צריכה עזרה

ליאת341

New member
צריכה עזרה

שלום בנות יקרות!
פעם שניה שאני כותבת את ההודעה... אחרי שסיימתי את הראשונה המחשב קרס .... :(
אני קוראת סמויה בפורום כבר חצי שנה ואני רואה כמה אתן עוזרות אחת לשניה כל כך ואני ממש זקוקה לעזרתכן.
אני בסבב הורמונלי להחזרת מוקפאים בני 3 ימים.
קיבלתי מחזור 10/4 ויום למחרת התחלתי לקחת 3 אסטרופם ליום.
ביום 13 למחזור 22/4 אלו תוצאות בדיקות:
אסטרדיול 652
פרוגסטרון 2.5
LH 6.1
רירית 9.5
הרופא הנחה להוסיף 2 אסטרופם וגינלי ביום ז"א 5 אסטרופם ביום...!!!
ביום 17 למחזור (היום) אלו תוצאות הבדיקות:
אסטרדיול 11006.7 לא גבוה מדי?
פרוגסטרון 0.9>
LH 4.8
רירית 8
הנחיית הרופא היום היא שהולכים להחזרה ביום רביעי 2/5 מפשירים קשית עם 2 עוברים יום 3 הוא רוצה לגדל אותם ליום 5 ... בלסטוציסטים (מקווה שכתבתי נכון) נשמע לכן הגיוני לגדל ליום 5 ??
ממחר אני צריכה להוסיף לכל האסטרופמים עוד 3 אנדומטרין ביום..(יש גם דקפפטיל לאחרי ההחזרה..)
נראה לכן תקין? הגיוני? אוף אין לי מושג בזה ואני לא מבינה בזה כלום ולא מוצאת בשום מקום הסברים.. ממש מבואסת..
חשבתי שאני צריכה להגיע לביוץ יזום ואחרי זה מבצעים את ההחזרה לפי גיל העוברים אבל הרופא אמר שאני לא אבייץ כי אני עם הורמנים.. לא ברור לי בכלל.
שאלה שניה - אני יכולה להחדיר לנרתיק את האסטרופם והאנדומטרין באותו זמן או לחכות ביניהם?
אשמח מאוד לעזרתכן בבקשה..

מנסה לעשות לך קצת סדר

כתבתי לך תשובה מפורטת מאוד והמחשב העיף אותי החוצה... אולי חפרתי מדי

לגבי ערך של אסטרדיול -
ברגע שהאסטרופם הוא וגינלי הוא נספג מהר מאוד והערך המתקבל הוא ממש גבוה. הכל בסדר

לגבי גם אסטורפם וגם אנדומטרין-
זה שני תכשירים שונים המספקים הורמונים שונים לגוף הראשון אסטרדיול והשני פרוגסטרון. הדקפפטיל שיש הוא גם סוג של תמיכה שמביאה לשחרור עצמי של חלק מההורמונים.
לגבי ביוץ-
אין ביוץ בכלל כאשר עושים סבב של החזרת מוקפאים על בסיס הורמונים. בחודש כזה אין זקיקים ובטח שלא זקיק מוביל - אין ביוץ. בעזרת אסטורפם ואנדומטרין מדמים את מהלך המחזור.
לגבי גידול -
בוודאי שאפשר להפשיר קשית עם שני עוברים של יום 3 ולגדל ליום 5 השאלה האם יש בכל טעם. את לגמרי צריכה לקחת בחשבון מצב שבו יהיו לך 2 עוברים של יום 5 שזה מהם אבל גם מצב קיצון בו יש לך 0 יום 5 שזה מצב פח. אני כמובן לא רופאה אבל בעיני עדיף להפשיר ביום 3 ולהחזיר 1 ולגדל רק 1 ליום 5. אם גדל ובא לך החזרה של עוב רנוסף לעשות החזרה נוספת ואם לא אז להקפיא.
&nbsp
מה שתבחרי -לנשום עמוק ובהצלחות רבות !!

ליאת341

New member
תודה רבה רבה צילה סוף סוף הבנתי !!

