ברוכה הבאה!
לגבי ויטמינים, קודם כל חשוב לדעת שלא בהכרח צריכים להיות ויטמינים חסרים. אם את אוכלת תזונה מאוזנת וטובה עם הרבה ירקות וכו', את יכולה לחיות כצמחונית בלי שום השלמות נוספות. ויטמין בי-12 לכאורה נחשב הכי בעייתי, אבל יש הרבה אוכלי בשר שהוא חסר להם, ויש הרבה צמחונים שהוא לא חסר להם. אני צמחונית כבר כ-18 שנה, ומעולם לא חסר לי בי-12. יחד עם זאת, לצמחונים, כמו לכל אחד אחר, מומלץ לעשות באופן תקופתי בדיקת דם כדי לוודא חוסרים. במידה ומתגלה חוסר, אפשר להשלים אותו באמצעות תוספים. לגבי תחליפים - בעקרון חשוב להבין שכשעוברים לתזונה צמחונית, צריך טיפה לעשות שינוי בראש. ארוחות בשריות בדרך כלל מורכבות ממנה עיקרית (חתיכת בשר), ותוספות (ירקות מבושלים/תוספת פחמימתית). ארוחות צמחוניות, לעומת זאת, לעיתים קרובות מורכבות משילוב של כמה מרכיבים לתוך תבשיל אחד שמכיל בתוכו גם ירקות, גם פחמימות (לפעמים) וגם חלבונים. מקורות לחלבון צמחוני הם קודם כל קטניות (שעועית, עדשים, חומוס וכו'). ישנם גם תחליפי בשר שונים שצריך לטעום ולהחליט מה מוצא חן בעינייך: הם כוללים טופו (שמיוצר מסויה, שגם היא קטניה), סייטן (שמיוצר מחלבון חיטה) וכן תחליפי בשר תעשייתיים כמו מוצרי טבעול, שמיוצרים מסויה ועוד דברים - אולם עדיף לא להשתמש בהם כמקור עיקרי בתזונה מאחר והם מאוד מעובדים ומכילים יחסית הרבה שומן ודברים רעים אחרים. בנוסף, אם את מתכוונת להיות צמחונית ולא טבעונית (כלומר, מתכוונת להמשיך לאכול מוצרים מן החי אך לא בשר/עוף/דגים), את יכולה גם להשתמש בביצים וחלב כמקור נוסף לחלבון. (תכף ודאי יבואו כמה טבעונים כדי לספר לך למה ביצים וחלב זה נורא ולמה זה רעל וכל מיני דברים כאלה. את מוזמנת לבחור אם להקשיב להם או לא. יש כל מיני דעות בנושא. אני רק אומרת לך מה צמחונים נוהגים לאכול, ותבחרי בעצמך מה מתאים לך
). כמה דוגמאות למאכלים צמחוניים מוצלחים, שעולים על שולחני לעיתים קרובות: - מג'דרה (אורז עם עדשים) - אורז עם שעועית - טורטיות עם שעועית וירקות - מוקפץ עם ירקות וטופו (עם או בלי נודלס) - פסטה עם רוטב עגבניות וגבינה או עדשים - לזניה צמחונית עם גבינה או טופו או תחליף בשר יש כמובן עוד המון אופציות. יש כאן בפורום מאגר מתכונים עם כל מיני רעיונות.