צריכה עזרה...

צריכה עזרה...

יש לי השבוע מבחני מיון לחברת תקשורת (לעבודה לשירות לקוחות) ואני לא יודעת מה לעשות... אני פוחדת שאני אלחץ ולא אדע מה להגיד ומה לעשות... אני יודעת שאת העבודה אני אדע לעשות על הצד הטוב ביותר אך מבחנים ועוד מבחנים בעל פה מאוד מלחיצים אותי. מישהו יודע מה יש שם בדיוק ויכול לעזור לי??? בבקשה.......

צריכה עזרה...

יש לי השבוע מבחני מיון לחברת תקשורת (לעבודה לשירות לקוחות) ואני לא יודעת מה לעשות... אני פוחדת שאני אלחץ ולא אדע מה להגיד ומה לעשות... אני יודעת שאת העבודה אני אדע לעשות על הצד הטוב ביותר אך מבחנים ועוד מבחנים בעל פה מאוד מלחיצים אותי. מישהו יודע מה יש שם בדיוק ויכול לעזור לי??? בבקשה.......

דן צ

New member
תתני יותר פרטים

האם מדובר בשירות לקוחות או בסוכני מכירות באיזו חברה מדובר ובת כמה את? אני יודע למה אני שואל את השאלות הללו

dana2909

New member
ומה דעתך..

לפני שהכל מתחיל (הראיון או המבחנים), להגיד להם מה שאמרת לנו. שחשובה לך המשרה, ושאת מאד מתרגשת. הם בני אדם (אני מקווה) אני מאמינה שהם יבינו.

דן צ

New member
אחלה

קודם כל הגיל שלך הוא לזכותך הם מחפשים את הצעירים על מנת שיוכלו לעצבם . את מגיעה למרכז הערכה וישנם שני שלבים , בשלב הראשון כל איחד מספר על עצמו , מה עשה עד היום בצבא ולמה אתם חושבים שאתם מסוגלים לשרת לקוחות , כלומר עלייך לשווק את עצמך עד הסוף ללא שום משפט כמו "אין הנחתום מעיד על עיסתו". לאחר מכן צוות הבוחנים מעלים בפניכם סוגיה , כלומר יתנו לכם דף ויומרו לכם מה הם הכלים להיות משרת לקוחות טוב, מתוך הרשימה תבחרו מס' כלים ועוד כלי אחד שאינו ברשימה. עכשיו מה שנותר לכם הוא להחליט מה הם הכלים הנבחרים מבן כל הקבוצה וכדי שכלים אלו יהיו ברשימת הבחירה שלך, בסיום הבחירה כל אחד צריך לשכנע את הקבוצה למה הבחירה האישית שלו של כלי שאינו בקבוצה הוא עדיף וכדאי, כמובן שכל התהליך הזה הוא על זמן. בסיום השלב הראשון אתם יוצאים החוצה וצוות הבוחנים יבחרו את האנשים שהם רוצים ויצא אליכם נציג ויודיע לכם מי עבר לשלב הבא ומי לא עבר ויכול ללכת לדרכו. שימי לב כי הם בוחרים את הצעירים ובדרך כלל כל מי שהוא מעל גיל 27 לא יתקבל!

דן

אני פוחדת שאני אגמגם ולא אדע מה להגיד כי יש לי מן פחד במה,אך עם חקוחות אני יודעת שאני ארגיש חופשייה. מה כתוב בכרטיסיות? האם יש דיאלוג בין לקוח לנציג? אני מאוד אשמח אם תעזור לי בכל זה,מה להגיד וכו' כי אני מאוד אתרגש ואני מאוד רוצה את העבודה הזאת כי אני יודעת שאהיה טובה בה.

