צריכה עזרה

אלמה

New member
צריכה עזרה

אנחנו נגיע לניו יורק בחודש יולי. ספרו לי קצת על החיים של ילד בן 14 שם. לאיזה בית ספר כדאי ללכת? מה רמת הלימודים שם? האם ניתן לסיים לימודי תיכון ב 3 שנים? בגיל 17 במקום 18? אנחנו חוזרים לארף אחרי 3 השנים. אשמח על כל מידע. תודה, אלמה

orly 15

New member
אני יכולה לעזור../images/Emo140.gif

יש לי קרובים וחברים שחיים בניו יורק, וגם ההורים שלי היו חיים שם. קודם כל, את מתכוונת לניו יורק העיר או לניו יורק הארץ? (אני מתארת לעצמי שהעיר). 1. איזה בית ספר? יש הרבה בתי ספר. תלוי איזה רובע את תגורי. 2. כל בית ספר הרמה קצת שונה. כמו שבישראל לא כל בתי הספר באותה רמה. 3. תיכון זה 3 שנים, לא? מכתה י´ עד כתה י"ב (ככה זה אצלי). את אולי מתכוונת אם אפשר לסיים בכתה י"א? טוב, קשה לי קצת לעזור לך, אז תעני לי למה את בדיוק מתכוונת, טוב?

אלמה

New member
קודם כל תודה

נמדובר בניו יורק העיר, אני מתכוונת האם ניתן להתחיל את הלימודים בכיתה ט ולסיים ב יא´ ז"א תוך שלוש שנים. נתתי עדיפות קודם כל לבית הספר ואחרי שנמצא בית ספר שמתאים לנו נחפש שם בית לגור. איזה בית ספר? כזה שיאפשר לבן שלי לסיים את התיכון בשלוש שנים עם משהוא מקביל לתעודת בגרות ישראלית, שלא תהייה לו בעיה להתקבל לאוניברסיטאות פה בארץ. שוב, תודה! אלמה

orly 15

New member
הבנתי

לפי דעתי התיכונים בניו יורק מתחילים בכתה י ולא בכתה ט, ולא נראה לי שהוא יכול לקפוץ כתה או משהו כזה. את צריכה לחפש איזה אתר באינטרנט עם מידע על בתי ספר בניו יורק סיטי. יש גם פורום ישראלים בארה"ב ושם אולי יוכלו לעזור לך.

orly 15

New member
גם בן דוד שלי אמר ט´-י"ב

אבל הוא למד במדינת דרום קרולינה אז חשבתי שזה אולי שונה בניו יורק.

eb182

New member
זה לא

גם בארץ זה היה ככה ועדיין יש כמה מקומות שזה ככה

אלמה

New member
עוד שאלות...

האם התיכונים עובדים על עקרון של "איסוף קרדיטים"? האם התיכונים "פועלים" שם גם בקיץ? איך רמת הלימודים שם? (בהשוואה לארץ) מה המקביל שלהם לתעודות בגרות? תודה, אלמה

orly 15

New member
הינה התשובות../images/Emo140.gif

אז ככה... יש להם בחינות SAT שזה מקביל לבחינות הבגרות בארץ אבל יותר קל לעבור אותם מאשר את הבגרויות (צריך לדעת אנגלית טוב). ומה זאת אומרת "איסוף קרדיטים"? בית ספר בקיץ? טוב זה שונה בכל מדינה. למשל במדינת קונטיקוט מתחילים כמונו בספטמבר, אבל במדינת דרום קרולינה מתחילים באמצע אוגוסט. הלכתי לשאול את אמא שלי וזה מה שהיא אמרה: בניו יורק מתחילים ללמוד ב-1 בספטמבר (כמו בארץ) ומסיימים באמצע יוני (גם כמו בארץ). רמת הלימודים היא כמו בארץ. ובקשר לאיסוף קרדיטים: זה רק באוניברסיטה ובקולג´. טוב, זהו. ויכול להיות שדברים השתנו מאז שאמא שלי סיימה את לימודיה.

eb182

New member
לא נכון

מקבלים כמה נקודות קרדיט על כל קורס שלוקחים בתיכון ויש לכל בי"ס את המספר קרדיטים שצריך כדי לסיים אותו ואם אין לך מספיק אז צריך להשלים בקיץ ואם נכשלים לא מקבלים קרדיט על זה. אין ממש "רמת לימודים" כי כל אחד בוחר מה הוא רוצה ללמוד ואם הוא נכשל אז הוא לוקח את אותו קורס שנה הבאה שזה דומה באיזו דרך ליחידות לימוד בארץ. ל-SAT אין שום קשר ללימודים הרמת אנגלית בהם מאוד מאוד גבוהה. אני עשיתי את ה-PSAT השנה( אניבי´ וגם עושים את זה בי"א) ובי"ב יש את ה-SAT שזה יותר מקביל לפסיכומטרי בארץ.

Doctor Evil

New member
גם אני לקחתי את ה-PSAT

החלק של המתמטיקה ממש ממש קל. החלק של האנגלית היה לי די קשה כי זה אוצר מילים ברמה גבוהה מאד ואפילו שהאנגלית שלי טובה, היה לי קשה בחלק הזה. וגם אמרו לנו לא לנחש כי אם אתה מנחש לא נכון אז יורדות לך נקודות.. אז לא עניתי על הרבה שאלות. וגם זה על זמן, אז יש לך 25 דקות על כל חלק.. ובכל חלק יש בערך 25 שאלות..הייתי דיי לחוץ בזמן. אני אמור לקבל תוצאות עוד מעט.

וגם אני עשיתי את הPSAT

וזה נכנס אצלי לקטגוריית המבחנים הלא מועילים שעשיתי בי´ (ביחד ען הבגרות בהיסטוריה והבגרות בלשון שעשיתי בישראל). האנגלית באמת קשה וזה לא קשור עד כמה האנגלית שלך טובה. אמריקאים מהכיתה שלי שעברו את זה גם לא ידעו את הרוב (but than again הם אמריקאים..
) אבל זה בערך כמו בפסיכומטרי שאתה לא יודע רבע מהמילים בעברית שכותבים שם...

אלמה

New member
אז מה אתם מציעים לבן שלי?

ילד מוכשר שעוזב את המערכת בקיץ כשהוא עולה לכיתה ט´ וחוזר כשהוא עולה לי"ב. מבחינת מערכת החינוך שלנו - הוא יצא בלי כלום כיוון שלא למד תיכון בארץ. אם לא ייסיים בניו יורק את התיכון תוך שלוש שנים - ולא יוציא תעודה "שוות ערך" לתעודת הבגרות שבישראל - לא יוכל להתקבל לאונ´. אז מה עושים? איזה תיכון אתם ממליצים? מחכה לתשובותיכם... אלמה

בגרות בינלאומית...

הוא ייתקבל עם זה לכל קום
חוץ מזה, גם עם בגרות אמריקאית תקבלים בישראל...

מה ששווה כביכול לבגרות אמריקאית

בטח שיש בגרות אמריקאית.... רק שבגרות אמריקאית זה לא כמו שאר הבגרויות בעולם...

eb182

New member
אם הוא יקח המון קורסים

ו-extra credit(בגלל שיטת הקרדיטים) אז הוא יכול לגמור ב-3 שנים ה-PSAT וה-SAT לא חשובים בכלל למערכת החינוך בישראל לדעתי כי זה רק בשביל קולג´ בארה"ב בעיקרון, לא נראה לי שתהיה בעיה כי בטח יתנו לו איזשהי תעודה שאומרת שהוא סיים תיכון בארה"ב ויהיו בה את הציונים שלו.

למעלה