הבית ספר שלי:../images/Emo132.gif../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif
רק כדי שתבינו איזה כיף לכם שאתם לומדים בארה"ב או בכל מקום אחר שאין בתי ספר דפוקים כמו שלי, הינה תיאור קצר של בית הספר התיכון היחיד בנס ציונה: קודם כל, בסוף כתה ט באו אלינו מהתיכון כדי להסביר כמה זה חשוב לבחור מגמה ושלפי הבחירה הזאת יקבע מה נוכל ללמוד באוניברסיטה ובכלל מה המקצוע שלנו לחיים. ממש דפוק להחליט על קריירה בגיל 14, אתם לא חושבים??? אז ככה: יש מסלול מב"ר ומסלול אתגר שהם לתלמידים עם ציונים נמוכים שלא בטוח יצליחו לעשות תעודה בגרות מלאה. יש מסלול עיוני פלוס שזה מקצועות החובה (הסטוריה, ספרות תנ"כ וכו´) ועוד מקצוע מגמה כמו: גרפיקה, מוזיקה, תקשורת, תאתרון. אני בהתחלה הלכתי למסלול הזה. מגמת תקשורת. לא למדנו גיאוגרפיה או ביולוגיה או דברים כאלה, רק את המקצועות הכי הכי בסיסיים. גם הסטוריה למדנו ברמה נמוכה מאוד. כל התלמידים שבחרו מגמה לא היו תלמידים ממש טובים אלא תלמידים שבחרו מגמה כדי לא ללמוד את המקצועות הקשים אלה רק את אלה שממש חייבים פלוס מקצוע כמו תקשורת. חשבתי זה יהיה מסלול של תלמידים טובים אבל מסתבר שטעיתי. אז עברתי למסלול שכמעט כל התלמידים בחרו: מסלול עיוני רגיל. לומדים את כל מקצועות החובה. לומדים גם ביולוגיה וכימיה ואפשר לבחור בין מחשבים לפיזיקה. בוחרים גם עוד שפה זרה וגם לומדים גיאוגרפיה ואומנות. בקיצור, מקצועות רגילים כמו בחטיבה. בכתה י"א בוחרים איבה מקצועות רוצים להגביר ואיזה לא רוצים. טוב מספיק על המגמות, נגיע לעיקר: יש לי איזה 15 מקצועות, מבחן כל יומיים, שעת 0 כל יום. יש תלמידים שלומדים מ-7 בבוקר עד 5 אחר הצהריים עם 2-3 הפסקות קצרות באמצע וכמובן בלי ארוחת צהריים. אין לוקרים, אין קפיטריה, אין שיעורים שהם סתם לכיף כמו נגיד כלכלת בית או משהו כזה, אלא כל מה שלומדים זה לבגרות. מה עם שיעור לחיים? שיעור כיף? לא מה פתאום! אנחנו בתיכון. צריך לסבול! אין לי כח לרשום יותר, מקווה שהבנתם את המסר!