צריכה עזרה...

שיר29

New member
צריכה עזרה...../images/Emo53.gif

ילדתי לומדת בכיתה ב' אני חושבת שיש לה בעיות בזכרון, והפרעות קשב וריכוז, אני צריכה אבחון דידקטי אמנם אני במקצועי גננת אך אינני יודעת לאן פונים עם ילדי בית ספר. אנו מתגוררים בכ"ס האם יש לכן רעיון לאן עלי לפנות בכדי להתחיל ולטפל בה. אודה מאוד על תשובותיכם

shlish2003

New member
עזרה

ראשית כדאי שתפני ליועצת בית הספר היא יודעת היכן בעלי המקצוע הטובים באזור. אם את חברת קופ"ח כללית אזי בבי"ח מאיר יש את המרפאה להתפתחות הילד והם עורכים אבחונים מקיפים - בני עבר אצלם אבחון כשהיה בכיתה ב'. בנוסף במרפאה זו ישנו נוירולוג ילדים - ד"ר יהודה ברק אשר מטפל בבני עד היום - כיום הילד בן 14. מקווה שעזרתי.

אבחון דידקטי בניצן רעננה (השרון)

נדמה לי ברחוב כנרת ברעננה. המקום נותן מענה גם לתושבי כפר-סבא. אפשר לנסות גם במתיא בעירך (מרכז תמיכה ישובי אזורי).

zivadina

New member
אבחונים שונים

שלום שיר29 וברוכה הבאה אלינו. ישנם שני סוגי אבחונים: אבחון דידקטי, שבא להנחות את המורים איך לעבוד עם הילדה בכתה, ואבחון נוירולוגי, שבא לטפל בהפרעת הקשב והרכוז. הפרעת קשב ורכוז היא בעייה נוירולוגית אשר יש לאבחן אצל רופא פסיכיאטר או רופא נוירולוג. היא מתמבטאת בבעיות ריכוז וזכרון, שהן בעיות קוגניטיביות, ובבעיות התנהגות. הטיפול הראשי בהפרעת קשב ורכוז, לאחר אבחון מקיף ומעמיק, הוא טיפול תרופתי באמצעות ריטלין, אשר עוזר לווסת למספר שעות את פעולת המוח בשעות הלימודים. מוסיפים לו, לפי הצורך, טיפול התנהגותי, ריפוי בעיסוק והדרכת הורים. את מוזמנת לקרוא בקישורים שלנו.

דליה.ד

New member
ואני ממליצה על אבחון מסודר

(ואני בקורס מאבחנות דידקטיות - אז...): אבחון פסיכו-דידקטי ובמקביל אבחון נוירולוגי לבירור הפרעת הקשב. בנוסף היי בקשר עם המחנכת ויועצת בית הספר, בקשי פגישה איתן והן בבודאי ידריכו אותך לאן לפנות.

למעלה