צריכה עזרה

yonzi85

New member
צריכה עזרה

היי לכולם, אני נוסעת עם עוד שתי חברות למזרח- מתחילות בצפון תאילנד וויטנאם (בערך חודש) ואז אחת מחברותי ואני ממשיכות לסין ולטיבט (לעוד חודש וחצי בערך), הכיוון מבחינת סין הוא לנחות בהונג קונג משם להמשיך לסצואן ויונאן ולטיבט, אני מוצאת את עצמי קורא המון ואיך שהוא זה עדין לא מסתדר לי לגמרי בראש- רוב הבאלגן מתמקד בטיסות הפנימיות האם כדאי לקחת טיסה מצ'אנג מאי להאנוי או לנסוע? דרך איפה אפשר להזמין טיסה, האם כדאי להזמין טיסה משם או כבר מפה? (מבחינת לו"ז אנחנו די סגורות...) מאיפה מזמינים טיסה מסייגון להונג קונג (בהנחה שנתיב כזה קיים...)? ושאלת השאלות- האם תקציב (דל יחסית) של 15000 ש"ח יספיק, התקציב הוא אחרי הטיסה מהארץ ולפני הטיסות פנים, יש לציין שאנחנו לא מפונקות:) אשמח להמלצות על מקומות טיול ומסלולים תודה

kogawa

New member
את באמת צריכה עזרה

בין תאילנד לויאטנם אין גבול משותף אז תחליטי אם את טסה או נוסעת דרך לאוס או קמבודיה לויאטנם ולסין דווקא יש גבול משותף, אבל לא באזור סייגון אלא דווקא בצפון, ולכן תכנני לראות את ויאטנם מדרום לצפון וחצי את הגבול בלאו-צ'אי או במעבר אחר, ואת בדרום סין באזור יאנגשו או קונמינג תוך אוטובוס אחד ללא צורך בטיסה מיותרת לתקציבכן הונג-קונג תכביד, וגם טיבט לא תהיה זולה (הגעה+פרמיט למעלה מאלף שקל).

yonzi85

New member
יובל

נשמע כאילו אתה מבין את כוונותי הנסתרות (לעיתים גם מעצמי...) עוד שאלות: יש אוטובוס מהאנוי לקונמינג? עלויות? כמה זמן אורכת נסיעה? מאיפה מסדרים כניסה לטיבט? ויזה לסין אנחנו עושות מהארץ והסיבה שאנחנו עושות את ויטנאם מהצפון לדרום הוא שהבחורה השלישית לא עושה איתנו את סין והיא מעדיפה להתמקד בצפון ובמרכז ויטנאם כך שהסוף (ממש הסוף) מוקדש לדרום ויטנאם, אחרי זה תהינו איך לעבור לסין, או דרך טיסה כלשהי, או לעלות חזרה להאנוי ומשם לקונמינג... אני יודעת שאני מציקה אך אשמח לעזרה

kogawa

New member
כמה עובדות שיכולות לשנות דעתה

טיסה מהאנוי לבנגקוק עולה 29$ ומסייגון לפחות פי 5 בויאטנם הדרום מעניין יותר מהמרכז. הגעה בנסיעה מצ'יאנג-מאי להאנוי לוקחת יומיים ודורשת ויזה 30$ ללאו. לגביכן, הדרך הזולה להגיע לסין היא אולי טיסה האנוי-בנגקוק-מקאו באיר אסיה 73$ ללא מיסים. הדרך מהאנוי לקונמינג לוקחת יומיים (האנוי-לאוצ'אי-קונמינג) כשקל ויקר יותר לעשות אותה ברכבת ולא באוטובוס. מי שמטייל בצפון ויאטנם בד"כ מגיע בכל מקרה ללאוצ'איי ולכן לחזור משם ולאחר טיול מצפון לדרום לעבור שנית את 1800 ק"מ מסייגון להאנוי, להמשיך לחזור 12 שעות צפונה ללאוצ'איי בה הייתם כבר, זה לשרוף 3-4 ימים רק כדי שלחברה יהיה יותר נוח (ויותר יקר) זה שיקול בעייתי במקצת. בכל מקרה, עדיף מויאטנם להגיע קודם למדינת גואנשי (יאנגשו, לונגג'י-טיטיאן, גווילין) ולא לנסוע לקונמינג ולוותר על המזרח כליל. כניסה לטיבט, אפשר לטוס מזונדיאן שבבק-דור יונאן, אבל הכי זול ונוח מצ'אנגדו, שם במחיר טוב תוכלו לקנות טיסה הכוללת את מחיר הפרמיט לטיבט.

yonzi85

New member
שוב שאלה

אז מה הדרך המהירה והזולה להגיע מצפון תאילנד לדרום ויטנאם?

yaelisam

New member
הערה בקשר לפרמיט לטיבט

קחי בחשבון שרוב הסיכויים שעד שתקבלי את הפרמיט ייקחו כמה ימים, ואם אתן מתכננות לקחת את הרכבת החדשה ללהסה- תצטרכו להתאמץ כדי להשיג כרטיסים (הסינים לא ממש מעוניינים שיותר מדי זרים ייקחו אותה)- וגם זה עלול לקחת כמה ימים- ואי אפשר לקנות כרטיס ללא הפרמיט...

yonzi85

New member
הרכבת החדשה ללהסה?