דן צ

New member
אין דיאלוג בין לוח לנציג בשלבים הלל

אני מציע לך לא לשבת ראשונה על מנת שתוכלי לבחון את האחרים וכך לגבש את הדיבור שלך , כמובן שצריך להיות אנרגטי ולהשתתף בדיון ולהציע רעיונות, זה חשוב וזה מוסיף נקודות , בסך הכל יש שם משהו כמו 10 עד 15 נבחנים. תחשבי שיושבים מולך לקוחות ואת צריכה לדבר איתם תדמייני את זה, תני לעצמך לזרום.

מה את יודעת על התפקיד?

מה את יודעת על חברת פלאפון? על השירותים שלה? אני במקומך הייתי אולי מתכוננת קצת לפני הראיון והסימולציה. א) כדי להרגיש על קרקע מוצקה בכל הנוגע לנושאי העבודה (אילו סוגי מכשירים יש, קצת על המסלולים וכדומה) רק לא להגזים, כן? את מציעה עצמך לעבודה וסביר להניח שעוד תצטרכי ללמוד קצת, אבל ידע מוקדם מעולם לא הזיק. ב) קחי איזה חבר או חברה ותעשו סימולציה של השיחה. שהחברה תמציא את כל השאלות שעשויים לשאול אותך, גם הלא צפויות וגם הצפויות (שתשקיע, בשביל מה היא חברה), וככה תתרגלו את השיחה. מעבר לזה, תמיד תזכרי שבסופו של דבר, המראיין רוצה את הדבר הכי טוב עבור מקום העבודה, ולאו דווקא לרדת לחייך. הגיבי בחיוך גם אם את נשאלת שאלה מביכה או מבלבלת, אל תסתכלי על העיניים שלו אלא על הגבות (שיטה ידועה: ככה נדמה שאת מישירה לו מבט ואינך פוחדת, בעוד שאת בכלל לא מסתכלת עליו והוא לא מבלבל אותך), ספרי לו עצמך, אבל רק את מה שרלוונטי לתפקיד, ואל תתביישי להחמיא לעצמך במקצת, על חריצותך, מהירות תפיסתך, ונאמנותך הידועה למקומות העבודה הקודמים (אותם עזבת לא כי רצית, אלא כי הם נסגרו). בכל מקרה, לא בוחנים אותך כבנאדם, אלא מנסים לבדוק האם את מספיק טובה בשבילם. אם את חושבת שאת מספיק טובה, לא צריכה להיות לך שום בעיה לצלוח את הראיון וכל מה שיבוא אחריו. כל שעלייך לעשות הוא להאמין שאת הדבר הכי טוב שהם יכולים למצוא.

ליאן.

New member
בדרך כלל מדובר בחברה חיצונית

שעורכת את המיונים ולרוב הם לא הגיוניים כלל!! זו הסיבה שאין צורך להכיר על המכשירים או המסלולים. ואפילו רצוי שלא להכיר, כי הם בדרך כלל מחפשים ראש קטן. צריך לבוא עם הרבה מצברוח והרבה נכונות ורצון טוב. אם אמורים להיות מבדקי מתמטיקה, אולי כדאי להשתפשף מראש על איזה מבחן של כיתה ד'.. אגב, שכחתי לציין שבעברי הרחוק מאוד עבדתי בפלאפון ועשיתי את המבדקים המדוברים..

ברק א.

New member
עד כמה שזכור לי..

חברת פלאפון לא עורכת את המבחנים בעצמה , אלא שולחת למכון הערכה שנמצא בת"א ( נכון לשנת 2000 ) . אני ניגשתי בזמנו , כשהייתי צעיר ויפה , למבחנים הללו , ולא עברתי אותם . המבחנים התחלקו לשתיים , כשבחלק הראשון ישבנו מול מחשב וענינו על שאלות בלחץ של זמן ( שאלות מתמטיות וכלליות ) , ובחלק השני כל אחד נדרש לספר על עצמו , על הרקע הצבאי שלו , על השכלתו ועל שאיפותיו בחיים . לאחר מכן עשינו סימולציה של לקוח - נציג , כאשר אחד מהנבחנים הוא הלקוח ונבחן אחר הוא הנציג , והלקוח אמור להקשות כמה שיותר על הנציג . זה פחות או יותר מה שהיה שם אז .

