צריכה עזרה הצילו!!!

יעלים

New member
צריכה עזרה הצילו!!!

יש לי בגן ילד קטנן 2.5 עם בעיה רגשית, הוא מגיב מאוד בקיצוניות לכל הצקה של הילדים (בקיצוניות אני מתכוות לנשיכות שסופן בדם או בעיטות ומכות) לאחר שיחה עם פסיכולוגית התברר שהילד יצרי מאוד ותחרותי מאוד. האווירה בגן השתנתה ואני חשה שהילדים עצבניים ולחוצים מאוד. חשבתי להתחיל פעילות סביב התחרותיות - ללמד אותם שאפשר להפסיד, להכין קופסת הפתעות לגן שבה הם יכניסו את החפצים/אוכל שהם מביאים מהבית, להכין מכתבים בסוף כל יום להורים שהם רק חיזוקים על הדברים הטובים שהילד עשה בגן. אבל אני צריכה פעילויות נוספות כיצד להרגיע את הילדים בגן וכך גם את הילד אשמח לקרוא כל חומר עם יש בנושא, וכמובן לקבל רעיונות.

אלהלה

New member
נשיכות

לא יודעת בני כמה הילדים אצלך בגן, אבל ילד בגיל הזה שנושך זה לא מראה נדיר ומכיוון שכנראה הוא לא יודע להגיב אחרת הוא נושך. לדעתי צריך שמישהו מהמבוגרים יהיה כל הזמן בהשגחה על ילד כזה וברגע שמשהו עומד לקרות מיד להיות שם ולהרחיק. גם שאר הילדים כנראה מחממים את האוירה אבל אם תמנעו את העימותים בזמן קצר הרוחות ירגעו. אפשר לנהוג בשיטת הדבקיות
בסוף כל יום לחלק דבקית לילדים שהתנהגו כיאות ולעודד את הילד המסויים כדי שגם הוא יקבל. אצלי בגן אוספים כך דבקיות וכל 5 מקבלים הפתעה (משהו קטן בשווי של שקל שניים והילדים מחכים לזה) יש שמתנגדים לכך אבל הגעתי למסקנה שזה עוזר ומביא את הילדים להמנע מהתנהגויות לא רצויות כמו מכות ונשיכות .... ילדים כאלה צעירים טבעי שיהיו תחרותיים ושיהיו ביניהם הרבה חיכוכים פיזיים - צריך למצוא הרבה פעילויות גופניות, ריקוד, מוסיקה... משחקי אתגר וכו. וכן לחזק את ההורים בדברים החיוביים ולהמעיט לדבר על הדברים השליליים, גם ככה הם בטח לחוצים וגם את שאר ההורים להרגיע ולהגיד שזה שלב בהתפתחות ויעבור.

ניסנמה

New member
גם אני פועלת בשיטת המדבקות, אני

מכינה לילד טבלה לכל ימי השבוע, שבה כל יום מחולק לפי הפעילויות בגן: ריכוז בוקר, יצירה, ארוחת "10" וכד'. בסוף כל יום אנו סופרים "פרצופים" שילד מצייר אחרי כל שעה, עם הוא צבר 4 פרצופים שמחים מתוך 6 הוא מקבל מדבקה. מההורים אני מבקשת להביא לי מדבקות והפתעות קטנות, כמוון אם הם משתפים פעולה. יש לי גם בגן 2 "מדלייות כבוד", שהכנתי. כאשר יש התפרצות של עצבים וחוסר שקט, אני מעניקה את המדליה לילד אשר הייה חבר אמיתי. זה עובד, כולם רוצים לקבל. הכיני משהו גדול וצבעוני, נוצץ עם פרציף שמח באמצע העיגול, אני מעניקה את המדלייה בסוף היום והילד יכול לחזור אתה הביתה ולהביא אותה למחרת. תנסי.

