צריכה עזרה...

צריכה עזרה...

שלום,יש לי חתול ג'ינג'י מהמם שבקרוב בן שנה.
לפני כחודש עברנו לגור בדירה עם שותפים, לפני זה גרנו בדירת חדר מאוד קטנה ולא היה לחתול מרחב. אחת הסיבות שעברנו היא בשביל שיהיה לחתול יותר מרחב.
לשותף שלי יש כלב גדול מבוגר שלא עושה כלום (ממש לא מציק לחתול שלי) ההפך-החתול שלי מפחד מהכלב ומרוב פחד הוא מתקרב אליו ומנסה לחקור מה זה הדבר הזה ששוכב שם ומנסה לגעת לו בזנב (לדעתי זה מפחד בכדי לחקור ולבדוק מה זה).
בנוסף החתול שלי שורט רהיטים (דבר מוכר לחתולים) ועושה בלאגן בבית, בשבועות האחרונים הוא היה סגור בחדר שלי כי אני עובדת מלא שעות ואני מחוץ לבית המון, ימים שלמים שהחתול לא יצא מהחדר! גם בשביל שלא יהיה בלאגן עם הכלב וגם בשביל שלא יהרוס רהיטים כי לא נעים לי מהשותפים שלי שאחת מהם היא בעלת הדירה.
השותפים שלי ממש בסדר ואנשים טובים אבל פתרון לגבי התנהגות החתול שלי אני לא מוצאת.
בשבוע האחרון החתול היה אצל אמא שלי בת"א ואצלה הוא היה משוחרר בכל הבית. וכמובן שלא התנהג הכי יפה אבל היא נותנת לו להיות משוחרר,מחר הוא אמור לחזור איתי הבייתה ואני ממש לא רוצה שהוא שוב יהיה נעול בחדר ימים שלמים,עצוב לי עליו, הוא נכנס לסטרס ולמצב נפשי לא משהו, אצל אמא שלי הכל היה מושלם, יש לי את האופציה להשאיר אותו אצלה אבל אני רוצה אותו איתי.
האופציה הנוספת היא להוציא אותו לחצר אבל אני מפחדת שידרס למרות שמדובר ברחוב שקט ועוברות מכוניות לעיתים רחוקות.
יש גם אופציה ללכת לוטרינרית הומאופטית ושיעשו לו כדור הרגעה טבעי, השאלה אם הכדור הזה יגרום לו להיות רגוע יותר והוא יוכל להיות חופשי בכל הבית בלי לעשות בלאגן?
אין לי מושג מה לעשות.... יש למשיהו רעיון?

Yukita

Well-known member
מנהל
דעתי

לדעתי החתול אינו צריך שום תרופות הרגעה. אם את מגיעה לכיוונם כאה, צריך להיות ברור שגם חומרים טבעים זה לא בדיחה וצריך תמיד לוודא שמי שרושם תרופות כאלה הוא באמת בעל ההכשרה הייעודית המתאימה, במקרה זה -וטרינר התנהגותי עם הכשרה רשמית.

מה שמתואר מהתנהגות החתול, בהנחה שאכן מקבלים תמונה מספיק שלמה ממה שכתבת, אינו מעיד על שום צורך במתן תרופות הרגעה. כשחתולים עוברים לגור עם חיות נוספות בבית, יש תקופת הסתגלות. אם לכלב א מפריע שמנסים לגעת לו בזנב וכו' - מה הבעיה? כשאת נמצאת, אפשרי לחתול לראות במה מדובר ואל תרחיקי אותו (להתערב רק אם לכלב ממש מפריע). זה טבעי, וככל שאת מונעת מהם להכיר זה את זה, את גם מונעת נירמול יחסים.

באשר לרהיטים, זו בעיה ידועה. אז מה עושים?

