צריכה עזרה

eb182

New member
אפילו האמריקאים אמרו

שהם לא הבינו אף אחת מהמילים בחלק של האנגלית אני ניסיתי לצאת מזה(אין סיכוי שאני הולכת לקולג´ בארה"ב) אבל הם לא נתנו לי הם אמרו שזה לסטטיסטיקה במקרה שלי(בני זונות) בעיקרון למבחן הזה יש חשיבות אפסית אם אתה לא מתכוון ללכת למכללה בארה"ב.

Doctor Evil

New member
לא נכון אתם טועים!

האוניברסיטאות בארץ וגם בחול דורשות שתעשה את ה-SAT. מה שחושב הוא שיהיה לך ציון טוב. מה שטוב הוא שאפשר לקחת את ה-PSAT כמה פעמים שרוצים. ויש הרבה תוכניות לשפר את האוצר מילים ושיעזרו לך להתכונן למבחן הזה. אם את לא בטוחה תתקשרי לאוניברסיטה בארץ ותשאלי. אמא שלי דיברה עם בן גוריון והם אמרו שמה שצריך זה את ה-SAT. אל תדאגי בקשר לבן שלך, אם הוא מוכשר כמו שאת אומרת, הוא יסתדר!

החומה

New member
לא יודע אבל...

"האוניברסיטאות בארץ וגם בחול דורשות שתעשה את ה-SAT." בקנדה לא צריך...בדוק

גם בישראל לא

ובאירופה בכלל לא זה רק בארה"ב... זה כמו שתגיד שאוניברסיטאות בעולם ידרשו שתעשה פסיכומטרי

Doctor Evil

New member
איזה שטויות!

אני אומר לך מה שאוניברסיטת בן גוריון אמרו! לתלמיד שלא עשה בגרות בארץ, הוא יכול להתקבל לאוניברסיטה אם הוא עשה SAT!!!

Doctor Evil

New member
בסדר...

לא מדבר על מדינות אחרות.. אני מדבר רק אם היית בתיכון בארה"ב...

אלמה

New member
שלום, בוקר טוב

רציתי לשאול - עם איזה גורם אמא שלך דיברה באונ´ בן גוריון על מנת שאוכל לוודא גם עם אוניברסיטאות אחרות. מה הציון שצריך לקבל על מנת להיכנס לאונ´ בארץ? יש לכם שמות של בית ספר טובים בניו יורק? (גם פרטיים) תודה, אלמה

Doctor Evil

New member
אני לא בטוח

אבל מישהו שעובד שם ומבין. אני גם לא יודע מה הציון שצריך לקבל כדי להתקבל. צריך לעשות הכי טוב שאפשר, ובגלל זה צריך לקחת הרבה פעמים את ה-PSAT כדי להתכונן טוב לזה. אין לי מושג על שמות של בתי ספר בניו יורק, אבל לדעתי כדי שילך לבית ספר יהודי. אני לא בבית ספר יהודי כרגע, אין לי אפשרות במקום שאני גר, כי יש 3 משפחות יהודיות בכל האזור.

אלמה

New member
עוד שאלות:

מה ההבדל בין SAT ו PSAT? האם כדי להתקבל לאונ´ בן דוריון נידרשת רק SAT או PSAT או שנידרש בנוסף גם תעודת סיום תיכון והקרדיטים מארה"ב? תודה, אלמה

Doctor Evil

New member
ההבדל הוא

ש-PSAT זה מבחני דמה. יענו באותה מתכונת כמו SAT רק שהם לא נחשבים. המטרה היחידה שלהם הוא שתדע בערך מה מצבך לקראת ה-SAT. זה כדי לאפשר לך להתכונן עוד יותר אם אתה צריך. כדי להתקבל לאוניברסיטה בארץ אם אתה תלמיד תיכון בארה"ב אתה צריך תעודת סיום תיכון וגם SAT. אם אתה רוצה ללמוד בקולג´ באמריקה (כמו שהמון ישראלים עושים) אז ככול שתקבל ציון יותר גבוה ב-SAT ככה העדיפות שלך מבחינת הקולג´ תגדל. אבל עזבי את זה כרגע, קודם שיסיים בית ספר. והוא בסך הכל בכיתה ח´, אז יש עוד הרבה זמן. אתה תחזרו לארץ או שעברתם לתמיד?

אלמה

New member
אנחנו נשלחנו לשלוש שנים בלבד

אם הוא לא יצליח לסיים את לימודיו ולקבל תעודת סיום בבית ספר תיכון אמריקאי תהייה לו בעיה להיכנס לאונ´ בארץ. מערכת החינוך הרגילה לא מאפשרת לו להשתלב כשהוא חוזר. אין לו הקלות ומקצועות כמו לשון, הסטוריה ספרות וכ´ו הם מקצועות חובה בארץ - וכנראה לא יוכל להשלים אותן. לכן, חשבנו שאם יוכל לסיים את הלימודים בבית ספר תיכון ב 3 שנים ולהיבחן את ה SAT, ואותה להציג בכניסה לאונ´ - אז לא יהיה לו צורך בבגרויות מהארץ. האם מישהוא מכיר בתי ספר תיכון טובים באיזור ניו ג´רסי?

