צריכה עזרה

שיר שיר7

New member
צריכה עזרה

שאלה יש לי מונפור 75 ואני צריכה להזריק 300 קניתי מונפור 1200 האם אני יכולה להשתמש ב 75 ?
האם זה אותו דבר ?

ענבל ח1

New member
השאלה לא ברורה

רשמו לך מנופור מולטידוז וקנית את המינון של ה-1200? ומתוכו את אמורה להזריק כמות של 300 כל פעם?
בעיקרון, המנופור 75 והמולטידוז זה אותו חומר אבל את ה75 צריך להמיס עם הממס שבאמפולות ואני לא יודעת מה היחסיות שצריכה להיות בין הממס לאבקה. אולי 1 ממס על האבקה יוצרים יחד 75 יחידות? אני לא יודעת איך זה עובד אבל בהנחה שכך יוצאות 75 יחידות אז זה אומר שתצטרכי להזריק עוד 225 יחידות מהמנופור מולטידוז. אני לא בטוחה בחישובים שכתבתי ומציעה לך לשאול את הרופא או להיוועץ לפחות באחות.
&nbsp

שיר שיר7

New member
המשך

יש לי מונפור 75 (קיבלתי ממישהי ) היום היחידה אמרו לי שאני צריכה להזריק 300 קניתי בבית מרקחת על פי מרשם של היחידה מונפור 1200 השאלה שלי אם אני יכולה להשתמש ב75 כפול 4 או רק ב1200 ?

ענבל ח1

New member
כמו שכתבתי לך

המנופור 1200 (שזה נקרא מולטידוז) וה- 75 זה אותו חומר אבל בגלל שמעולם לא השתמשתי ב-75 אלא רק במולטידוז, אני לא יודעת איך מגיעים ל- 300 יחידות מדויקות עם המנופור הרגיך (שזה ה75). אם את יודעת איך משתמשים ברגיל על מנת להגיע ל- 300 יחידות, אז לדעתי את יכולה אבל למען הסר ספק, מציעה לך להתייעץ עם הרופא או אחות.

Rמחכה7

New member
75*4=300

4 אמפולות של 75, זה 300
אפשר להמיס עד 3 אמפולות בממס אחד
מה שאומר שאם את צריכה 4 אמפולות צריך להמיס עם 2 ממסים.
&nbsp
&nbsp

*אני* לא הייתי מערבבת או משתמשת במשהו דומה

אני השתמשתי במולטידוז 0 ליום במשך 3 טיפולים בתהש עם תגובה לא משהו (4 זקיקים)
כשעברתי לדר' בר חוה הוא העביר אותי למנופור רגיל 300 יחידות ליום (אני הזרקתי 8 זריקות, אבל לא חייבים) וכבר טיפול שני ששואבים לי כ15 ביציות.
&nbsp
הוא גם אמר (ואני יודעת שאני חופרת על זה, אבל אצלי זה הוכיח את עצמו) שנשים עם עודף משקל מגיבות טוב יותר למנופור רגיל.
אני חושבת שכשרופא רושם לי להשתמש בתרופה אחת ולא עם שם דומה אז אשתמש במה שהוא רשם.
אבל שוב, זו רק דעתי.
&nbsp

למעלה