צריכה עזרה

צריכה עזרה../images/Emo101.gif

שללללללללללללוםםםםםם לכולכם אני סטודנטית שנה ראשונה ועליי להגיש עבודה בפילוסופיה על כל נושא... משהו מקורי ומעניין שניתן לקשרו לחינוך בכל דרך שהיא...ולמצוא הוגי דיעות המתייחסים לנושא שבחרתי בצורה זו או אחרת... נושאים לדו´ אבלות, אלימות, משמעות החיים וכו´... (רק שזה צריך להיות נושא יותר ספציפי). אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על רעיונות...

Henryf

New member
הרצון, הערך והחינוך לערכים

Deep purple, נושא שלאחרונה מטריד אותי, ואם תתעמקי בו אשמח לשמוע רעיונות. מהו הרצון: הרצון לרכוש מוצר מסוים כדי להתגנדר בו, אינו הרצון עצמו, אלא טקטיקה לחתירה לרצון עמוק יותר. בכל שלב ושלב של הבדיקה אחורה באם זוהי טקטיקה להשגת רצון קודם או הגענו לרצון הבסיסי עצמו, אפשר להפעיל את הבדיקה האם הרצון הינו תוצאה לוגית (ולכן ניתנת לחישוב) של רצונות קודמים, או שהגענו לרצון בלתי מוסבר, ולא תוצאה לוגית של רצון קודם. מסקנה, הרצון אינו מוסבר, ואינו לוגי. אדם יכול לרצות דבר הידוע לו שהינו בלתי סביר (רצון לעוף, רצון לצדק עולמי), ואל אף פי כן אין האדם יכול שלא לרצות את מה שהוא רוצה. הרצון העליון הינו הערך, או הערך העליון. בלתי ניתן להוכחה ו/או להנמקה הגיונית. למשל ערך של פרט מסוים הינו שלטון החוק, וערך של פרט אחר יכול להיות הומניזם, שבעבורו כדאי לעבור על החוק, עבור היטלר השמדת עמים "נחותים" היה ערך גבוה. ה"ערך העליון" הינו הינו למעשה האדם עצמו, זה מה שמייחד אותו, מניע אותו, זה מה שמבדיל בין אדם לאדם, כל השאר הינן טקטיקות לוגיות (מוצלחות יותר או פחות) להשגת הערכים. הערכים אינן ניתנים להנמקה (אם תרצי זהו הניצוץ האלוהי). אי אפשר לשכנע אדם בעל ערך מסוים לקבל ערך אחר (שכנוע הינו פעולה לוגית), ואפילו האדם אינו יכול לבחור לעצמו ערך רצוני לוגי (אם זוהי בחירה לוגית זה כבר לא ערך אלא טקטיקה להשגת ערך אחר). יחד עם האינדיבידואליות של מושג הערך, אין ספק שהחינוך בונה ערכים (יש כאן מעין סתירה פנימית), איך ניתן לבנות ערכים בעזרת החינוך? האם זה מוסרי שמערכת חינוך תבנה מערך ערכים שרק לה היא מחנכת? אשמח לשמוע תגובתך הנרי

יוסי99

New member
רוסו

אם אני לא טועה היה איש חינוך שפיתח שיטת לימוד, ויישם אותה על ילדיו. זה היה מבוסס על עקרונות הנטורליזם, משהו עם לתת לילד לגדול בטבעיות וכד´.. ספר מומלץ ממנו תוכלי לשאוב מידע וסתם להתעניין הוא "חינוך בעידן השיח הפוסטמודרני" בהוצאת מאגנס, למחבר קוראים נדמה לי ד"ר גור-אריה או משהו כזה. בפרקים הראשונים, לפני שהוא דן בסוגיות הפוסטמודרניות, הוא סוקר בקצרה גישות פילוסופיות מרכזיות לחינוך (קלאסית, נטורליסטית וכד..)

lightm

New member
זן ואומנות אחזקת האופנוע

אני חושב שבספר זה מעלים נושאים אשר יעניינו אותך בדיוק. עולים שם נושאים כמו איכות בחינוך ומהי איכות בעצם, ותיאורית כנסיית השכל, שהיא תאורייה אשר תופסת את מוסדות ההשכלה בצורה שונה לגמרי.

למעלה