1.מספקים מקום גירוד שהחתול יאהב. לחתולים שונים יש העדפות שונות בקשר למשטח גירד- אנכי, אפקי או משופע, אז מתקן מתאים צריך להיות בהתאם להעדפה. מתקן טוב צריך גם להיות יציב. אצלנו יש מה שמכונה 'עץ חתולים', זה לא נראה כמו עץ, מדובר פשוט במתקן גדול עם קומות, שמספקות אפשרויות גירוד שונות וגם מקומות תצפית ומרבץ. החתולים מאוווווד אוהבים אותו ומעדיפים להתעלק עליו במקום על הרהיטים.

2. אם ממש יש בעית גירוד חמורה ומתקן גירוד לא עוזר (ניסית?), אפשר לשים כיסויי ציפורנים. Soft paws הוא מוצר כזה.

3. יש מי שגם מקצצים את קצות הציפורנים. לא מדובר בעקירת ציפורניים (לא חוקי וגם לא מוסרי) אלא בגזירה של החלק החד בלבד, עם מספריים מיוחדים. רצוי לבקש הדרכה מוטרינר בפעם-פעמיים הראשונות כדי לא לגזור יותר מדי ולא לגרום בטעות לדימומים.

אבל בעיקר, נראה לי , אם מותר לי לומר, שהבעיה היא הרבה פחות בחתול שמתנהג טבעי וזקוק פשוט לזמן הסתגלות, ויותרבלחץ ובחששות שלך. אולי כדאי שתבררי מול השותפים איך הם מרגישים באמת, ואם אכן את צריכה לחשוש כל כך?

ברור שדיברתי עם השותפים...

הסברתי לשותף (בעל הכלב) שהוא משחק לו בזנב כי הוא מפחד ממנו והוא מנסה להכיר, היה פעם אחת שהראשים שלהם נפגשו והחתול שלי מאוד נבהל והרגיש סכנה אז הוא שלף ציפורניים (להגנה עצמית בלבד למרות שהכלב לא עושה כלום) ונשבר לחתול ציפורן שנחתה על ראש הכלב, בעל הכלב נבהל שאולי החתול שרט אותו,אבל לא היתה שריטה בכלל. ניסינו לעשות הכל החלפנו ריחות באמצעות החלפת חפצים, שהם יאכלו אחד מול השני שרק הדלת מפרידה בינהם, הכל התייעצתי ועשיתי מה שאמרו, כלום לא הולך החתול שלי מפחד ורק שהכלב עם הזנב לכיוון החתול הוא מעז להתקרב אליו והוא משחק לו בזנב בכדי לחקור (כמו שאמרתי קודם)
לגבי השותפה שהיא גם בעלת הדירה, אין לה בעיה שהחתול מסתובב בבית אבל יש לה בעיה (ובצדק) שהוא שורט את הרהיטים בבית.
הפתרון היחיד שאני רואה הוא שהחתול לא יצא מהחדר, ושאני אתחיל לתת לו לצאת מהחלון לחצר רק השאלה איך לעשות את זה? אני ממש מפחדת מהסכנות...
יש לחתול שלי מתקן גירוד ענקי,הוא נמצא בחצר.

Yukita

Well-known member
מנהל
אתם לא צריכים לעשות יותר כלום בקשר לקשר

בין הכלב לחתול, פשוט לעזוב אותם בשקט. הסתגלות לוקחת זמן, וממש לא צריך כרגע לעשות החלפת ריחות או אכילה משותפת - אם הכלב נשאר שקט, והחתול לא עושה כלום חוץ מלגעת לו בזנב, אל תתערבו. הם יתרגלו זה לזה בעצמם, אבל לא כשאתם לחוצים ומתערבים להם כל הזמן.

מה ההגיון בלהשאיר את מתקן הגירוד בחצר? הכניסי אותו הביתה. אז תדעי אם זה עוזר או לא עוזר.

באשר להוצאה לחצר, אני אישית לא בעד בנסיבות כאלה, הסכנות שאת פוחדת מהן לגמרי ממשיות, אבל גם זה בר ביצוע. זו כבר החלטה שלך.

