צריכה. עזרה

spirt20

New member
צריכה. עזרה

יש פה מישהי צעירה עם רזרבה שחלתית יחסית נמוכה לגילה? אשמח לדעת מה האופציות העדיפות? לקבל תמיכה

פנדה30

New member
בת 36, עם רזרבה שחלתית נמוכה

(מאובחנת כך כבר מגיל 29...)

בגדול, שתי אופציות עומדות בפניך- לנסול להרות מביציותייך בIVF, עדיפות לטיפולים ע"ב טבעי ללא הורמונים- לא ללכת על כמות, כי אם על איכות. אפשר לנסות לשפר את המצב בעזרת דיקור, יש שיגידו שדהא וQ10 משפרים את המצב- לי זה לא עזר.

אופציה שניה, אחרי השלמה והבנה שזו הדרך המהירה והקצרה- לעבור לתרומה.

אם תרצי שאלות ספציפיות-בשמחה.

בהצלחה!

spirt20

New member
היי פנדה תודה

אם אובחנת בגיל 29, מאז ניסית הפריות וכמה? מה הייתה התגובה שלך לטיפולים. אני בת 27, המחזור וביוץ סדיר ואפילו הפרןפיל ההורמונלי הוגדר כתקין.. בבדיקת. Amh 0.64 מה שאומר שקיימת ירידה ברזרבה. אשמח אם תפרטי לי על הטיפולים שעברת ומאיזה גיל.

פנדה30

New member
עברתי 13 IVFים , עד שבערתי לתרומה

עברתי 3 לילד הראשון, ולפי מה שהרופא הגדיר אז "קרתה טעות" והריתי.
לילד השני כברלא היה ספק שצריך לעשות IVF ומהר. חיכינו רק חצי שנה מהלידה, ומייד התחלנו.
כאמור אחרי 13 IVFים מייאשים- עברנו לתרומה. גם שם הצלחנו רק אחרי שלושה טיפולים- והוורודה המהממת כבר בת 8.5חוד'
.

תמיד הייתה לי תגובה שחלתית נמוכה. הגעתי גם ל8 מנופורים בפעם אחת.

מציעה לך לפני שאת רצה לתרומה לעשות בדיקה חוזרת, ובטח ובטח לנסות כמה IVFים ע"ב טבעי, ללא הורמונים- שלא עושים טוב לתגובה שחלתית נמוכה.

בהצלחה!

spirt20

New member
תודה

מוזר, כי אצלי שלושה רופאים בעלי שם אומרים שיש לי סיכוי מצויין להרות כי הfsh שלי עדיין תקין וגם התגובה השחלתית שלי עדיין תקינה. פחדתי שאולי משלים אותי ולכן פניתי לכמה רופאים. טוב נקווה שיהיה בסדר, מחזור טיבעי מתאים למישהי שממילא לא מייצרת יותר מביצית/ שתיים וזה לא המצב שלי. תודה בכל אופן, יצאתי לדרך ושיהיה בהצלחה לכולם

המתפללת

New member
אני גיליתי רזרבה נמוכה בגיל 38

לא הגבתי להורמונים (בהזרעות)
ניסיתי ivf פעם אחת במינונים גבוהים והיתקשרו אלי להפסיק להזריק כי אין תגובה...

בבדיקת דם אח"כ fsh-20 לא הכניסו אותי בתוצאה כזאת שוב ל ivf.
עברתי מיד לתרומה הרגשתי שחבל על הזמן
ועכשיו אני בהריון :)

אבל לך אני ממליצה לנסות! שלא תצטערי שלא ניסית....

spirt20

New member
מצב קצת שונה

אצלי המצב שונה, הפרופיל ההורמונלי כולל הfsh תקין, מבייצת טיבעי כל חודש ומחזור סדיר כל 28 יום. שימוש בגונל במינון 50 ארבע זקיקים, ושני מחזורים עם איקקלומין הניבו 2 זקיקים. בפוקס עשיתי amh שיצא נמוך ממה שאמור להיות לבחורה לגילי, אף רופא לא מוכן לשלוח אותי לתרומה בגלל התגובה , ובגלל שלגיל יש את ההשפעה על איכות הביציות. החלטתי להקשיב לרופאים ולהאמין להם כשהם אמרו שיש לי סיכויי מצויין... אבל אם חלילה וחס לא יצליח, אני עוברת במהרה לתרומה. בא לי כבר להיות אמא

spirt20

New member
מגיע לך מזל טוב

שיהיה הריון מדהים, חוויתי ולידה קלה והכי חשוב ילד בריא ומקסים, מאושרת בשבילך

המתפללת

New member
תודה מתוקה

ואני חושבת שאת בכלל לא שייכת לפורום הזה ...לאן את רצה את צעירה מאוד ואני מאמינה שתיכנסי להריון מביציותייך!

moricarmel

New member
הייי

אשמח לעזור לך , אני גיליתי בגיל 27 שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה ולצערי האופציות מעטות מה תרצי לדעת?

moricarmel

New member
לא בדיוק

לא נתנו לי סיכוי לivf , גרמו לי להבין שזה ביזבוז זמן . ניסיתי חצי שנה דיקור עם תזונה אחרת ובקיצור הפנמתי את הרעיון והידיעה שאני בדרך לתרומה. צריך זמן הסתגלות וברגע שתפנימי ותהיי שלמה דברים לא יראו כל כך מפחידים.דרך אגב אני לא יודעת אם היית בפגישה עם הדסה היום אבל הם בהחלט נתנו הרגשה שיש על מי לסמוך בתהליך הזה.

spirt20

New member
הבנתי

הבנתי, אז אצלי אני דוחפת לתרומה ואילו הרופאים מסרבים ומשוכנעים שיש לי סיכוי מצויין להרות. זה תלוי במצב של הרזרבה, אני במצב סביר לטענתם... יאלה ננסה וניתן להם צ׳אנס

moricarmel

New member
אני בעד,

את עדיין צעירה ואת יכולה לתת לזה צ׳אנס. בהצלחה ובשורות טובות בהקדם

למעלה