צריכה עזרה

צריכה עזרה

מה הייתם עושים אם הייתם באים לקחת את ילדכם מהגן בהפתעה ושומעים את אחת הסייעות (זו שמתחילת השנה לא נראתה לי) צ-ו-ר-ח-ת על הילדים??? אנחנו קבוצה של הורים שכבר לא ישנים כמה לילות והבטן לא מפסיקה להתהפך. דיברנו עם הגננת , שמאוד אמפטית כלפי אותה סייעת. חלק מאיתנו דורשים שהיא תעיף את הסייעת כבר אתמול ! אין מצב שגן שבו ילדים בגילאי 2-3 יספגו צרחות אימים ..אין הצדקה לדבר כזה בשום מקום. כל האירוע הזה העלה שאלות רבות לגבי תפקוד הצוות והאם להשאיר את הילדים בשנה הבאה. הדבר ארע כשהגננת לא היצה בגן, אלא רק הסייעות. מי יודע מה עוד קורה כשהיא לא נמצאת. אנחנו מרגישים חסרי אונים . מה עושים???

ממונה

הגן הוא גן פרטי ומבחינתנו הממונה היא הגננת. חוסר האונים נוצר גם מולה, כיוון שהיא מניחה שמדובר בפעם אחת שזה קרה וגם כשנעשו נסיונות להסביר לה שהיא כנראה לא יודעת מה קורה כשהיא איננה וגם שמבחינתנו פעם אחת זה יותר מידי. אותי כהורה לא מעניין מה גרם כי שבעיני אין שום הסבר להתנהגות כזאת. הגננת אמרה שתעשה לה שיחת ניעור (שדרך אגב זאת לא השיחה הראשונה). כרגע מעורבים בזה הורים לכ- 4-5 ילדים . אנחנו מרגישים שמורחים אותנו ובמקום שהיא תגיד לא יקום ולא יהיה דבר כזה אצלי בגן, היא מנסה להסביר לנו שהסייעת הזאת מקסימה עם הילדים ובלה, בלה. זה לא מעניין אותנו. אנחנו רוצים פתרון בטווח הזמן המיידי. לא ייתכן שהילידם שלנו ייחשפו לצרחות שם. אנחנו משלמים ממיטב כספנו, וזה לא קשור בכלל לכסף, בכדי שהילד שלי יישב חסר אונים כשצועקים עליו. אפשר לפנות לפיקוח על הגנים הפרטיים? איך מבררים?

עונה

מדווחים מיד לאחראי, אם שום דבר לא זז, תתאגדו כמה הורים ותאיימו שתוציאו את הילדים כקב', אם מדובר בגן פרטי, תוך שעה מעיפים אותה.....

אילתית 2

New member
מדווחים למנהלת/מפקחת/ממונים!!!!

מדווחים מתלוננים ואם זה דבר שחוזר על עצמו ויש עוד בעיות תתאגדו כל ההורים או לפחות רובם ותדרשו טיפול ושינויים!!!!

אני לא הייתי מחכה

ולגבי פיקוח,רק אם הגן שייך להתאחדות הגנים הפרטיים אז יש פיקוח,אם לא ,אז לא.

לא הייתי מחכה - מבררת מיד עם ההורים

האחרים מה הם חושבים עליה ואם היו עדים לתקריות. למה היו שיחות עם הסייעת הזאת בעבר? גם על נושא של צעקות או משהו אחר? איך הילדים מגיבים אליה כשהם מגיעים בבוקר?

השיחות בעבר היו על

הערות שלה לילדים, על תחושה שהיא חסרת סבלנות וכן, יש ילדים שנרתעים ממנה. שוב, אנחנו לא יודעים להגיד כמה, אבל יודעים בוודאות על בודדים. היא לא מהאנשים החמים והנעימים, היא בן אדם די קר ולא מפגין רגשות. אבל שוב, אנחנו לא מבקשים שהיא תחבק ותנשק את הילדים כל היום, אלא שתתייחס אליהם בכבוד! אנו מצטמררים רק מהמחשבה שילדנו נמצאים בגן הזה 10 שעות ביום ואף אחד מאיתנו לא יודע מה קורה שם ומסתבר שגם הגננת לא. אנחנו רואים את זה בחומרה רבה ולא מתכוונים לשתוק ולטמון את הראש בחול. דברים כאלה אסור שיקרו... מי יודע מה יהיה אם היא תכעס עוד יותר...האם זה מסתיים בצרחות.. איך גננת יכולה לגייס סייעת לגן שלה ולא לראות את הדברים האלה. בן אדם שהוא חסר סבלנות, רואים עליו מיד. הסייעת הזאת עובדת בגן כבר שנה שנייה ואנחנו תוהים האם הגננת באמת לא מודעת לכל מה שקורה???

פיצפונים שלום!

לא הבנתי דבר אחד. את כל כך נסערת. כל כך בטוחה ש*משהו* בגן לא בסדר. לא עם הגגנת שלא יודעת מה קורה בגן. לא עם הסייעת שצ-ו-ר-ח-ת . לדעתי- לא לשתוק, לא לחכות ול-א להכניס לשם את הילד !! לא צריך לחכות לכתבה בעיתונות חו"ח על התעללות בילדים הרי זו , ז-ו כבר התעללות. ותסלחי לי על הבוטות לדעתי אתם / ההורים של הילדים בגן הזה, צריכים להתעורר ומ-ה-ר !

לגבי הגננת -

אני לא מבינה למה הדברים קורים כשהיא לא בגן. איפה היא? זאת לא העבודה שלה? היא אחראית על הגן. יש כמה אפשרויות: 1. אתם ההורים טועים. הסייעת לא בעיתית בצורה מיוחדת. אבל את אומרת ששמעת את הצעקות בעצמך, לא? וזו בטוח היא? 2. הגננת לא נמצאת הרבה וגם לא רגישה. היא לא שמה לב שהסייעת הזאת לא רגישה ושהיא צועקת על ילדים והיא לא ששה לפטר מישהי רק על סמך שמועות. 3. הגננת משקרת. לא נראה לה נורא היחס של הסייעת לילדים ואין לה כח לחפש סייעת חדשה. אלו כל האפשרויות שאני רואה. אז אם את בטוחה שלא מדובר בחוסר הבנה, הייתי פועלת במהירות במקומך. או שהגננת תתעורר ותחליף את הסייעת אם יפנו אליה כמה הורים, או שבאמת תעברו גן. כמה שיותר מהר, כדי שתהיו רגועים.

עדינה35

New member
לדווח - להורים...

אז ככה: - הייתי מדווחת על המקרה לכל הורי ילדי הגן ומייד. גם אם הם לא היו עדים למקרה, הם זכאים לדעת זאת. - הייתי מבקשת מהגננת לכנס מייד ישיבת הורים + צוות לבירור הנושא. - במידה ונראה לך כי אין פתרון, יש לנסות לאגד קבוצת הורים שתודיע לגננת שאם הסייעת לא מפוטרת באופן מיידי - אתם מוציאים את ילדיכם מהגן. מה שהיא לא מבינה בראש, שתבין דרך הכיס (זה הרי גן פרטי...) - בכל מקרה, הייתי בודקת את האפשרות להעביר כבר עכשיו את ילדי/ילדתי גן לגן בו היא תהיה בשנה הבאה, ובוודאי שלא הייתי מתכננת להשאיר אותה באותו גן גם בשנה הבאה. תחשבי - לאיזה יחס הוא/היא יזכה מהגננת (בהנחה שהסייעת כבר לא בגן)....

למעלה