כרגע, עם המידע המועט שיש לי ומבלי לפגוש אתכם, אני מתרשמת שמרבית הבעיה טמונה בקושי שלכם, בני האדם, לתת את תקופת ההסתגלות הנדרשת. זה כבר עניין של היכולת שלכם להירגע ולקבל את המצב.

Yukita

Well-known member
מנהל
במחשבה נוספת

אםהמצב מלחיץ וקשה לכולכם לראות איך זה מתפתח, יש גם אפשרות להזמין יועצת חתולים שתבוא, תראה את כל הנפשות הפועלות, ותמליץ על דרכי פתרון המתאימות למצב. כאן באינטרנט אנחנו לא באמת רואים את התמונה השלמה ולכן יש לעצות תכונה לא להביא בחשבון את כל המצב לאשורו.

בעייתי...

יועצת התנהגותית ביררתי בעבר, עוד לפני שעברתי לדירת השותפים כי מדובר בחתול מאוד אנרגטי שקשה להשתלט עליו (כיאה לג'ינג'ים) וזה נורא יקר אז בסוף וויתרתי...
יכול להיות שלא הייתי מספיק ברורה- אבל הבעיה העיקרית היא שלא נעים לי לשחרר את החתול מהחדר בגלל מה שהוא עושה בשטחים המשותפים בדירה (גירוד רהיטים,הצקה לכלב תוך כדי חקירה). אני רק עברתי לשם לפני חודש, ובעלת הדירה והשותף מקסימים,באמת!!! אבל אני לא מרגישה בנוח שהחתול יהיה משוחרר ויעשה בלאגן. בגלל זה חשבתי על כדורים שירגיעו אותו ואז הוא יהיה יותר רגוע ואני יוכל לשחרר אותו שאני בבית לפחות. (הוא כל הזמן בחדר! גם שאני בבית וגם שאני לא,והוא מתחרפן ובצדק),בגלל זה הוא היה אצל אמא שלי עכשיו שבוע והיום אני צריכה להחזיר אותו, אבל שוב הוא יהיה סגור בחדר כל החיים? ועוד אחרי שהיה שבוע משוחרר בדירה גדולה אצל אמא שלי-זה לשגע את החתול.

בגלל זה אני די מיואשת מהמצב.. נראה לי אני בכל זאת יברר על הכדורי הרגעה הטבעיים.

ארמורגם

New member
תשאירי את החתול אצל אמא שלך

שם יש לו מרחב יחסית גדול והוא חופשי ומאושר.
אצלך בדירה את מנסה להפוך אותו למשהו שהוא לא, וזה גורם לו סבל.
אצלך בדירה אין תנאים נאותים לגדל חתול.
כלומר, התנאים ההתחלתיים דווקא לא רעים, אבל אתם מנחיתים אילוצים לא ריאליים.
לסיכום תני לחתול שלך להיות חתול, ואל תנסי לשנות אותו ע"י תרופות או כליאה.
&nbsp
אם בכל זאת תרצי לתת לזה צ'אנס, נשמע שהשותפים שלך דווקא פתוחים לעניין יותר ממך.
שני הדברים שמפריעים להם הם ההצקה לכלב ושטירת הרהיטים.
לשני הנושאים האלה ייעוץ חיצוני יכול לעזור.
אמרת שביררת מחירים בעבר ומצאת שזה יקר. כמה זה עולה?

ביררתי אצל אחת וזה היה בסביבות ה400 לכל פגישה שזה לא זול...

ואני לא מסוגלת להשאיר אותו אצל אמא שלי עוד,הגעגועים הורגים אותי,אבל שהוא בבית בחדר כל היום התסכול הורג אותי כי אני מרחמת עליו.
יכול להיות שאני צריכה להמשיך לברר אצל עוד יועצי התנהגות.
וטרינרית הומאופתית,יכול להיות שהיא גם יועצת התנהגותית? כי לא נראה לי שהיא תתן כדורי הרגעה טבעיים לחתולים בלי לאבחן את הסיבה שבגללה הוא לא רגוע, בטוח יש להם איזה מידע שיכול להועיל בלי כדורים.
אני טועה?