טלגל

New member
הכי חשוב זה להיות נוכחים לידו כל

הזמן. מניסיון כשהיה לי ילד שלא דיבר ומבחינה רגשית היה לו קשה מיד הוא היה נושך. כדי להפסיק זאת אני או הסיעת היינו צמודים אליו במיוחד במקומות שבהם היה ריכוז של כל הילדים כמו בחצר או במשחק החברתי בגן, ושפ מנענו כל ניסיון נשיכה ועודדנו כל ניסיון של שיחה או תקשורת חיובית. מניסיון זה עבד מהר מאד. ילד בן 2.5 זה כבר לא כל-כך קטנטן שמוותרים לו על נשיכות וזה מציק מאד להורי הננשכים, מה שיכול מאד להעכיר את האוירה בגן. עכשיו אם הוא ייצרי כדאי מאד לתת לו הרבה חומרים שעובדים בהם בידיים, כחומר, צבעי ידיים, גואש, בצק, קצף גילוח, חול וחים, בוץ וכדומה....תחרותיות דוקא לא מתאימה לגיל הזה וכדאי לבדוק אם אין איזה שהוא מעגל שצריך לשבור, למשל שרק הילדים שניצחו מקבלים תשבוחות, או שילד שניצח מקבל תשומת לב גדולה מסביב לניצחון ולא מסביב למשחק עצמו. ישנה חוברת ששמה "אלימות בגן הילדים" של קלוד טל, ברורה ועוברת על שלבי ההתפתחות של האלימות.

יעלים

New member
תודה לכולם!!!

היום אני ניצבת בפני בעיה גדולה יותר, את הילד יחד עם עזרה מבחוץ אני מאמינה שנצליח להביא לרגיעה הבעיה היא מול מנהלת הגן שלי שטוענת כל הזמן שהילד חריג, היא תוקפנית כלפיו אינה מוכנה לדבר איתו ולכל שטות שהוא עושה מיד יש לה צורך להגיב או בכעס או שפשוט היא מסלקת אותו מהפעילות. המנהלת שלי טוענת שהילד צריך להתאים את עצמו לגן ולא להפך ולכן כל פעילות שלי בנסיון להרגיע את הרוחות נתפסת כשלילית. הגישה המקובעת שלה מוציאה אותי מדעתי, כבר הסברתי אמרתי ודרשתי שתתיחס קצת יותר בסלחנות ושיש לדבר ולדבר ולהסביר שוב ושוב לילד איך מתנהגים וזה לפני שהיא מרחיקה את הילד כאבל שום דבר לא עוזר. וסוף השנה נראה לי רחוק מאוד עכשיו....

טלגל

New member
חבל מאד שכך מתנהגת המנהלת שלך,

אני לא מבינה בכלל מה היא מתערבת לך בשיקולים החינוכיים. שהיא תעסוק בקניות ובמינהל. את חייבת לעמוד על דעתך מול המנהלת ולא לתת לה לפגוע בו, שלא תשכח מי פה הילד חסר הישע ומי המבוגר. הנזק שאנו המבוגרים מסוגלים לעולל לילד קטן הוא גדול מאד ועלול לסבול מדחייה עוד הרבה זמן. שלא תשכח שהיא מדברת פה על ילד בן שנתיים וחצי ולא עבריין פלילי ואם יש לו בעיה צריך לטפל בו ולא להרחיק אותו. להיפך כמה שתקרבי אותו יותר כך ההתנהגות הלא רצויה תיעלם יותר מהר. תסבירי לה זאת !

יעלים, אמנם לא הפנית את השאלה אלי -

אבל זה מן הדברים שאני עוסקת בו הרבה - גם עם הורים בייעוץ וגם בהרצאות להורים. אל תוותרי על הפניית ההורים לייעוץ מקצועי!!! הפעילות שלך בגן חשובה מאד (והכיוון נכון)- אבל לא מספיק. ההורים חייבים לקחת חלק תהליכי בעניין. דרורית אמיתי-דרור מומחית לגיל הרך יועצת להורים, גננות ואנשי חינוך http://www.ganyeladim.co.il/drorit.asp

יעלים, אמנם לא הפנית את השאלה אלי -

אבל זה מן הדברים שאני עוסקת בו הרבה - גם עם הורים בייעוץ וגם בהרצאות להורים. אל תוותרי על הפניית ההורים לייעוץ מקצועי!!! הפעילות שלך בגן חשובה מאד (והכיוון נכון)- אבל לא מספיק. ההורים חייבים לקחת חלק תהליכי בעניין. דרורית אמיתי-דרור מומחית לגיל הרך יועצת להורים, גננות ואנשי חינוך http://www.ganyeladim.co.il/drorit.asp

למעלה