צריכה עזרה רצינית...

true leaper

New member
צריכה עזרה רצינית...

אני מתלבטת מה ללמוד (כמובן), אני חושבת על ספרות אנגלית + תעודת הוראה ורוצה להמשיך לאחר מכן ללימודי תרגום אבל תוהה מהו הביקוש לכך? גם חושבת על לימודי עיתונאות ותקשורת... ואולי על עבודה בהוצאת ספרים אבל לא יודעת מה צריך ללמוד בשביל לעבוד במקצוע(עריכה וכד')? תודה מראש למי שיתן לי תשובות

אנגלית ועוד

תרגום- לא קל למצוא תעסוקה בתחום התרגום כיון שיש רבים היודעים לתרגם מאנגלית ולאנגלית. אלה שמשתלבים משתכרים היטב. גם בתחום התקשורת לא קל להשתלב. מספר מבקשי העבודה עולה בהרבה על הצעות העבודה. עבודה בהוצאה לאור- ניתן ללמוד לאחר תואר ראשון קורס עריכה לשונית. ראי מידע מצורף.

עריכה לשונית

זהו אחד העיסוקים בהוצאה. במקרה כזה יש ללמוד ספרות עברית או לשון . אני מצרפת מידע על אחד ממסלולי הלימוד: מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 עריכה לשונית אונ' תל אביב, פקולטה למדעי הרוח כתובת: ת.ד.39040 רמת אביב תל-אביב 69978 טלפון:03/6405550 מועד הרשמה: מינואר מועד תחילת הלימודים: אוקטובר גובה שכר לימוד: 11,278 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ג משך הלימודים: שנה אחת שעות לימוד: פעמיים בשבוע, בשעות הצהרים ואחה"צ. דרישות מוקדמות: תואר ראשון תעודה בסיום: לימודי תעודה תנאי קבלה: ללימודי התעודה רשאים להרשם: א. בעלי תואר ראשון בציון ממוצע 80 שעברו את מבחן הקבלה והראיון. ב. תלמידים ללא רקע בלשון עברית יידרשו ללמוד שיעורים מתוך תוכנית הלימודים של החוג כתנאי לקבלתם ללימודי התעודה. תוכנית לימודים: לימודי תעודה בעריכה לשונית בעברית. נלמד בחוג ללשון העברית וללשונות השמיות. תוכנית המכשירה עורכי לשון מקצועיים בעזרת לימודים תיאורטיים וסדנאות מעשיות. משך הלימודים שנה אחת. החייבים בהשלמה מלאה ילמדו שנתיים (שנה של השלמות + שנת לימודי התוכנית). במקרים מסויימים יוכל התלמיד להתחיל את לימודי התוכנית גופא במקביל ללימודי ההשלמה שהוא חייב בהם. התוכנית מורכבת מלימודים עיוניים רב תחומיים. השלד המרכזי של התכנית בנוי מסדנאות עריכה. שתיים מהסדנאות תוקדשנה להיבטים הטכניים של ההוצאה לאור ולעריכה במחשב. במהלך הלימודים יפגשו התלמידים עם עורכים ואנשי מקצוע מתחומי העשייה המרכזיים בעריכה. בסוף הלימודים יתורגל התלמיד בעבודת עריכה מעשית. טלפון בחוג: מזכירות החוג ללשון עברית ולשונות שמיות 03/6409787 אתר באינטרנט: www.tau.ac.il נכון ל- תשס"ד

true leaper

New member
תודה !! ../images/Emo20.gif

את עוזרת לי מאוד אבל אני עדיין מבולבלת, יש לי עוד שאלה: ממליצים לי ללמוד לימודי מידע, כדאי? מה אפשר לעשות אח"כ והאם זה מקצוע מבוקש?

מידענות

העליה המשמעותית בכמויות המידע הכתוב מובילות לתופעה המכונה "התפוצצות המידע" וזו חייבה את הספריות לשנות את פניהן ואת שיטות העבודה הנהוגות בהן, ואת הספרנים להתמצא בטכנולוגיות חדשות לארגון והפצת המידע. המעבר למיחשוב של ספריות, השימוש ההולך וגדל בטכנולוגיות מתקדמות והצורך בספרנים היודעים לעבוד בסביבה אלקטרונית, דהיינו - במציאה ובארגון מידע ממאגרי ידע ממוחשבים, היא שיצרה תפקיד חדש של ספרן-מידען. ההתפתחות בעתיד צופה ויתור על השטח הפיסי הנדרש היום לאכסון המידע. בניגוד לספריה המסורתית תאפשר הספריה האלקטרונית גישה לעשרות מיליוני פריטים, היא תקטין את הצורך באחזקת פריטים בספריה ותגדיל את הצורך בנגישות לחומר. היא תאפשר ויתור על מרבית החומר המודפס הקיים בספריה ותאפשר לספרן, או אף למנוי עצמו, שליפת מידע ממאגרי מידע שונים. היא תאפשר ללקוח להגדיר בדיוק מה הוא רוצה לדעת, ולספק לו את החומר הנדרש. לימודי ספרנות-מידענות כוללים היום גם שעורים בבסיסי נתונים, ניתוח מערכות ביבליומטריקה, איחזור מידע ממוחשב ומערכי שירותי מידע ספציפיים. דגש רב מושם על הקניית יכולת התמודדות עם השינויים הטכנולוגיים המהירים המאפיינים את תקופתנו. תפקידי הספרן-מידען עוסקים בבניה והכנה של תשתית הדרושה לאספקת שירותים לקהל, כוללים רכש של ספרים, כתבי עת ופרסומים אחרים, מאגרי מידע, מיפתוח וקיטלוג המאפשרים נגישות יעילה למידע, שירותי השאלה ושירותי מתן מידע, והדרכת הפונים באיתור ובהכוונה לחומר הרלבנטי להם. התפקיד יכול לכלול בתוכו גם תפקידי מינהל כגון קביעת מדיניות הספריה, יעדי הספריה, מדיניות להשגת יעדים אלה, סוגי שירות שיסופקו לקהל, נהלי עבודה וסטנדרטים לביצועם, תכנון וחלוקת משאבים. בשלב זה הביקוש למידענים נמוך, והשכר בהתאם...

shavririt

New member
עוד כמה שאלות אם אפשר...

טוב אז רציתי לדעת גם משהו על לימודי קרימינולוגיה שזוהי תשוקה ישנה שלי- האם בכלל כדאי ללמוד, כלומר אם ישנו ביקוש בשוק העבודה והאם מספיק תואר ראשון בשביל להתקבל לעבודות בתחום? וגם בקשר למה ששאלתי מקודם - מה עדיף ללמוד אחרי תואר ראשון, תרגום או עריכה (עברית)? כי שניהם מעניינים אותי ואני טובה גם באנגלית וגם בעברית, אבל מה יותר שווה ללמוד? אני מקווה שאני לא משגעת אותך יותר מדי פשוט הנושא מציק לי ולמרות שאני לא הולכת ללמוד עדיין (בגלל בעיות כספיות) אני רוצה להחליט סופית על התחום בו אבחר. אז תודה רבה על כל העזרה!

true leaper

New member
אופס

זהו הכינוי של אמא שלי בנודעה למעלה אבל זו אני למקרה שלא היה ברור

למעלה