ארמורגם

New member
לגבי אבחון

איך הוטרינרית יכולה לאבחן את הבעיה כשהיא לא רואה אותו בסביבתו הטבעית?
רק מהסיפורים שלך.
ובכל מקרה עלות הוטרינרית + התכשירים ההומאופתיים יעלו הרבה יותר מ-400 ש"ח.
יועצת באה אליך הביתה ומתרשמת ממקור ראשון, ולזה אין תחליף.
יכול להיות שיש יועצות יותר זולות, אבל 50 שקל לכאן או לכאן לא נראה לי משמעותי.
מה שיותר חשוב זה שהיא תהיה מנוסה מספיק כדי לספק פיתרון בכמה שפחות פגישות.
את גם צריכה לבוא לטיפול בהבנה שיידרשו שינויים מצידך ומצד בני הבית.
&nbsp
עדיין לא הבנתי למה את חושבת על פיתרון תרופתי. מהסיפור נשמע שהוא מתנהג כמו חתול רגיל, ולכן אני לא רואה צורך לסמם אותו.
מה שכן יכול לעזור לדעתי זו הכוונה כיצד לשפר את היחסים שלו עם הכלב, ואיזה שינויים לבצע בדירה כדי שהוא לא ישרוט רהיטים.

הוא אכן חתול רגיל לחלוטין אבל אנרגטי יותר מהשאר..

ונתקלתי בכמה וכמה חתולים,הוא תופעה,אומנם יש לו מתיקות מתפרצת אבל גינג'י שובב לגמרי.
אתמול הוא הצליח לצאת מהחלון והיה על העציץ שבחלון ואמא שלי גרה קומה שלישית,איך הוא עשה את זה אין לי מושג...החלון היה סגור. אולי היה פתוח ממש ממש חריץ פתוח,זה קומה שלישית!!! היה מאוד מבהיל.
אני ישר הולכת על הפתרון התרופתי כי אני רוצה משהו שירגיע אותו, אני הכי רוצה בעולם שיהיה משוחרר ויהנה לא אימצתי חתול בשביל שיסבול,והוא סובל...
הוא גם ממש רוצה לצאת לחצר,ואני מוציאה אותו שאני חוזרת הבייתה מוקדם ,אומנם יחד איתי.
החלום שלי לגביו שהוא יהיה משוחרר בכל הבית, ומשוחרר בחצר ויצא ויכנס מתי שבא לו בלי החרדות שלי.
בכל מקרה עזרתם :) אני השבוע קונה לו את הכיסוי ציפורניים נתחיל מזה, הרהיטים יותר מלחיץ אותי,אני מאמינה שהוא והכלב מתי שהוא ילמדו להסתדר.

ארמורגם

New member
האם קיימים בבית מתקני גירוד?

במידה וכן, תוכלי לצלם אותם ולהעלות לכאן?
כמו כן תרשמי היכן הם ממוקמים בבית.

יש מתקד גירוד ענקי בחצר

הוא בחצר כי הוא ענק..
נראה לי אני אקנה לו מתקן גירוד+משטח גירוד ושניהם יהיו בחדר שלנו.
ושהוא יהיה בחדר אני אוריד לו את הכיסוי ציפורניים ושאני מוציאה אותו להסתובב בבית אני אשים לו את הכיסוי.
נתחיל בזה ואני יראה איך אני מתקדמת.
בנוסף אני אוציא אותו בהדרגה לחצר..
דרך אגב עוד משהו שעלה לי לראש,רתמות לחתולים,יש פה מישהו שמשתמש?
אמרו לי שבחו"ל זה ממש מוכר.

