צריכה עזרה..

BarB7

New member
צריכה עזרה..

אני רוצה לעשות תואר ראשון בתחום המדעים המדויקים.. בתיכון למדתי ביוטכנולוגיה כימיה וביוכימיה שאלו תחומים שמאוד מעניינים אותי, אבל אני צריכה עכשיו עזרה להחליט ולבחור איזה מביניהם.. בעיקרון אני שואפת להגיע לטכניון, הבעיה שמסלולי הלימוד שיש שם הם ביוכימיה מולקולרית שזה תחום שמאוד מעניין אותי, אבל לא סגורה על כמה עבודה יש במקצוע בסיום התואר.. חוץ מזה יש של גם מסלול של הנדסת ביוכימיה - שגם מעניין אותי ובנוסף הבנתי שתואר מהנדס נחשב יותר טוב - יהיה יותר קל למצוא עבודה בתחום זה..? והמסלול האחרון ששקלתי זה הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון שקצת מתרחק מהתחום שכיוונתי אליו כי זה כולל גם הנדסת מזון.. שוב, אני באמת צריכה עזרה בבחירת המסלול שלדעתכם הוא האידיאלי לעשות בו תואר ראשון, משהו שאני אוכל להשתמש בו לצרכי מציאת עבודה נורמלית גם בלי תואר שני.. והאם תואר שהוא "מהנדס" באמת נחשב יותר טוב לדוגמה מתואר בביוכימיה מולקולרית..? בכל מקרה תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור לי אפילו במידע מועט.. כל "טיפ" יתקבל בברכה.. תודה רבה:]

לידול

New member
היי

בביולוגיה ובכימיה אין הרבה עבודות רווחיות. שמעתי שמהנדס כימיה עדיף על כימיה. לינקים על המקצועות ששאלת לגביהם: הנדסת מזון: http://stender.co.il/news.php?id=325 הנדסת כימיה:http://stender.co.il/news.php?id=312 חוץ מזה שני מקצועות נוספים שאולי יעניינו אותך. הם ריאליים -מדעיים ויש בהם הרבה עבודה והם מאוד מעניינים: מהנדס מכונות:http://stender.co.il/news.php?id=305 מהנדס חשמל:http://stender.co.il/news.php?id=313

לידול

New member
היי

רציתי להוסיף, שבדיוק אתמול דיברתי עם שני כימאים שסיימו תואר שני בכימיה. הם שניהם אמרו שהם לא היו ממליצים לאף אחד ללמוד כימיה. גם החברים שלי שלמדו ביולוגיה לא ממליצים על ביולוגיה בשום צורה.

