צריכה עזרה קטנה

shimritush4

New member
צריכה עזרה קטנה

קניתי לפני חודשיים בערך מחשב נייד של HP אבל הזיכרון הפנימי הוא 1GB ואני רוצה להרחיב ל- 2GB קניתי את המחשב מאייבורי, אבל אני לא רוצה לרכוש משם גם את הזיכרון ואני דווקא רוצה זיכרון מקורי של HP... מה טווח המחירים? ומה טווח המחירים ללא מקורי של HP? וכמובן, מה ההבדל בין זיכרון מקורי ללא מקורי, במה זה מתבטא בעצם? ודבר אחרון, האחריות של המחשב שלי היא לשנה.. להרחיב לעוד 3 שנים זה מאוד יקר.. האם כדאי? או שאין צורך? אודה לכם!!!

bar666xp

New member
נתחיל בזה שאין זיכרונות של HP היא לא מיצרת.

נמשיך בדגם הנייד ואיזה מערך הזיכון הקיים {אפשר לבדוק עם תוכנות כמו CPU-Z, אברסט וכדומה אאל"ט יש בקישורי הפורום}. העלות של DDR2 1G 667MHZ {שזה כניראה הנחוץ לך אם יש ציפ אחד של 1G ולא 2 של 512M} מתחיל בכ150ש"ח ומעלה... ציפ של 2G {באים הלוח תומך} העלות מתחילה בכ300ש"ח. תוסיפי על זה עבודת מעבדה/טכנאי יעלה +- עוד 100-150ש"ח אלה אם את מתקינה אותו לבד ו/או במעבדה שאת רוכשת דרכה עשוי להיות זול יותר, עשוי גם להיות יקר יותר. כנסי לאתרים כמו זאפ תיראי מחירים... http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-LapTopMemory&orderby=price&DB167758=167760&DB167767=268031 נ.ב. במחשב הנייד יש בדר"כ 2 חריצים לזיכרונות ולכן אין אפשרות לדוגמה להכניס 3X1G לדוגמה כדי לקבל 3G יהיה צורך לשים 1 של 1G ואחד של 2G {שוב אם הלוח תומך}. פני לHP להצאת מחיר על הרחבת זיכרון לדגם שלך... שיתנו לך אגב את כל האפשרויות והעלויות... את עשויה לגלות לדוגמה שישתלם יותר להגדיל ישירות ל4G ביגלל מחיר גבוה של הרחבה ל2G וכדומה... וכמובן לבדוק כמה יעלה לעשות זאת באופן פרטי.

תותית42

New member
כל יצרן זיכרונות יתאים , למעט

קינגסטון , הרוב המוחלט בכלל בארץ חושב כי קינגסטון הטופ שבטופ וכאן הטעות , המלצתי לרכוש זיכרונות המיוצרים בארה"ב , ופחות להתלהב מזיכרונות המיוצרים בסין יש שפע של זיכרונות , ונכון להיום המחירים בשפל חיפוש קטן יחסוך לא מעט מטבעות

יאיר B

New member
למה ארץ היצור משנה?

יצור בארה"ב יותר איכותי?, הרי הכל מיצרים כיום בסין ומה שחשוב זו בקרת האיכות שנעשית ע"י חברה בעלת שם. להזכירך, כל המחשבים הניידים (טוב, מלבד חלק ממחשבי פוג'יטסו-סימנס) מיצרים בסין...

bar666xp

New member
מי אמר שקינגסטון הוא "הטופ שבטופ"?

אבל הם לרוב יוצאים המשתלמים ביותר ביחס של איכות מחיר אחריות. יש עוד המון יצרניות זיכרונות ויש אפילו הנושאים את שם המוטג... לדוגמה HP לא מייצרת זיכרונות {לא עד כמה שידוע לי} אבל יש ציפים תחת השם HP. יש את SUMSUNG לדוגמה.. יש את CORSAIR. יש את A-DATA. ממש לא חסר יצרניות ואם עושים השוואות בין הביצועים של ציפ זה או אחר בכל חברה וחברה אז גם אין אף חברה שהיא "הטופ שבטופ".

למעלה