צריכה עזרה

מלי ש מ

New member
צריכה עזרה../images/Emo92.gif

בשעה טובה הגענו לשלב שבו אפשר להתחיל עם הגינה. הבית בשלבי סיום, ניקו את החצר מפסולת הבניין ובקרוב יביאו את אדמת הגינה. השאלה שלי מורכבת בעצם ממספר שאלות: הבית הוא בית בודד שמקיפה אותו גינה לא גדולה. תהיה פיסה קטנה של דשא והשאר צמחיה. בעלי אוהב את העבודה בגינה ויש לו כבר מכסחת דשא, חרמש ומסור חשמלי. כך שמבחינת תחזוקה הוא יטפל בגינה.יש לו נסיון מהבית הקודם. האם בשביל הביצוע והרכישה הראשונית כדאי לקחת גנן או לפנות למשתלה ולהיעזר בשירותיהם.

tal aviram

New member
תשובה

שלום מלי אומנם אני לא אובייקטיבי כי אני מתעסק בגינון לפרנסתי אך בגדול במיוחד בהקמת גינה חדשה המלצתי היא אם יש לך אפשרות כלכלית קחי גנן מקצועי למרות שגם את עם הרבה רצון וידע בנושא ( בכל משתלה טובה יענו לך על כל שאלה ) ולא מעט זמן פנוי תוכלי לתכנן ולהקים את הגינה בהצלחה אבירם

מלי ש מ

New member
תודה אבירם. ושאלה נוספת - איך אני

יודעת אם המשתלה היא טובה. אני גרה בתל מונד. יש לנו באזור כמה משתלות גדולות שעל חלקן שמעתי גם כאן בפורום: וונדי, היער ויש את רפאלי. מכירים? אשמח לשמוע המלצות ואזהרות. לגבי הרצון - יש המון רצון ולגבי התחזוקה השוטפת אין בעיה, הבעיה שאין לנו כל כך זמן לאינטנסיביות של העבודה הראשונית בגינה.

tal aviram

New member
תשובה 2

מלי שלום לגבי משתלות את משתלת וונדי והיער אני מכיר שניהן משתלות מקצועיות שם תקבלי את כל המידע שאת זקוקה לו. אם כמו שאת אומרת אין לך זמן לעבודה הראשונית הכי פשוט קחי גנן דבר שיפתור לך את בעיית השקעת הזמן בהצלחה אבירם

raya

Well-known member
משתלות באיזור השרון... גלי מלצר בכפר ידידיה קרבס בבית יצחק-שער חפר יש עוד משתלה טובה בבית יצחק, שכחתי כרגע את שמה לפני שמגיעים למשתלום קרבס. (מכיוון כביש בית ליד-נתניה). לדעתי, ואני לא מקצועית, אלא חובבת שהגיעה לאיזור הדרום מעמק חפר, חשוב להכין את התשתית של הגינה לא פחות ממה ששותלים אחר כך. אנחנו הפכנו את האדמה בכל השטח, הוצאנו שלל אבנים ופסולת בנין, וזה די הוכיח את עצמו. בהצלחה רעיה

תיקון טעויות.

משתלות קרבס מזמן סגרו ופשטו את הרגל. המשתלות השניות בבית יצחק - משתלת עמיר - ממש בכניסה מצד מערב - שמאל לנכנסים למושב. משלות יער וונדי מאד מקצועיים. משתלות גצלר בבני ציון. מלצר בכפר ידידה מקצועיים וגם משתלות קל-שתיל בביתן אהרון. ישנם עוד משתלות רבות באיזור המרכז, כמו וורד השרון בצומת בארותיים-עולש, ועוד רבות כמו רפאלי, המשתלה בכפר עידוד וכו´ אבל הכי טוב ללכת לגדולות וכן - כמו שרעיה אומרת להכין תשתיות, מערכת השקיה, טיוב הקרקע ורק בסוף שתילה. אבל חשוב לתכנן את הגינה כך שהתיכנון הצמחי יהיה לא רק יפה אלא גם מתואם מבחינת כיווני שמש, התאמת צמחים, התאמה לצרכי מים ואנרגיה. ועוד עקרונות תכנוניים שכדאי להתייעץ עם בעל מקצוע. בהצלחה.

raya

Well-known member
מלאה בקסם..תודה על העדכון. מזמן לא ביקרתי בכור מחצבתי (כפר ידידיה), וגם אם כן אני לא נוהגת להגיע מבית יצחק). רעיה

mega2001

New member
קחי הנדסאי נוף שיעזור לכם בתיכנון

חבל לחרטט גינה שמורכבת מאוסף צמחים שלא מתאימים ( זה לרוב מה שקורה ) אל תצפי ל"עזרה " ממשתלות מבחינתם תיקני את כל השתילים לגינה שלך , הרי בשטח הם לא היו ודרך פנטומימה והסברים איך נראית הגינה הרבה לא יצא חוץ ממפח נפש ואני הנדסאי נוף אך לא פנוי לעבודות תיכנון ( אני עוסק במשרה ציבורית )

בניימין

New member
מעוניין להקים חוג חברים בנושא גינון

אני בוגר בית ספר לגננות ויש לי ידע רחב בנושא כל המעוניין/ת יצור איתי קשר.

tivoli2

New member
גינה חדשה

היי מלי, מתוך ניסיון, קחי גנן, שיכין תוכנית השקיה ונוף.חשוב שהבסיס יהיה מקצועי. אל תעמיסי את הגינה בשתילים השאירי פינות ריקות וזמן למחשבה,תמיד אפשר להוסיף. תדאגי שהגנן יפזר דזיקטול לפני השתילות שתהיה מערכת השקיה מקיפה ונוחה לפרוס ניילון שחור לבידוד עישביה באזורים שאין דשא. לכסות את הפלסיק באבני טוף לתחום אזורי שתילה במיני גדר ודאיי שכחתי עוד עצות, קחי לפחות שתי הצעות מחיר ! ביי מרים

למעלה