mosdan

New member
לשאול שאלות מדוייקות לקבל תשובות בעלות ערך

כאשר בודקים עם בעלי מקצוע (כימאים, ביולוגים במקרה זה) אם ללמוד את המקצוע שלמדו וגם רוצים לקבל ערך מהתשובה שקבלתם. חשוב להיות מדוייקים בשאלות. אם תשאלו האם אתם ממליצים ללמוד את המקצוע? ותקבלו תשובה של כן או לא - איזה ערך יש לתשובה הזאת עבורכם? אין ערך! למה? נניח שמשהו מהם היה ממליץ לכם ללמוד כימיה - המשמעות היחידה היא: כי עבורו תואר בכימיה הוא טוב, כי הוא אוהב את העיסוק, הוא נהנה ממה שהוא עושה, יש לו עבודה שמספקת אותו ועוד סיבות ששמורות עימו..... נניח שהאחר אמר שאינו ממליץ - שוב המשמעות היחידה היא: כי עבורו תואר בכימיה אינו טוב, וגם כאן יכולות להיות הרבה מאד סיבות שהן שלו בלבד, כמו שמה שהוא עושה לא מספק אותו, מקום העבודה או סביבת העבודה לא מתאימות לו, הוא לא מרויח מספיק כסף על פי הציפויות שלו, הוא לא מוצא את העבודה שהיה רוצה ועוד סיבות רבות אחרות-שלו. אז איך בכל זאת אפשר להפיק ערך משיחה עם בעלי מקצוע, שעליה אני ממליצה בחום רב! - הדרך היא לשאול שאלות מדוייקות שמעניינות אותך - לדוגמא כאשר אני מדברת עם כימאי שעובד במעבדה ולי חשוב שהיום שלי יהיה דינמי, חשוב לי שיהיה לי גוון בעבודה ולמידה מתמדת, ואני אוהבת להיות אוטונומית ולעבוד בעיקר לבד. אזי אשאל שאלות כמו איך נראה יום העבודה שלך? איזה גיוון יש בעבודה? האם בעיסוק שלך מקובל שעובדים לבד או בצוות? - ואז אוכל ללמוד אם להיות כימאית במעבדה מתאים או לא מתאים לי. אם אני רוצה לברר עם כימאית במעבדה זה המקצוע עבורי אשאל שאלות לגבי מהות העבודה ככימאי, אפנה לכימאים שממליצים על העבודה שלהם, וגם לכימאים שלא ממליצים על העבודה שלהם ואנסה להבין מהן החוזקות והחולשות לדעתם של המקצוע, ומכל זה אסיק מסקנות לגבי עצמי. חג שמח אריאלה

לידול

New member
היי

כל מה שכתבת הוא בלה בלה בלה של ניו אייג'. אם כל מי שלמד את זה ממליץ לא ללמוד - אז כדאי להקשיב. כאילו דה.

mosdan

New member
התייחסות שאינה מכבדת את הפורום

לידול היקרה אני מזמינה אותך לחזור ולשנן את תקנון הפורום! צורת התגובה שלך אינה מכבדת את הפורום הפורום נועד להציג מגוון של דיעות, ודרכי חשיבה. וכל דיעה שנכתבת פה יש לכבדה חג שמח ושנה טובה אריאלה

לא ממליצים

בס"ד כבוגרת ביולוגיה אני יכולה לומר, שאנשים לא ממלצים על לימודי ביולוגיה לא בגלל שהם עובדים בתחום ולא נהנים מכך, אלא בעיקר מפני שאין עבודות בתחום כמעט !!! ואם יש המשכורות מאוד עלובות ברוב המקרים. אז למה להשקיע בלימודים שאח"כ צריך לחפש תחום אחר כי אין עבודה בתחום. לא יודעת לגבי כימיה אך נראה לי שזה יותר מבוקש מביולוגיה. אני ההייתי ממלציה על רוקחות (לפחות המשכורת גבוהה), או מקצועות פרה רפואיים ותמיד אפשר לשלב בהם גם מחקר אם כל כך רוצים.

BarB7

New member
אוקיי..

אבל הם למדו כימיה בלבד? או הנדסת כימיה..? כי זו בעצם השאלה שלי אם עדיף לי להתמקד בהנדסה ואז יהיה לי יותר קל באמת למצוא עבודה ואולי אני באמת יהיה מרוצה או שבכלל גם הנדסת ביוכימיה לדוגמא הוא מקצוע שלא מרוצים ממנו..?

לידול

New member
היי

אני מכירה אנשים שלמדו כימיה, לא מכירה שלמדו הנדסת כימיה. יש לי הרגשה שהנדסת כימיה זה יותר טוב. ההרגשה שלי לגבי הנדסת ביוכימיה היא לא טובה. נראה לי שאין בזה עבודה. כדי לדעת בוודאות, תיכנסי לאתר חיפוש עבודה כמו "alljobs" ותראי כמה משרות הם מפרסמים עבור "הנדסת כימיה" וכמה עבור "הנדסת ביוכימיה". בכל מקרה, גם אם יש עבודה בהנדסת כימיה, המשכורות בהנדסת חשמל ובהנדסת מכונות הרבה יותר גבוהות (אפילו פי שתיים לפעמים). אז לידיעתך.

למעלה