eb182

New member
הבי"ס שלי../images/Emo13.gif

בי"ס ציבורי מאוד אמריקאי כזה אבל יש מורים טובים ונחמדים(מה שכמעט ולא ראיתי בארץ)

eb182

New member
אוקיי

אני גרה בעיירה קטנה במרכז ניו ג´רזי שקוראים לה highland park ומותר להירשם לבי"ס רק אם גרים שם. הבי"ס הוא מ-ז-י"ב אבל מפרידים בין ז וח´ שזה החטיבה לבין השאר שזה התיכון. בקורסים יש שכבות מעורבבות ככה שאין ממש קשר לכיתה שלך אלא למה שאתה רוצה ויכול ללמוד, רק באנגלית בעיקרון זה לפי שיכבה. השיטה של הקורסים שפירטתי קודם זאת השיטה שיש בבי"ס שלי.לומדים 8 שיעורים ביום כשאחד מהם זה ארוחת צהריים שמתאימים לפי הקורסים שלוקחים. כל שנה בדר"כ לוקחים קורס אחד של מדעים(ביולוגיה, כימיה וכו´) קורס אחד של מתמטיקה, קורס של היסטוריה, אנגלית, ויש שיעור ספורט בדר"כ רק 3/4 מהשנה ובאחד הרבעים יש נהיגה(בכיתה י) או בריאות וחוץ מזה יש קורסי בחירה כמו כמה קורסים באומנות או עיתונאות וכאלה. חוץ מזה יש כל מיני פעילויות כמו משחקי ספורט ותזמורת ומקהלה. זהו. יש עוד משהו שאת רוצה לדעת?

orly 15

New member
איזה בית ספר מגניב יש לך!!!!../images/Emo8.gif

הלוואי עלי בית ספר כזה! הבית ספר שלי כזה דפוק..... אתם באמת לא רוצים לדעת!

orly 15

New member
הבית ספר שלי:../images/Emo132.gif../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

רק כדי שתבינו איזה כיף לכם שאתם לומדים בארה"ב או בכל מקום אחר שאין בתי ספר דפוקים כמו שלי, הינה תיאור קצר של בית הספר התיכון היחיד בנס ציונה: קודם כל, בסוף כתה ט באו אלינו מהתיכון כדי להסביר כמה זה חשוב לבחור מגמה ושלפי הבחירה הזאת יקבע מה נוכל ללמוד באוניברסיטה ובכלל מה המקצוע שלנו לחיים. ממש דפוק להחליט על קריירה בגיל 14, אתם לא חושבים??? אז ככה: יש מסלול מב"ר ומסלול אתגר שהם לתלמידים עם ציונים נמוכים שלא בטוח יצליחו לעשות תעודה בגרות מלאה. יש מסלול עיוני פלוס שזה מקצועות החובה (הסטוריה, ספרות תנ"כ וכו´) ועוד מקצוע מגמה כמו: גרפיקה, מוזיקה, תקשורת, תאתרון. אני בהתחלה הלכתי למסלול הזה. מגמת תקשורת. לא למדנו גיאוגרפיה או ביולוגיה או דברים כאלה, רק את המקצועות הכי הכי בסיסיים. גם הסטוריה למדנו ברמה נמוכה מאוד. כל התלמידים שבחרו מגמה לא היו תלמידים ממש טובים אלא תלמידים שבחרו מגמה כדי לא ללמוד את המקצועות הקשים אלה רק את אלה שממש חייבים פלוס מקצוע כמו תקשורת. חשבתי זה יהיה מסלול של תלמידים טובים אבל מסתבר שטעיתי. אז עברתי למסלול שכמעט כל התלמידים בחרו: מסלול עיוני רגיל. לומדים את כל מקצועות החובה. לומדים גם ביולוגיה וכימיה ואפשר לבחור בין מחשבים לפיזיקה. בוחרים גם עוד שפה זרה וגם לומדים גיאוגרפיה ואומנות. בקיצור, מקצועות רגילים כמו בחטיבה. בכתה י"א בוחרים איבה מקצועות רוצים להגביר ואיזה לא רוצים. טוב מספיק על המגמות, נגיע לעיקר: יש לי איזה 15 מקצועות, מבחן כל יומיים, שעת 0 כל יום. יש תלמידים שלומדים מ-7 בבוקר עד 5 אחר הצהריים עם 2-3 הפסקות קצרות באמצע וכמובן בלי ארוחת צהריים. אין לוקרים, אין קפיטריה, אין שיעורים שהם סתם לכיף כמו נגיד כלכלת בית או משהו כזה, אלא כל מה שלומדים זה לבגרות. מה עם שיעור לחיים? שיעור כיף? לא מה פתאום! אנחנו בתיכון. צריך לסבול! אין לי כח לרשום יותר, מקווה שהבנתם את המסר!

eb182

New member
הבי"ס שלי הוא לא כמו כל הבתי ספר

בארה"ב זאת עיירה שיש בה בעיקר אנשים ממעמד בינוני-גבוה זה לא בי"ס ממוצע אבל בכל זאת בארץ באמת לא סבלתי את הבי"ס שלי והמורים היו מגעילים וגם פחות חכמים

orly 15

New member
נכון ככה זה ב-../images/Emo104.gif

לפעמים התלמידים הם אלה שמלמדים את המורים, ושיטת הלימוד כל כך גרועה!!! גם אין טיפת כבוד למורים, למבוגרים, לאף אחד!

okts

New member
BIHLAL LO

אני לומדת בתיכון בארהב והSAT בכלל לא נחשב בארץ, חוץ מאוניברסיטת ת"א, הם אמרו שצריך או SAT או פסיכו. עוד, אני מסיימת עכשיו כיתה יב´ וה SAT ממש קשה! המתמטיקה קלי קלות אבל האngלית זה סיוט. נותנים 30 דקות ובקושי אפשר לסיים הכל. וחוץ מזה הרמה הלימודית פה Lא שווה בכלל לרמה שבארץ. אפילו שישראל היא ארץ קטנטנה הרמה היא פי 20 יותר גבוהה.

למעלה