צריכה עזרה

נועה107

New member
צריכה עזרה

היי רות, אני בת 20 (תיכף 21) בצבא קיבלתי ממך גלולות מינס. הן עבדו בסדר גמור (אני לוקחת אותן יותר מתשעה חודשים). לפני 4 חודשים התחילו להופיע לי כאבי מחזור ממש חזקים והתחזקה הזרימה. רופאת הנשים שלי נתנה לי לעשות כבר 2 אולטרסאונדים שתוצאתם יצאה תקינה. בלי קשר היו לי בעיות במחיר של הגלולות וביקשתי לעבור לגלולה זולה יותר. היא נתנה לי מרשם לפמינט. שלשום התחלתי לקחת פמינט ואתמול סבלתי מדימומים רציניים (ממש חתיכות של דם). וכאבים רציניים. כרגע זה עבר. אבל אני דואגת שמא זה משהו רציני. או אולי זו סתם תופעת לוואי של ההחלפה במינון הורמונים. בנוסף, מסתבר כשהייתי קטנה היתה לי בעיה חד פעמית של קרישיות דם (הקאתי קרישי דם) זה הסתיים בזריקה ולא חזר שנית ועד היום פשוט היתה לי רגישות בשמש כמו לכל בנאדם נורמלי. השאלה שלי היא: האם הנ"ל משפיע על העובדה שאני לוקחת גלולות. בנוסף אני מעשנת. דבר שלא הצהרתי (אני לא מעשנת הרבה הפחתתי ל-5 סיגריות ביום מקס') רציתי לדעת האם זה משנה משהו כרגע. שאלה כללית אחרונה: מה ההבדלים בין מינס לפמינט. האם יש משהו מסוים שאני צריכה לשמור עליו? תודה רבה על כל העזרה, שיהיה חג שמח ושנה מעולה!

צריכה עזרה

קרוב לודאי שהדימום הוא באמת רק תופעה של ההחלפה של הגלולות. זה כאילו את מתחילה גלולות מחדש ואז יכולות להיות תופעות לואי כאלה בחודשים הראשונים לשימוש. לגבי קרישיות יתר, מדובר בנטייה לקרישי דם בתוך כלי הדם , כלומר , שכתוצאה מכך נסתם כלי דם ונפסקת אספקת הדם לאבר מסויים כמו המוח, הריאות, הלב, למשל. מה שהיה לך זה דימום ולא קרישיות יתר וזה להיפך. לגבי עישון, בטח שמעת גם ממני שזה לא בריא כי גם עישון לחוד וגם גלולות ( כלשהן) לחוד- גורמים לעלייה בסיכון להיווצרות קרישי דם. גם הגיל הוא גורם סיכון ולכן לנשים שמעשנות והן בגיל 35 ומעלה אסור לקחת גלולות בכלל. בגיל שלך עדיין מותר אבל בהחלט מומלץ להפסיק לעשן לגמרי. בכל מקרה, עדיף 5 סיגירות על קופסה או חצי קופסה. ההבדלים בין הגלולות לא מהותיים, קצת מינון יותר גבוה לפמינט וסוג הורמונים שונה. לא עקרוני.

נועה107

New member
איזה גלולות במינון יותר גבוה: פמינט או מליאן?

תודה רבה על העזרה, שיהיה חג שמח!

למעלה