מהיכן היא יוצאת? את האמת שחשבנו על טיסה ללהסה אבל עכשיו... יש לך מושג כמה היא עולה?

kogawa

New member
לא רלוונטי עבורכן

יוצאת מגולמוד שבצ'יאנגהי, מרחק חצי סין מיונאן. אותו מחיר כמו טיסה ובמקום שעתיים יקח לכן הרבה ימים

ברקוש22

New member
הרכבת ללאהסה

אני קורא המון על הפרמיטים ועל הרכבת והקושי להשיג אליה כרטיסים. אם במידה ומישהו מעוניין לעשות כך והוא עובר בשיאן אז זוהי הנקודה הנכונה לעשות זאת. בשיאן הצלחתי לתפוס רכבת ליום למחרת ללא שום קושי, ואת הפרמיט עשו לי תוך יום. אז בהצלחה!

yaelisam

New member
היא יוצאת (גם) מצ'נגדו

ומעוד מקומות, רק שאני לא יודעת בדיוק מאיפה, ועולה בערך כמו טיסה. זה לוקח משהו כמו יומיים להגיע, ולא תמיד קל להשיג לה כרטיס. בצ'נגדו הכרתי אנשים שהלכו לתחנת הרכבת ב- 6 בבוקר כדי להשיג כרטיס לעוד כמה ימים.

DarkSun23

New member
היי

כמה סוגיות, לדעתי (ובמיוחד עם תקציב מוגבל ולו"ז פחות מוגבל) שווה לא לטוס מצ'אנג מאי להאנוי, אלא לעבור דרך לאוס/קמבודיה ולהגיע לשם יבשתית לדרום ויאטנם (סייגון). אפשר להעביר שבוע במקדשים בקמבודיה ומשם להמשיך לויאטנם דרך שיט במקונג. את ויאטנם אפשר לעשות מדרום לצפון, ואז להכנס לסין יבשתית מהאנוי לאזור יונאן/סיצ'ואן. בכל מיקרה לא צריך להזמין טיסה מהארץ, אפשר תאילנד מאוד מפותחת מבחינה תיירותית ובקלות אפשר להשיג שם כרטיסי טיסה כמעט לכל מקום אפילו יומיים מראש, זה גם יצא יותר זול וגם יתן לך יותר גמישות, אם תחליטי לשנות את המסלול בסוף. לגבי הונג-קונג, זאת עיר יקרה יחסית, אבל זה אחד המקומות היחידים שאפשר להוציא בהם ויזה ל-6 חודשים לסין (בכל מקום אחר סביר שלא יתנו לך יותר מחודשיים-שלושה, וגם זה בקושי), אז אם את מתכננת שהות ארוכה בסין שווה לעבור בהונג-קונג (ואז אין לך הרבה ברירות, אלא לטוס לשם). לגבי התקציב, לרוב זה מאוד תלוי בך וכמה את מבזבזת, אם את אוכלת אוכל מקומי וכו. ובכל מיקרה לא אמרת לכמה זמן את נוסעת. טיול נעים!

kogawa

New member
למה היא צריכה ויזה ל-6 חודשים?

היא רוצה לחודש וחצי, והכי זול ופשוט לעשות זאת מראש בארץ. מקמבודיה לויאטנם בשייט לא ממליץ במיוחד. סעי באוטובוס וקחי מסייגון סיור בסים-קפה/קווין-קפה ודומיהם. קל, אפקטיבי ולא יקר.

הייבי

New member
סיבה מיוחדת לא לשוט מקמבודיה לויטנאם?

עוד לא הייתי, אבל תוכנית הקיץ כוללת מעבר מקמבודיה לויטנאם, אפשר לדעת למה אוטובוס עדיף (מחיר?, מהירות? נוחות?)?

sailor

New member
השיט מפנום פן ל HCMC

כולל אוטובוס מפנום פן למעבורת ומהמעבורת למרכז HCMC שנקרא סייגון. יש שיט ישיר ויש שיט שכולל יומיים בדלתת המקונג. אם יש לכן זמן, מומלץ להגיע לדלתא. בוויטנאם עצמה, אם אתן לא מאוד לחוצות בתקציב, עדיף לנסוע ברכבת מאשר באוטובוסים של בתי הקפה. העלות בערך כפולה לדרגש קשה, אבל הנוחות שווה כל דונג.

romka055

New member
לא מסכים לגבי רכבת.. ממליץ אוטובוס

אני ממליץ לקנות כרטיס לאוטובוס הפתוח. המחיר הוא ללא תחרות. האוטובוס אוסף אתכן מהמלון. מרוב המקומות יש אוטובוס פעמיים ביום (בחברות הגדולות) ולכן הגמישות הרבה. אוטובוסים מהירים יותר (כן כן) ומגיעים ישר למרכז העיר. יש רק 2 נסיעות ארוכות של לילה באוטובוסים.. בהצלחה

jeshu

New member
וזה מקבע את הטיול לאתרים מסויימים מכניס אותך ללופ מרגיז של אווירת תיירים עצלים ואתה לא ממש רואה את ויטנאם - זו דעתי אחרי שעברתי את האוטובוס הזה. היום הייתי נוסע עצמאית בין הערים והאתרים וכן גם ברכבת האיטית של ויטנאם.

sailor

New member
לרכבת יש שני יתרונות

גם הנסיעות ה"קצרות" נמשכות 6-8 שעות והן מייגעות על הספסלים הצרים של האוטובוסים. על נסיעות הלילה המפרכות לא כדאי כלל לדבר, זה סיוט שהמטיילים מדברים עליו ימים רבים אחרי שהוא נגמר. האוטובוס אינו מהיר אלא איטי יותר מהרכבת. ברכבת אתה נמצא בתא עם ויטנאמים ויש לך זמן רב ליצור איתם קשר אמיתי, לחלוק אוכל (מקובל מאד אצלם) ולהנות מהנסיעה בניחותא. היתרון היחיד של האוטובוס הוא מחירו הזול, כמחצית מכרטיס רכבת המאפשר עצירות לכמה ימים בכל מקום.

למעלה