ליאן.

New member
אוקיי.. זה לא מסובך

מה שהם מחפשים זה מישהי הכי חביבה, הכי שירותית, הכי יס-מנית, ראש קטן. מישהי שלא תתווכח עם הלקוחות ולא תילחץ אלא תחייך, תרגיע אותם ותנסה לעזור. זהו בעיקרון הרושם שאת צריכה לצור. כל מה שמסביב זה קשקושים. רק אל תתאמצי ליצור יותר מדי רושם או להתבלט במיוחד, זה לא מה שהם מחפשים. בהצלחה!

mprb

New member
אממ.....

אני לא יודעת איך זה בפלאפון אבל בחברה אחרת אני כן. אני תארת לעצמי שזה אותו הדבר....אז אני אתאר את מה שסיפרו לי... מחלקים את כל הנבחנים לקבוצות ונותנים להם בעיות והם צריכים למצוא פתרונות ולעבוד ביחד. הם מחפשים אנשים שחושבים בהגיון שמסתדרים בתוך קבוצה ולאו דווקא משתלטים עליה! אבל חשוב לדעת להביע את הדיעה ולא להתבייש!!! אח"כ יש ראיונות אישיים- שזה כמו ראיון רגיל. ומי שעובר את השלב הזה עושה פוליגרף. ובו הכי חשוב לא לשקר! כי לא ממש איכפת להם אם גנבת מחק בגיל 5 אלא לראות שאת אמינה. אני מקווה שעזרתי ומאחלת הצלחה ענקית! ועוד טיפ- תנסי (ואני יודעת שזה קשה) לא להלחץ ותהיי הכי בטוחה בעצמך שאת יכולה להיות!)

shellyland

New member
טוב, תקשיבי טוב עכשיו

כי אני מדברת מתוך נסיון אמיתי: המבחנים של חברת פלאפון הם אכן קבוצתיים, אם כי ייתכן ויהיו גם מבחנים עיוניים. מה שבודקים שם זה מצד אחד - עד כמה את משתלבת בקבוצה ומד שני את יכולות התקשורת שלך. דבר נוסף שהם מחפשים הוא היכולת שלך לפתור בעיות בזמן סביר ובצורה עניינית. כשאני בוחנת עובדים הדבר הראשון אליו אני שמה לב הוא השפה שלהם והאם היא מספיק רהוטה. בהנחה שכן, אני מתקילה אותם בכל מיני שאלות לגבי שירות לקחות, מה זה אומר, איך מתמודדים עם כל מיני מצבים ובודקת אם יש להם הבנה אמיתית של מה זה אומר לתת שירות או שהם רק מדקלימים לי "הלקוח תמיד צודק" (הדרך הכי טובה לבדוק את זה היא לשאול אותם "ומה קורה כשהוא טועה?"). מבחינה אישיותית וכישורי עבודת צוות, אני מחפשת אנשים שידעו להשתלב בקבוצה באופן כזה שלא יאיימו או ישתלטו על אחרים אבל גם לא ייבלעו בתוכם. אסרטיביות אדיבה - זה הטריק. לעשות, אבל לשתף אחרים. להנהיג, אבל לא לא לשלוט. אני מחפשת גם תיקשורתיות טובה - אנשים שיודעים לבטא את עצמם בצורה מדוייקת, להסביר לאחרים באופן כזה שקל להם להבין ובלי להתנשא מעליהם, להבין במדוייק מה שואלים אותם ולענות לעניין או, כשהם לא יודעים את התשוהת, "לצאת מזה" בדרך מכובדת והגונה (מילות המפתח כאן הן כנות ומקצועיות). אין שום צורך להנסות להציג משהו שאת לא, כי זיוף והעמדת פנים הם הדבר שהכי קל לעלות עליו בראיון, ומועמד שהוא full of bulshit ייפסל מייד. לגבי החרדה שיש לך ממעמד הבחינה, יש לי שתי הצעות: 1. נסי לעשות סימולציות אם עצמך ועם חברים לפני שאת ניגשת למיונים. עשי כמה כאלה, עד שתרגישי שאת "שולטת" במשחק ויודעת מה התפקיד שלך. זה יעזור לך להקרין נינוחות ובטחון עצמי בזמן אמת. 2. יש טיפות הומאופטיות שקוראים להן "רסקיו רמדי". כמה כאלה מתחת ללשון לפני הבחינה מפחיתות את החרדה באחוזים ניכרים. בדוק. אפשר להשיג כמעט בכל בית מרקחת או בחנות למוצרי טבע. ובכלל - תמיד כדאי שיהיה כזה בתיק. אם את רוצה לשמוע עוד את מוזמנת לשלוח לי את מספר הטלפון שלך במסר פרטי ונדבר. שיהיה בהצלחה