ארמורגם

New member
מתקני גירוד

מתקן גירוד ענק בחצר זה מעולה, רק שמבחינת החתול זה כאילו אין בכלל מתקן גירוד.
זה כמו שאת רוצה להכין סלט, ויש מלא ירקות... בסופר. מה זה עוזר לך כרגע?
&nbsp
צריך לפזר מספר מתקני גירוד בבית במקומות אסטרטגיים, בד"כ ליד הרהיטים שהוא נהנה לשרוט.
מתקן גירוד לא צריך להיות גדול או יקר, הזולים עושים עבודה טובה אם מתאימים אותם לחתול.
ישנם סוגים שונים של מתקני גירוד (אופקי, אנכי, אלכסוני), ולכל חתול העדפות משלו.
קצת ניסוי וטעיה עד שתמצאי את השילוב המנצח.
את צריכה להבין שמתקן גירוד זה לא פריווילגיה או צעצוע, אלא צורך בסיסי של כל חתול שכרגע את לא ממלאת!
לכן בלית ברירה הוא מוצא את הדבר הטוב הבא - הרהיטים.
כדאי לספק לו מתקני גירוד במהרה לפני ששריטת הרהיטים תתקבע אצלו.
&nbsp
אחרי שתקני מתקני גירוד ותפזרי אותם בבית, ייתכן שהוא יאהב אותם ישר ויפסיק לשרוט את הריהוט, וייתכן שהמעבר לא יהיה מיידי. במקרה הזה תרשמי פה שוב ואנו ניתן לך טיפים איך לזרז את המעבר.
&nbsp
בשלב הזה כיסוי ציפורניים ורתמה נשמעים לי מיותרים. אל תעמיסי עליו יותר מדי שינויים בבת אחת. בהחלט ייתכן שכיסוי הציפורניים יהיה מיותר אחרי הכנסת מתקני הגירוד. אפשר כאמור גם לגזור לו ציפורניים מדי פעם (זה לא מפסיק את ההשחזה), אבל אם את מתכוונת לשחרר אותו בחוץ אז הוא צריך ציפורניים לא גזורות ולא מכוסות. אני חושב שכדאי להמתין עם היציאות בשלב הזה. תני לו להתרגל לסביבה הבייתית קודם.

רק לגבי כיסויי ציפורניים - זה פתרון מצויין, אני משתמשת בזה

כבר שנה עם הג'ינג'י הפסיכי שלי.
אבל אין לך אפשרות להוריד את הכיסויים כרצונך - מדביקים אותם לציפורניים, והם נושרים לאחר כ-3 שבועות עד חודש.
אם את מתכוונת לתת לו לצאת החוצה - אל תדביקי לו כיסויי ציפורניים, כי במידת הצורך הוא לא יוכל להגן על עצמו

עם הזמן יהיה בניהם שלום , צריך זמן
אצלי היה מצב דומה עם החתול הקודם. כשהוא היה זקן על ערש דווי, הבאתי לו יורש גור מתוק בן חודשיים שהציק לו ומרר את חייו הקשים ממילא. התינוק ביקש לשחק והזקן ביקש לנוח לבד. הזקן נשף ורשף ולא ידע רגע מנוחה והיה אומלל מאד וגם אני. אחרי כמה חודשים, התינוק התבגר קצת והבין את הרמזים העבים בצרוף ציפורנים שלופות ונרגע והזקן נרגע גם הוא. נוצר שלום קר שבזכותו הם יכלו לשבת גב אל גב ואחר כל אפילו צד את צד ואף אחד לא מחה.
נכון ששפת הכלב שונה משפת החתול, והם אינם יכולים להבין זה את זה- אבל זה ישתפר עם הזמן. תניחי להם ותתני להם להסתדר. כדי שזה יצליח עלייך להיות רגועה בעצמך, וגם אופטימית. יש סיכוי טוב שתתפח אפילו חברות, כי כלבים הם חברותיים. אצלי זה לא קרה כי לא היה מספיק זמן- הזקן מת כעבור חצי שנה של חפיפה וגם הוא היה תמיד בן יחיד ובגילו הקשיש, נולד לו אח חורג...זה היה יותר מדי בשבילו.

למעלה