צריכה עזרה

Ronnie O

New member
צריכה עזרה ../images/Emo9.gif

אני צריכה קצת פרטים על פריג'ד פינק. חוץ מhouse of the rising sun... איזה עוד שירים יש להם, מאיפה הם ומאילו שנים...

Welsh

New member
פריג'יד פינק../images/Emo47.gif

סוף סוף קצת דיבורים על מוזיקה. להקת רוק מדליקה מדטרויט של סוף שנות השישים, יש לי את הS\T שלהם, שם יש גם את הגירסא שלהם ל'בית השמש העולה' (הם לקחו את השיר של האינמלס למקום שונה לגמרי הא?
) בנוסף לשלל שירים שעושים נעים באוזן ושמח על הלב. למידע נוסף כמו שמות חברי ההרכב, מועד הפירוק וחתונת הדודה של הסולן, תריצי חיפוש בallmusic.

Ronnie O

New member
הממ.. למה סוף סוף?

זה לא פורום שמדברי פבו רק על מוסיקה? אגב- אפשר להשיג דיסק שלהם? איפהשהו?

nemoalive

New member
רק תיקון אם אפשר

בית השמש העולה זה שיר קאונטרי פולק בן מיליון שנה בערך.האנימלס לא כתבו אותו, אבל הם היו הראשונים שניגנו אותו בסגנון של רוק ולכן זו גירסה מיוחדת (היה בזמנו).

epitaph

New member
../images/Emo45.gif

כמו עוד כמה שירים עממים שמשייכים לאומנים שונים שלא בצדק כמו למשל Hey Joe שמשייכים לג'ימי הנדריקס או John Barlicorn Must Die.

Welsh

New member
שלא בצדק?

בטח שבצדק, אף אחד לא טען שהנדריקס כתב את hey joe או שהאנימלז כתבו את בית השמש העולה, אבל הם עשו משהו לשירים האלה שנתנו להם סוג של שיוך ללהקה, יש סיבה שיש גרסאות שזוכרים וכאלה שלא, אם אומן לוקח שיר עממי ועושה לו ביצוע מחודש שממשיך להיות מוכר גם 40 שנה אחרי, אין שום סיבה שהוא לא יהיה מזוהה עימו, יש סיבה שזוכרים את הנדריקס עושה את hey joe ולא את הבירדס.

M e n s R e a

New member
מזוהים איתם זה דבר אחד

לא יודע מה הנדריקס או האנימלס עשו, אני יודע שלמשל לדזפ לא נתנו קרדיט לפעמים, כשהיה מדובר בביצוע עממי/שיר מאד ישן וכו'. וזה כבר בעיה. תכל'ס-לי נודע רק לפני כמה ימים שזה לא של האנימלס, אין ספק שהשיר מזוהה איתם לגמרי.

epitaph

New member
אז באותה מידה...

אתה גם יכול לטעון ש All Along The Watchtower יהיה מזוהה עם הנדריקס (למרות שנכתב על ידי דילן), lelana עם דיפ פרפל (למרות שנכתב על ידי דונובן) ו-Hallelujah עם ג'ף באקלי (למרות שנכתב על ידי לאונרד כהן). אולי לך זה נראה מוזר אבל לדעתי לאומן המקורי עדיין מגיעים כל הקרדיטים, גם אם כל הדוגמאות שהבאתי כאן חידשו או הביאו משהו מעצמם. באותה מידה אפשר לומר ש"ים של דמעות" יהיה מזוהה עם נינט כי היא הכירה את זה לפאקצות בנות 12, בריטני ספירס תהיה מזוהה עם I Love Rock n' Roll מאותה סיבה. זה נראה לך הגיוני?

Welsh

New member
אני לא מתפלא שלא הבנת

אני כבר מוכר ביכולות ההסברה החלשות שלי. אף אחד לא התייחס לקרדיט לכותב, זה דבר שתמיד צריך להיות, אני התכוונתי שאם להקה עושה ביצוע לשיר קיים ולוקחת אותו למחוזות שונים לגמרי, הוא נהיה שיר שלהם לא פחות משל האומן המקורי, בלי קשר לכך שעליה לתת קרדיט לאומן המקורי, על זה אין וויכוח.

yotamn9

New member
../images/Emo45.gif

אני חושב שזה יכול לבוא לידי ביטוי בצורה מאוד ברורה: כשתשאל אותי: של מי השיר 'ים של דמעות'? אני ישר אענה שהוא של זוהר ארגוב. אבל אם תשאל אותי: של מי השיר 'Hey Joe'? אני ישר אענה שהוא של הנדריקס. אני חושב שאתה צודק מאוד, בכך שאנחנו זוכרים את היי ג'ו למשל כשיר של הנדריקס, זה מראה על הגדולה של הנדריקס, וכך גם כל אומן אחר.

1uLtRaSoNiC1

New member
הללויה וג'ף באקלי?

הוא מזוהה הרבההה יותר עם כהן מאשר עם באקלי...מה שלדעתי גם הביצוע של ג'ון קייל מתעלה על של באקלי

Welsh

New member
למה תיקון?

מקסימום תוספת, לא תיקון. בית השמש העולה הוא שיר עממי, אז מה? האנימלז הכי מזוהים איתו, גם gallows pole זה שיר עממי אבל אם יעשו לו קאבר ההשוואה ללדזפ תהיה בלתי נמנעת.

epitaph

New member
זכור לי

שראיתי את הסלף טייטלד המדובר באוזן השלישית ובקצת אחרת, שני החנויות ליד דיזינגוף סנטר. יש מצב שיש גם בדיסק סנטר. אגב, אם אהבת אותם אז שווה לך גם לבדוק את הלהקה Free.

fire witch

New member
אם כבר וודסטוק ....

זוכר שתהינו של מי השיר "Woodstock" ? שאמרתי שזכור לי שזה משהו עם שלוש מילים בשם ? אם כן , אז אני שמחה לבשר ששוב הוכחתי שאני תמיד צודקת !Matthews Southern Comfort!!!! מואהאהאהאהאה!

epitaph

New member
לא זכור לי שאי פעם טענתי ההיפך...

סחטיין על הזיכרון האבוד. אחלה שיר.

epitaph

New member
על זה שבכלל זכרת שדיברנו על זה

אם הייתי זוכר כבר מזמן הייתי מריץ חיפוש בגוגל ומוצא.

למעלה