אמרתי לו כבר שאני סומכת על שיקול דעתו ושזה בסדר נגדל ליום 5...
יש לי רק מוקפא אחד נוסף ואני עם רזרבה שחלתית נמוכה FSH 17.
עכשיו נשאר לי רק להתפלל את כל התפילות בעולם ואולי יקרה לי איזה נס ענק..

לנשום עמוק...!!! גם הרופא אמר לי...
תודה שוב והצלחה מהירה ומבורכת שתהיה לך
!

נועה312

New member
לא הבנתי

הרירית היתה 9.5 ביום ה13 ואז ירדה ל8 או שהיא היתה 5.9 ביום ה13?
כמו שצילה רשמה לך אין ביוץ בהחזרה על בסיס הורמונלי והפרוגסטרון שתתחילי לקחת מדמה את הביוץ. גם אני הייתי מעדיפה להחזיר את זה שנראה הכי טוב ביום 3, כי מי יודע אם ביום 5 יהיה את מה להחזיר. זה סיכון.

ליאת341

New member
כן הרירית ירדה.. מוזר לא?

הרופא אמר שזה אותו דבר?!
איך 9.5 ו 8 זה אותו דבר לא יודעת..
אבל גם ככה לא ידעתי שום דבר לפני שכתבתן לי.
לגבי גידול המוקפאים הייתי צריכה כבר לתת לו תשובה והחלטתי ללכת עם שיקול דעתו ולגדל ליום 5. ממש ממש ממש מקווה שלא טעיתי..
אני אוכלת סלק.. מקווה שמשהו יעזור לה ולי עד יום רביעי ..
וגם מאוד מקווה שאצליח כמוך עם המוקפאים.
כמה מקווה יצא לי.. בסיפור הזה יש הרבה "מקווה"
תודה רבה נועה !

גם לדעתי עדיף החזרה כפולה.. יום 3 ו 5..

אם אין לך עוד עוברים נוספים, אותם ניתן להפשיר במידה וחלילה לא ישרדו ליום חמש.. אז לא רואה שום יתרון בלגדל. התנאים הכי טובים לעוברים שלך הם ברחם שלך. אם ממש רוצים אז אפשר לעשות החזרה כפולה ביום 3 ואכ ביום 5. אבל נראה לי שאולי כבר עדיף להחזיר ביום 3 שניים.

13yaya

New member
היה לי סבב אחד כזה

שבו הפשירו 2 עוברים של יום 3 וגידלו ליום 5.
הטענה של הרופאה היתה שזה כדי לבודד את העוברים עם הסיכוי הגבוה ביותר להריון ולחסוך את ההמתנה של שבועיים עד לבטא ואת מפח הנפש אם תתקבל בטא שלילית. כי הסיכויים של עוברים שהגיעו ליום 5 בתנאי מעבדה להשתרש גבוהים יותר ואם הם לא ישרדו, כנראה שהם לא היו שורדים גם ברחם. כפי שרשמו לך, בהחלט אפשר להתווכח על הטענה הזו. יכול להיות שהם כן ישרדו.
במקרה שלי, היה גם מוקפא של יום חמש כך שאם אחד או שניים מהעוברים לא היו שורדים, היינו מפשירים ומחזירים גם אותו. בסופו של דבר שניהם שרדו והוחזרו אבל הבטא היתה שלילית.
עשיתי את זה פעם אחת, כשעוד האמנתי שבivf זה ילך צ'יק צ'ק וחבל לבזבז את הזמן על עוברים פחות ממושלמים. לא חושבת שהייתי מסכימה לזה שוב (אלא אם כן באורח פלא היו לי המון מוקפאים).
&nbsp
לגבי הטיפול התרופתי, נראה בסדר גמור.
&nbsp
המון בהצלחה! :)

ליאת341

New member
התרגשתי לקרוא את התשובות העצות

ממש דמעתי לי פה מלחץ והורמונים..

תודה רבה והלוואי וכולכן תדעו את שליבכן מייחל (כמוני כמוכן) מהר מהצפוי.

