צריכה עזרה עם בני

דליה.ד

New member
או לשנות מינון, או לנסות ריטלין

בשחרור איטי. ברוכה הבאה אלינו! האם מכיתה א´ הילד לא היה אצל נוירולוג? אם לא...מהר ולחזור לנוירולוג, כי ברור לחלוטין שמינון של ילד בכיתה א´ שונה ממינון של ילד גדול יותר, מה עוד שהעלה הרבה במשקל. לי, אישית, לא ידוע על כך שהגוף מתרגל לריטלין (ואולי אני טועה?), בני לוקח ארבע שנים ריטלין, מידי שנה אנחנו בביקורת והמינון משתנה מידי פעם, בהתאם לצרכים ולמשקל הילד. ריטלין מדכא תאבון, נכון, אבל בעיות מהצד הרגשי עלולים לגרום לאכילת יתר. חשוב לברר מה קורה, מה עם דימוי הגוף של הילד ולשלוח אותו לחוג ספורט לעיצוב וחיטוב הגוף (שחייה למשל, מצויין לילדים שמנמנים ומסייע בחיטוב הגוף ובהוצאת אנרגיה מיותרת).

mikdandi

New member
דליה יקרה

בני נמצא בביקורת נוירולוג מידי קיץ. הוא לוקח ריטלין מזה 4 שנים. עד כה משום מה לא היה צורך לשנות את המינון. הריכוז והשקט בפועל הם שהראו שהמינון מתאים. פניתי בינתיים לנוירולוג בבקשה להפגש וצרפתי מכתב מרופא הילדים. במקביל רופא הילדים נתן טופס לבדיקת סכרת, כדי שנבדוק את כל האפשרויות. לגבי דימוי הגוף, הילד הוא יפה, מתלבש אופנתי מקפיד על תסרוקת עם ג´ל וקוצים מידי בוקר. משחק כדורגל בטירוף, המון. הולך לשחות כמה פעמים בשבוע אחה"צ. אבל יחד עם זאת גם אוכל. נראה מה יגיד הנוירולוג ובדיקת הדם. תמיד תהיה האופציה של הפסיכולוג. תודה, מיקי

מיקדנדי

New member
צריכה עזרה עם בני

שלום לכולם, יש לי בן בגיל 10, היפראקטיבי שמטופל בריטלין מאז כתה א´. הכל היה טוב ויפה. הוא לומד טוב, מרוכז ורגוע. לפני כחצי שנה הוא החל לאכול החל משעות הצהריים בצורה רצינית ומוגברת כשהוא חוזר מבי"הס והשפעת הריטלין פגה והתיאבון חוזר אליו. אנחנו מעירים לו על כך, משום שהוא גם עלה במשקל בצורה משמעותית. הילד טוען שהוא רעב אבל לעיתים הוא רק משועמם. אני מעוניינת לדעת האם יש פה איזו בעיית לוואי מהריטלין, שהתעוררה לפתע אחרי 4 שנות שימוש בריטלין או שזו איזו הפרעת אכילה מסוג אחר שאולי מתקשרת להיפראקטיביות?! אנא, אני אובדת עצות. חושבת לבקר איתו אצל נוירולוג, אבל זה לוקח זמן להגיע לתור. אשמח לכל מידע רציני, אני מודאגת מאד. תודה, מיקי

zivadina

New member
גם הילד שלי עם הריטלין השמין

בשנים האחרונות, כמו האחים שלו שהשמינו בלי ריטלין, אולי גם כמו ההורים שאוהבים לאכול. עכשיו, בגיל 13, הוא התחיל להתכתב עם בנות באינטרנט ולצאת למסיבות, והחליט לעשות דיאטה וספורט, ורזה יפה מאוד. אז, לא להילחץ. לא בכל אשם הריטלין. יש דברים ששייכים לגיל. כל טוב

למעלה