shellyland

New member
ועוד כמה טיפים "חיצוניים":

הגיעי לבושה בצורה הולמת - לא זרוק מדי ולא אלגנטי מדי. משהו שישדר מקצועיות וטוב-טעם. נשמע דבילי, אבל הרושם הראשון שאת עושה הוא ברגע בו את נכנסת לחדר. חייכי הרבה כשזה מתאפשר. לא חיוך דבילי אלא חיוך לבבי. זה עושה הבדל גדול אצל מי שיושב מולך. הביטי למי שמדבר איתך בעיניים - אבל אל תנעצי מבטים כי זה מלחיץ ומכניס לחוסר נוחות. מבט ישיר לבטוח מדי פעם לכיוון העיניים יעשה את העבודה. אם מביך אותך להסתכל לאנשים בעיניים, נסי להסתכל להם בגבות. הם לא יידעו שאת לא מסתכלת להם בעיניים ואת תמנעי מלשקוע בתוך המבט שלהם ולתת לו להכניס אותך למבוכה. שבי בצורה שנוחה ונעימה לך והשתדלי לא לזוז כל הזמן על הכיסא ולא להתעסק עם כל מיני דברעם קטנים בעצבנות עם הידיים או להזיז את הרגליים והידיים בעצבנות. אם קשה לך - החזיקי כוס מים ביד, התנצלי על כך כשאת נכנסת לראיון (אין מראיין בעולם שיגיד לך שזה לא בסדר) ושתי ממנה בכל פעם בה את זקוקה לעוד שנייה למחשבה. שאלות שנראות לך חשובות ועמוקות - אל תשיבי עליהן מייד. קחי חצי שנייה לפני שאת עונה ותני את ההרגשה שחשבת על התשובה ולא באת איתה מוכנה מהבית. מצד שני - אל תחכי יותר מדי כי זה יצביע על היסוס או על תגובות איטיות מדי. אם אני אזכר בעוד דברים אני אוסיף. בהצלחה כבר אמרתי?

בסוף החלטתי לא ללכת

כי פחדתי שאני אלחץ. בלי שום קשר אני מאוד מודה לכם. תודה תודה תודה

resputin

New member
באמת שחבל.

תראי, עדיף היה לך ללכת ולא להתקבל, מאשר לא ללכת בכלל. למה? כי לליין אחר של עבודה שיהיה כזה סוג של ראיון, את תהיי כבר יותר רגועה, כי את יודעת בערך מה הולך שם. וחוץ מזה, זה לנסות. מה יש? אולי כן היו מקבלים אותך? אני בטוח שאת לא הבן אדם הלחוץ היחידי שהגיע (או היה אמור) לראיון עבודה היום..

shellyland

New member
הודעת להם שאת לא הולכת? אמרת למה?

נסי לקבוע ראיון חדש ולהתכונן אליו טוב יותר. חבל שתפסידי, ואם את מוותרת לעצמך כאן לעולם לא תכולי להתגבר על המחסום הזה ותמצאי את עצמך מוותרת כל הזמן. לא כדאי.

למעלה