סטטיסטית הראו שהטענה של הרופא שגויה

היו מספר מחקרים בארהב שהראו שאישה עם x הפריות, במידה והיא תחזיר רק עוברי יום 3 הסיכוי במצטבר להריון גבוה מאשר אישה שגידלו לה את ה x עוברים ליום 5 והעשתה החזרות של עוברי יום 5.
מכאן שהטענה שעובר שלא יתפתח במעבדה לא יתפתח גם ברחם היא שגויה.
&nbsp
מה שכן.. כמובן שהסיכוי של עובר יום 5 להשתרש גבוה מאשר של עובר יום 3. ולכן זה נכון שמי שעושה רק החזרות של עוברי יום 5 אחרי פחות החזרות תהרה.. אבל.. פחות החזרות אך יותר שאיבות.. כי יותר עוברים הלכו בתהליך כי ניסו לגדל אותם במעבדה ולא ברחם.
&nbsp
אז מסכימה לגמרי עם המסקנה שלך.. מי שיש לה הרבה עוברים, עדיף לגדל ליום 5. מי שיש לה פחות מ 4 הפריות למשל.. לא נראה לי שיש היתרון אמיתי בגידול ליום 5. אלא אם יש בעיה ספציפית שדורשת זאת.

ליאת341

New member
יש לי עובר אחד נוסף - המוקפא האחרון..

כבר אמרתי לו שנעשה את זה כמו שאמר ונגדל ליום 5 .
ואני מתחילה להתחרט..
הוא לא הציע החזרה כפולה ואני לא ידעתי שקיים דבר כזה עד לפני כמה דקות.
מקווה לטוב.
תודה רבה!

פשוט כתבת שיש לך קשית עם 2 יום 3

לשם כך דיברתי על החזרה כפולה.אם יש לך רק מוקפא 1 כל הדיון אינו רלבנטי. מבחינתי עובר 1 אינו משהו לשחק איתו. מפשיר טוב -יאללה לרחם.

ליאת341

New member
לא הסברתי טוב..

יש לי 2 קשיות
באחת יש 2 עוברים יום 3
בשניה יש 1 עובר יום 3
הפעם נפשיר את הקשית של 2 העוברים וכמו שאומר השיר "ותתפללי לטוב.."

סבבה עכשיו קפיש

אז עומדת מאחורי ההסבר שלי לגבי החזרה כפולה

אם את מפשירה 2 ...

אם נותר עוד עובר..

אז במקרה הכי גרוע, חס וחלילה, אם השניים האחרים לא ישרדו.. אז משארת שיחזירו אותו. התיזמון לא אופטימאלי בהנחה שזה עובר יום 3, אבל נראה לי שזה עדיין בסדר בהחזרה הורמונאלית.
&nbsp
בהצלחה יקירה

מפעם

New member
אם מפשירים ביום שני אז עדין יש לך זמן לבקש החזרה כפולה

וזה גם כדאי. זה ממש לא נעים להגיע להחזרה ולגלות שאין מה להחזיר.
דברי עם הרופא. אולי לא נח לו להגיע פעמיים להחזרה אבל זה ממש לענין.
עוד אפשרות
להפשיר את שתי הקשיות ביום 3. להחזיר אחד ולגדל את השניים הנותרים. אם יגדלו, מה טוב ואפשר להחזיר עוד אחד ביום 5 ולהקפיא את הנוסף או להקפיא את שניהם ואז יש לך שני בלסטוציסטים להחזרה נוספת בעתיד (עוד שנתיים ככה, אחרי שתסיימי להניק:)

ליאת341

New member
תודה, נכון את צודקת אבל נראה לי

שזה מאוחר מדי..
אני ממש מקווה שהמזל יאיר לי פנים והם יגדלו לבלסטוציסטים ותהיה החזרה ביום רביעי..

מפעם

New member
לא מאוחר! ההפשרה מחר דברי עם הרופא בבוקר שיתן הוראות למעבדה

אני כבר פעמיים הגעתי ליחידה בלי שקבעו לי החזרה ובקשתי לשבץ אותי להחזרה במקום. וכך היה.
דברי עם הרופא בבוקר ותבקשי לבא להחזרה מחר מיד עם ההפשרה. אם הרופא לא יכול להגיע שיארגן לך מחליף וידאג רק להשאיר הוראות מדויקות.
העיקר שאת תדעי מה לבקש.
בהצלחה

למעלה