צריכה עזרה

יעלים

New member
צריכה עזרה

יש לי בגן ילד שבאצמע הפעילות נעלם, פשוט מפסיק את פעילותו באותו הרגע ואינו יודע מה הוא רצה לעשות או לאן הוא הולך. אתמול הוא רצה להראות לאביו עבודה שהוא עשה, הוא התחיל ללכת ובאמצע נעמד ולא ידע מה הוא רוצה לעשות, כאילו באמצע הפעילות משהו לחץ delete. האם נתקלתם בתופעה כזו? איך הגבתם? הילד באופן כללי אינו מדבר ברור למרות שהוא כמעט בן 3, גמול אך אינו יודע שהוא צריך ללכת לשירותים אנחנו מזכירות לו (הוא יכול לעמוד בחדר כאשר הוא מתאפק אך הוא אינו יודע שהוא צריך ללכת לשירותים עד אנחנו מזכירות לו)

אלהלה

New member
כמעט בן 3

לדעתי הוא צעיר בכדי לקבוע משהו, יש ילדים שבגילאים האלה מתנתקים אולי כי הם מתעייפים מהר, לא מגלים עניין, גם אצלי יש ילדה כזו ואני פשוט ממשיכה הלאה ולפעמים היא מתעוררת וממשיכה איתנו ולפעמים היא צריכה את הניתוק הזה. בעניין הזכרות ללכת לשרותים - גם אותו עניין, יש כאלה שהם עדיין לא מקשרים לגמרי בין הרגשת הצורך לבין ללכת באותו רגע ובורח להם
אז צריך פשוט להזכיר, כמו שאני מזכירה גם לבוגרים יותר שצריך לשתות, או שואלת לפני פעילות ומזכירה לכולם ללכת לשרותים ולשתות.

לא נעים לי להגיד, אבל..... ../images/Emo15.gif

גם אני ככה. אני נכנסת לאיזה חדר, כדי לקחת משהו.. אבל עד שאני מגיעה אני שוכחת מה. אצלי זה בגל שרצים לי מיליון דברים בראש. אצל הילד זה אולי עניין של ריכוז.

susitas

New member
אפילפסיה

יש אפשרות שמדובר באפילפסיה מסוג 'פטיט מאל'- (להבדיל מהגראנד מאל).הסימפטום של התנתקות לכמה שניות,היעלמות- אופיני לסוג זה.הענין מחייב בדיקה אצל נוירולוג ילדים וצריך להדליק נורה אדומה.

יעלים

New member
אני לא מזהה את הניתוק

כאי ריכוז. הניתוק מתבטא יותר כחוסר התמצאות, הוא מתחיל בעבודה או פעילות מפסיק לפתע ונראה שאינו מכיר את סביבתו ורק לאחר שאני ניגשת ופונה אליו בשמו הוא ממשיך את פעולתו.

למעלה