... סוסים מיניאטוריים- יש כתבה על זה ב-www.mypet.co.il אם אני לא טועה... שייר- אין לי מושג...אבל יש לי תמונה אם בא לך...אני ישים עוד מעט תמונוץ.

zohark

New member
האנובריאן

תקשיבי...לא מצאתי מיניאטורים אז תבקשי ממישהו או שתורידי מהכתבה שנתתי...נראה לי שיש שם גם לטורברד אין לי תמונה יפה

dearanita

New member
יש לי רק הערה קטנה

warmblood זה לא גזע מסויים אלא קבוצת גזעים שמכילה בעיקר סוסי ספורט שהם תערובות בין חמי הדם- הסוס הערי והטורוברייד לבין סוסי המלחמה והעבודה הכבדים. בעברית הם קרואיים חמימי דם למרות שזה נשמע גרוע. בקבוצה זו נכללים הסוסים : CLEVELAND BAY,SUFFOLK, HACKNEY HORSE, ANGLO ARAB, SELLE FRANCAIS, BAVARIAN WARMBLOOD, HANOVERIAN, HOLSTEINER, OLDENBURG, TRAKEHNER, WURTTEMBERG,FURIOSO, NONIUS, SHAGYA ARABIAN, LIPIZZANER, EINSIEDLER, MALAOLSKI, WIELKOPOLSKI, MAREMMANA, DUTCH WARMBLOOD, SWEDISH WARMBLOOD, FREDERIKSBORG, KNABSTRUP, ANDALUSIAN, HISPANO, ALTER-REAL, LUSITANO, TENNESSEE WALKING כמובן שיש עוד אך אלו הם העיקריים שבין הסוסים חמימי הדם. כאשר הטובים שבהם לספורט הרכיבה הם הגרמניים הסוס ההולדני והשוודי.

למעלה