)): צריכה עזרה, עצה...

היו

New member
)): צריכה עזרה, עצה...

נמאס לי כבר... אני כבר שנים מנסה ליצור, מוזיקה, אמנות, שום דבר לא יוצא לי, אני לא מבינה אם זו העצלות, הפחד מכשלון, או שהראש שלי מלא בבעיות מגעילות שלא בא לי בכלל להתעסק בדברים יפים כמו אמנות... הלכתי למטפלת בשיטת גרינברג ועזבתי באמצע, הלכתי לפסיכולוגית, אבל גם היא, לא עזרה לי בדבקות במטרה, כל פעם שאני מתחילה ליצור משהו ואני נתקלת באיזשהוא קושי אני מפסיקה ומזניחה את זה... או שאני מתחילה ליצור משהו ומפסיקה אותו אחרי פעם אחת שהתעסקתי איתו, והוא נשאר לא גמור, נמאס לי!!!!!! חיים בלי יצירה לא שווים שום דבר. אני אוטוטו בת 30, ואני לא יכולה להתגאות בדבר אחד שעשיתי, אני תמיד שורפת גשרים, מפסיקה באמצע, משנה לפני שסיימתי משהו, אם אני יוצרת קשר עם נגנים לצורך אימון יחד, אני נעלמת אחרי כמה פעמים, אווווווווווווווף!!! )))): כבר אין לי חשק ליצור שום דבר אחרי כל הפעמים האלה שהפסקתי, אני כבר רואה את התהליך שבו שוב אני אתחיל לעבוד על איזה משהו מתוך אימפולסיביות, ויום אחרי אני כבר לא ארצה לגעת בזה... הראש שלי לא שקט, אפפעם... תזזיתיות שלא נותנת לי מנוח, לקחתי אפילו ריטלין אבל זה סתם גרם לי להיות עוד יותר היפראקטיבית... אני מרגישה שאני מפסיקה להיות יצירתית אחרי כלכך הרבה כשלונות, איך אפשר בכלל מצטערת על הניסוח העלוב, והסימני קריאה, אני פשוט מתוסכלת כלכך.
 

reality show

New member
היי

אני מזדהה איתך מאוד, גם אני רואה חיים בלי יצירה כחיים ריקניים משהו, וגם אצלי לאחרונה אין שום חשק ליצור. עם זאת, אני חושבת שלא צריך "ללחוץ" - נסי להעסיק את עצמך בדברים אחרים. מה עם לימודים, עבודה, חברים/חברות, בן זוג? גם ספורט יכול לעזור מאוד. בסופו של דבר תזכרי שיצירה זה דבר שאמורים ליהנות ממנו, ולא משהו שאמור להיות נטל או מקור לסבל. בהצלחה
 

היו

New member
אני רואה את הדפוס הזה

גם ביחסים עם גברים, אני יוצרת קשר עם בחור, ואחרי כמה פעמים שנפגשנו אני מוצאת בו פגמים ונעלמת לו, אני גם לא יוצרת אווירה של קשר לטווח זמן ארוך, זה נראה שהכל איתי ילדותי ובר חלוף ... אני לא זוכרת מתי היתה הפעם האחרונה שמיציתי משהו, איזהשהוא עניין עד הסוף, אני מתפלאה על עצמי שאני מנגנת כבר 3 שנים (אמנם לא מתאמנת יותר מדי, אבל כן הולכת לשיעורים ו"שומרת על הגחלת")
 
נשמע שהדפוס הזה נובע מביקורתיות מפותחת במיוחד

כמו שבגברים את מוצאת פגמים, כלומר משהו שלא עונה לאילו ציפיות שיש לך מהם כך גם באומנות ייתכן שיש לך ציפיות ליצור משהו שיעמוד בביקורת שלך. איך את מתייחסת ליצירות של אחרים, לחברים של חברות?
 

היו

New member
הממממ .... נכון , אני מאוד מאוד ביקורתית

לרוב אני מוצאת את הפגמים בדברים (לא סתם אני עובדת ב QA ), שאיפה לא רציונלית לשלמות... גם ליצירות של חברים אני מתייחסת בביקורתיות, רואה בשניה את הפגמים ואיפה אפשר/צריך לתקן, ומחמיאה אבל חייבת לתת את ההערות כדי שיתקנו.... הבעיה היא שהביקורתיות הזו מסרסת אותי, עד כדי כך שאני כבר לא יודעת איך להתחיל ליצור
 
ייעוץ פילוסופי

ייעוץ פילוסופי מאוד מתאים לאנשים אינטילגנטים ויצירתיים. אני חושב שייעוץ פילוסופי לא רק שיהיה פורה עבורך אלא גם יפרה אותך ותקבלי ממנו הרבה. תרצי לבוא לייעוץ?
 

גרא.

New member
היו,חייב לומר,או שיש לך את זה,או שאין.כלומר

או שיש לך כשרון ליצור מוסיקה,ואז זה בא באופן טבעי,או זו החלטה שלך להתחיל ליצור,אלא שה"מוזה" לא באה לבקר.מעבר לכך,התכונה שאת מתארת של התחלה ללא יכולת לסיים,מעידה כנראה,שאת פשוט לא בחרת בתחום המתאים לכישורים וליכולות שלך.כך למרות המוטיבציה העזה שיש לך לעשות,ליצור,להתחיל ולסיים אם יצירה מוסיקאלית,אם עבודה באנסמבל,את להבנתי,ולצערי מפספסת את הפויינט.במקום טיפול שיתקשה לייצר יש מאין,כדאי ללכת למכון להכוונה בבחירת מקצוע,כזה שיוכל להעריך את הכישורים,הנטיות ורמת השאיפות הבאמת ריאלית שלך.אגב,וזו אינה המלצה,הקושי ליצור גורם לאמנים מסויימים להשתמש לעיתים באלכוהול,לעיתים בסמי הזייה למיניהם.אלא שהשמוש באמצעים כאלה,יש לו מחיר.
 

Shazi

New member
האם שקלת טיפול באמנות?

יש טיפול המשתמש באמנות- יצירה או מוסיקה ככלי תרפויטי. אני די בטוחה שזה גם יעזור לך ליצור ולהוציא מעצמך דברים כדי לבטא את עצמך, ובמקום שהבעיות יהוו מחסום ליצירה- הן יהוו חומר לתכנים של היצירות.
יש המון מטפלים כאלה...
 
למעלה